21.3 C
Serres

Δήμος Σερρών: Για 3η χρονιά βραβεύτηκε για τις καινοτόμες δράσεις του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Best City Awards

Date:

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Σερρών απέσπασε το βραβείο στη κατηγορία «Ψηφιοποίηση Περιεχομένων Μουσείων Τοπικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς» που υλοποιήθηκε από την ΚΕΔΗΣ στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Best City Awards για τα 200 χρόνια του Νεότερου Ελληνικού Βίου με θέμα «Ψηφιακά και Μουσεία».

Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και  υλοποιείται από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ, αφορά στη δημιουργία της πρωτότυπης ψηφιακής πλατφόρμας games.kedis.gr με παιχνίδια γνώσεων και παρατήρησης για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

«Οι επισκέπτες της πλατφόρμας, είτε από τον υπολογιστή είτε μέσω της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, πλοηγούνται στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και σε ιστορικά γεγονότα, συναντούν και γνωρίζουν τους ήρωες αλλά και τις αξίες και ήθη της πατρίδας μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σημειώνοντας ότι με τη διάκριση για τα ψηφιακά παιχνίδια ο Δήμος Σερρών φθάνει τα τέσσερα συνολικά βραβεία στον διαγωνισμό Best City Awards τα τελευταία τρία χρόνια.

Αναλυτικά, το 2021 ο Δήμος Σερρών είχε κατακτήσει δύο βραβεία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό για τα Κοινόχρηστα Ποδήλατα και για τις Κοινωνικές Δράσεις, που αναπτύσσει, ενώ το 2022 βραβεύτηκε για τον Ψηφιακό Πολιτιστικό Χάρτη που δημιούργησε η Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

«Στον Δήμο Σερρών είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτές τις βραβεύσεις, οι οποίες αποτελούν μία ακόμη αναγνώριση του πολύπλευρου και ποιοτικού έργου που γίνεται από τη Δημοτική μας Αρχή.

Για αυτές τις διακρίσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στον Δήμο Σερρών και στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. αλλά και σε όσους εργάστηκαν και εργάζονται για να βρίσκεται ο Δήμος μας στην πρωτοπορία», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη η οποία παρέλαβε το βραβείο κατά την τελετή απονομής των Best City Awards που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στην Τεχνόπολη στην Αθήνα δήλωσε: 


Δήμος Σερρών: Για 3η χρονιά βραβεύτηκε για τις καινοτόμες δράσεις του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Best City Awards

«Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, δημιούργησε μία σειρά παιδαγωγικών και παράλληλα ψυχαγωγικών παιχνιδιών με στόχο την ανάδειξη της σπουδαίας αυτής περιόδου για το έθνος, τον αντίκτυπο που είχε στη μετέπειτα πορεία του Ελληνικού κράτους, καθώς και τη διαπαιδαγώγηση των νέων στα εξαιρετικής σημασίας γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση. Πρόκειται για ένα διαδραστικό περιβάλλον, που φιλοξενεί την ιστορία του τόπου μας».

Η σειρά των ψηφιακών παιχνιδιών  περιλαμβάνει πέντε αυτοτελή παιχνίδια με ξεχωριστό concept το καθένα. Πρόκειται για παιχνίδια γνώσεων, παρατήρησης, συσχετισμού, τα οποία επιδιώκουν να διεγείρουν το ενδιαφέρον των μαθητών-παικτών, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να τους διαπαιδαγωγήσουν. 

Παράλληλα ο Δήμαρχος Σερρών κ.Αλέξανδρος Χρυσάφης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσίαση των Αποκριάτικων εκδηλώσεων που πρόκειται να γίνει σε λίγες ημέρες
Από τη μεριά της η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ.Χρυσάνθη Παλάζη τόνισε την επικοινωνία που υπάρχει με άλλα στελέχη που καινοτομούν και πρωτοτυπούν και πόσο σημαντικές είναι αυτές οι δράσεις που προάγουν το Πολιτισμό και γενικότερα τις παροχές στους Σερραίους

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Παρασκευή Κωνσταντινίδου


ΣέρρεςΔήμος Σερρών: Για 3η χρονιά βραβεύτηκε για τις καινοτόμες δράσεις του στον...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Σημαντικές διακρίσεις της εκπαιδευτικής ρομποτικής IronBrick σε Κρήτη και Ρουμανία- video

Σημαντικές διακρίσεις, δίνοντας το στίγμα της ελληνικής συμμετοχής στη...

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Με πλήθος συμμετεχόντων αλλά και επισκεπτών το Drift Kings Retro Cup

Με πλήθος συμμετεχόντων αλλά και επισκεπτών διεξάγεται αυτό το...

Ο Δήμος Σερρών στην 7η Art Thessaloniki -video

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στην 7η Art Thessaloniki που...

Σέρρες: Πολίτες μέτρησαν την πίεση τους και ενημερώθηκαν για την υπέρταση- video

Διήμερη ενημερωτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα