Διάγνωση κορονοϊού σε παιδιά: Πιο αποτελεσματικές οι εξετάσεις κοπράνων από τα παραδοσιακά τεστΟι εξετάσεις κοπράνων μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από τις αναπνευστικές εξετάσεις για τον εντοπισμό μολύνσεων COVID-19 σε παιδιά και βρέφη, καθώς έχουν υψηλότερο ιικό φορτίο στα κόπρανα από τους ενήλικες, σύμφωνα με ερευνητές του Κινεζικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (CUHK).

 

 

Τα δείγματα κοπράνων μεταφέρουν τον ιό ακόμα και μετά την απομάκρυνσή του από την αναπνευστική οδό του ασθενούς και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη αναγνώριση ασυμπτωματικών περιπτώσεων, ιδιαίτερα σε βρέφη και άλλα άτομα που έχουν δυσκολία στην παροχή ρινικών ή δειγμάτων από το λαιμό, σύμφωνα με ερευνητές του CUHK σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

Η πιθανότητα δοκιμών κοπράνων σε νέους ήταν ένα συμπέρασμα που προέκυψε όταν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του CUHK πραγματοποίησαν δοκιμές κοπράνων σε περισσότερα από 2.000 ασυμπτωματικά παιδιά και άλλα που χρειάστηκαν τέτοιες δοκιμές που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από τις 29 Μαρτίου. Από τις 31 Αυγούστου , των δειγμάτων που συλλέχθηκαν, έξι παιδιά επιβεβαιώθηκαν με λοίμωξη COVID-19.

Ο Paul Chan, πρόεδρος του Τμήματος Μικροβιολογίας του CUHK και αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Έρευνας του Gut Microbiota, δήλωσε ότι το ιικό φορτίο στα κόπρανα των βρεφών και των παιδιών ήταν «πολλές φορές υψηλότερο» από αυτό των ενηλίκων και μπορεί να είναι ισοδύναμο με αυτό του αναπνευστικά δείγματα ενηλίκων.


Η δραστηριότητα της ιογενούς λοίμωξης και της αντιγραφής παραμένει επίσης περισσότερο στα έντερα των βρεφών και των παιδιών, είπε.

 

Πηγή dikaiologitika.gr

Views: 2

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *