Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
20.4 C
Serres

Διεθνής διαγωνισμός για έρευνα γεωθερμικού δυναμικού σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Την απόφαση για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού αναφορικά με τη μίσθωση του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού που αφορά 4 περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες παρουσιάζουν ισχυρό γεωθερμικό επενδυτικό ενδιαφέρον και προς την κατεύθυνση της ηλεκτροπαραγωγής, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Οι εν λόγω περιοχές είναι οι εξής: Κεντρικό και νότιο τμήμα της λεκάνης του ποταμού Στρυμόνα, Ακροπόταμος, δυτικό τμήμα του Δέλτα του ποταμού Νέστου, και το Δέλτα του ποταμού Έβρου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η απόφαση αυτή ήρθε μετά από την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη γεωθερμία, έπειτα από 10 χρόνια αναμονής από τον τελευταίο διαγωνισμό. Η ανάπτυξη της γεωθερμίας αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των στόχων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, καθώς ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας με την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και εξοικονόμηση ενέργειας για τους καταναλωτές. Παράλληλα, ενισχύεται η τοπική κοινωνία, η βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσα από ένα σταθερό, σύγχρονο και διαφανές επενδυτικό πλαίσιο, με αυστηρά πρότυπα ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Babis



Οι συμμετέχοντες μπορούν να καταθέσουν προσφορές έως την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου του 2023 και ώρα 10:00 στο Πρωτόκολλο της γενικής διεύθυνσης Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υ.Π.ΕΝ..

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕλλάδαΜακεδονίαΔιεθνής διαγωνισμός για έρευνα γεωθερμικού δυναμικού σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Χαλκιδική: Ληστές εισέβαλαν στο σπίτι αντρόγυνου και με χρήση σωματικής βίας τους κλείδωσαν στο μπάνιο

Στιγμές τρόμου έζησε τα ξημερώματα ένα αντρόγυνο στη Νέα...

Πορεία διαμαρτυρίας για τα 110 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Πορεία διαμαρτυρίας για τα 110 χρόνια από την Γενοκτονία...

Η αληθινή ιστορία της Σπυριδούλας που συγκλόνισε την κοινή γνώμη του ’50

Η Σπυριδούλα, 12χρονη υπηρέτρια που κακοποιούνταν από το ζευγάρι...

Θεσσαλονίκη: Τρόπους να μην πετιούνται αλλά να ανακυκλώνονται τα στρώματα αναζητά ο δήμος

Τρόπους να περιοριστούν οι εικόνες των πεταμένων στρωμάτων σε...

Τελευταία Νέα