«Η Τζωρτζίνα δεν εμφάνιζε κανένα πρόβλημα» καταθέτει στη δίκη τη Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του ΜΟΔ τρίτος γιατρός από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας όπου είχε πάει την Τζωρτζίνα η 34χρονη λέγοντας ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Η Τζωρτζίνα δεν εμφάνιζε κανένα πρόβλημα» καταθέτει στη δίκη τη Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του ΜΟΔ τρίτος γιατρός από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας όπου είχε πάει την Τζωρτζίνα η 34χρονη λέγοντας πως έχει σπασμούς.

Ο παιδίατρος Αθανάσιος Φίλιας, επιμελητής Α’ κατά το επίμαχο διάστημα, είπε στο δικαστήριο πως ανέλαβε το κοριτσάκι αμέσως μετά την εισαγωγή της στο Νοσοκομείο, στις 8 Απριλίου 2021, και πως τόσο σε εκείνη την φάση όσο και μετά τις εξετάσεις που έγιναν δεν διαπιστώθηκε τίποτε ανησυχητικό. Τόνισε δε, πως από τις εξετάσεις που έγιναν δεν διαπιστώθηκε αποτύπωση των σπασμών που περιέγραφε η μητέρα. Είπε επίσης ότι κανονίστηκε να γίνουν εξετάσεις και να δει την Τζωρτζίνα νευρολόγος και καρδιολόγος. Όπως είπε ο κ. Φίλιας την επομένη και εφόσον δεν προέκυψε κανένα παθολογικό θέμα από τις εξετάσεις που έγιναν, είπαν στην 34χρονη ότι το παιδί μπορεί να πάρει εξιτήριο. Ωστόσο, επειδή η μητέρα είπε πως η Τζωρτζίνα έκανε εμετό, δεν έφυγαν από το Νοσοκομείο ώστε να παρακολουθηθεί η κατάσταση της.

«Τον εμετό εγώ δεν τον είδα. Εφημέρευα το Σάββατο και το πρωί περάσαμε από το δωμάτιο. Το παιδί ήταν ξαπλωμένο και ασχολιόταν με ένα τάμπλετ. Εξέτασα την μικρή, κάναμε έλεγχο κοιλιάς και την ρώτησα αν ήθελε να φάει. Μου είπε ναι και ξεκινήσαμε τη σίτιση. Το απόγευμα, κατά την απογευματινή επίσκεψη, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, δεν είχε παραπονεθεί το παιδί και είχε φάει. Κάναμε τον υπέρηχο και δεν βρέθηκε κάτι, παρά μόνο ένα μη ειδικό εύρημα που συναντάται συχνά σε παιδιά που περνούν μια ιωσούλα με κοιλιακό άλγος. Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν μια χαρά το παιδί, είχε φάει ελαφρά. Το Σάββατο βράδυ με ενημέρωσαν πως το παιδί ενώ κοιμόταν ξύπνησε και εμφάνισε κοιλιακό άλγος με τάση για εμετό, σιελόρροια και βήχα. Είχε πτώση οξυγόνου. Του έβαλαν οξυγόνο και ανέβηκε αμέσως στο 98%. Της δώσαμε έναν κύκλο με εισπνεόμενα και έφυγε και ο βήχας. Δώσαμε αντιβίωση». Ο μάρτυρας τόνισε πως η Τζωρτζίνα δεν εμφάνισε πυρετό περισσότερο από το αναμενόμενο από όταν της δόθηκε αντιβίωση.

-Πρόεδρος: Πώς αποτυπώνονται οι σπασμοί σε ένα παιδί;

Μάρτυρας: Αρχικά, συχνά φαίνεται νωχελικό. Από τη νευρολογική εξέταση μπορεί να μη φανεί κάτι. Το εγκεφαλογράφημα θα έχει ευρήματα. Κι αν δεν δείξει το πρώτο, θα δείξει εκείνο που γίνεται με τον ασθενή σε ύπνωση. Η εξέταση cpk δείχνει ευρήματα, ανεβαίνουν τα επίπεδα.

Πρόεδρος: Θα φαινόταν σε άλλη εξέταση;

Advertisement
Family Kitchen

Μάρτυρας: Σε μια μαγνητική εγκεφάλου ίσως υπάρχουν ευρήματα.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος της κατηγορουμένης δήλωσε πως μηνύει συγκεκριμένους συντελεστές και παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών για διαρροές στοιχείων της δικογραφίας για τις οποίες ο κ. Κούγιας ”έδειξε” ως υπεύθυνο τον εν διαστάσει σύζυγο της εντολέως του.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια προκειμένου να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών απόσπασμα της δήλωσης-μήνυσής του, προκειμένου να ερευνηθεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video