7.5 C
Serres

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνταχθεί με όσους πολίτες θέλουν να δώσουν μάχη για την ήττα Μητσοτάκη

Date:

«Ο πολιτικός μας στόχος είναι να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να ενισχυθεί, να έρθει σε επαφή με όσους πολίτες θέλουν να δώσουν τη μάχη όχι μόνο για την πολιτική αλλαγή και ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», τόνισε ο Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/στ Alpha 98,9 το μεσημέρι της Κυριακής.

«Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αποτυχημένη και οδηγεί σε πολλαπλές κρίσεις την ελληνική κοινωνία», διεμήνυσε.

«Στις 15 Μάη ψηφίζουμε για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή σε μια πρωτόγνωρη πολιτική διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα. Τα περίπου 65.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα ψηφίσουν, αλλά επιπλέον καλούμε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες στα περίπου 990 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα να γραφτούν μέλη μας και να ψηφίσουν», επισήμανε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητείται από κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Η εμπιστοσύνη των μελών και των ψηφοφόρων και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο πρόσωπό του είναι αδιαμφισβήτητη. Το ζητούμενο είναι η ενίσχυση του κόμματός μας, για να αντιστοιχίσουμε την μεγάλη επιρροή μας στην κοινωνία με την δυνατότητά του να παρεμβαίνουμε σε όλους τους θεσμούς», σημείωσε ο ίδιος, ενώ ερωτηθείς για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής και τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό είπε: «Μετά την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη υπήρξε σχετική ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ αλλά στην πολιτική τα πράγματα αφορούν περισσότερο την ουσία και λιγότερο την επικοινωνιακή διαχείριση. Και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς το ΚΙΝΑΛ ακροβατεί αυτή τη στιγμή σε σχέση με τις πολιτικές του τοποθετήσεις και ο πολιτικός του λόγος είναι θόλος, αόριστος».

Μάλιστα, ο Δημ. Τζανακόπουλος έφερε το εξής παράδειγμα: «Ο Ν. Ανδρουλάκης τί λέει για το πλαφόν του ηλεκτρικού ρεύματος, για τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και την αναδιανομή τους, για την αναστολή της λειτουργίας του χρηματιστηρίου ενέργειας; Δεν έχει σαφείς θέσεις, όπως δεν έχει σαφείς θέσεις και σε ό,τι αφορά την ανάγκη επαναρρύθμισης της αγοράς εργασίας, ή την τραγική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση».Υπογράμμισε ακόμη: «Ο βασικός πρωταγωνιστής στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και παρά τις ελπίδες ορισμένων συστημικών κέντρων να αλλάξει αυτό, δεν φαίνεται στον ορίζοντα».

Απαντώντας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε: «Ο αρμόδιος υπουργός για τα ζητήματα ενέργειας, ο κ. Σκρέκας, έχει το θράσος να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν πολλαπλά εγκεφαλικά στα ελληνικά νοικοκυριά και τη στιγμή που ανταγωνίζεται ο ίδιος να χαρακτηριστεί ο χειρότερος υπουργός της κυβέρνησης! Και μάλιστα με αξιώσεις, αφού ο ανταγωνισμός του ομολογουμένως είναι πολύ ισχυρός, με τον κ. Γεωργιάδη, την κα Κεραμέως, τον κ. Πλεύρη…»

Τέλος, με αφορμή τη σημερινή ημέρα και τη γιορτή της μητέρας είπε: «Το βλέμμα είναι στραμμένο στις μητέρες της Ουκρανίας, της προσφυγιάς, των χωρών που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, και στα εκατοντάδες εκατομμύρια γυναικών που σε μια δύσκολη παγκόσμια συνθήκη αγωνίζονται να προσφέρουν τα καλύτερα στα παιδιά τους. Πρέπει να στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την αποδέσμευσή τους από την εξουσιαστική συνθήκη της πατριαρχίας».

ΠολιτικήΔημήτρης Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνταχθεί με όσους πολίτες θέλουν να δώσουν...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Στ. Κασσελάκης: «Το κόμμα πρέπει να γίνει κόμμα μελών»

«Το κόμμα πρέπει να γίνει κόμμα μελών», υπογράμμισε ο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα