Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων έως τα τέλη Αυγούστου, σε τμήμα της Αμμουδιάς, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηράκλειας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση   O Πρόεδρος της Επιτροπής κατά ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων έως τα τέλη Αυγούστου, σε τμήμα της Αμμουδιάς, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηράκλειας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση

 

O Πρόεδρος της Επιτροπής κατά την εισήγηση του θέματος ανέφερε ότι σύμφωνα με την παρ. 7 του Ν.4688/2020 για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίσταται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης.

Δίνεται η δυνατότητα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, να εκδώσει απόφαση με ισχύ έως 30-11-2020 κατά παρέκκλιση του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999, Α΄57) και του άρθρου 225 του ν. 3852/2010 (Α΄87) και ύστερα από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς αρμοδιότητας της, είτε για ορισμένες ώρες της ημέρας είτε για το σύνολο της ημέρας, καθώς και προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, υπό την προϋπόθεση ακώλυτης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης και διέλευσης/στάσης/στάθμευσης οχημάτων μονίμων κατοίκων και ΑμεΑ.

Advertisement
Family Kitchen

Εισηγήθηκε, λοιπόν, την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα (ΑΒ) της Κοινότητας Αμμουδιάς, τις ώρες και τις ημέρες που κρίνονται ως ώρες και ημέρες αιχμής, για λόγους ασφαλείας και αποφυγής ατυχημάτων. Η ισχύς της απαγόρευσης θα είναι έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος έθεσε υπ΄ όψιν των μελών της Επιτροπής μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ηράκλειας και είπε ότι ο δρόμος θα κλείνει με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθημερινά από τις 21.00 έως τις 2.00π.μ. από σήμερα μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020. Επίσης είπε ότι προτείνει να επιτρέπεται η παραχώρηση μέρους του οδοστρώματος για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, με την προϋπόθεση ακώλυτης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης.

Στη συνέχεια ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να αποφασίσουν σχετικά.

Το λόγο πήρε ο  Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης και είπε ότι η παράταξή του καταψηφίζει την πρόταση του Προέδρου και προτείνει να κλείσει ο δρόμος μόνο κατά τις ημέρες αιχμής που είναι οι ημέρες της θρησκευτικής πανήγυρης της Κοινότητας Αμμουδιάς στις 28-29/8/2020.

Αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα ΑΒ της Κοινότητας Αμμουδιάς καθημερινά από τις 21.00 έως τις 2.00 πμ για λόγους ασφαλείας και αποφυγής ατυχημάτων. Η ισχύς της απαγόρευσης θα είναι μέχρι 31 Αυγούστου 2020. Επίσης αποφασίζει να επιτρέπεται η παραχώρηση μέρους του οδοστρώματος για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων με την προϋπόθεση ακώλυτης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης.

Δείτε την απόφαση εδώ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναγέννηση Σερρών: «Όταν ο Πόντος συναντά το λαϊκό» - video

25/08/25 8:07 μμ

Αναγέννηση Σερρών: «Όταν ο Πόντος συναντά το λαϊκό» – video

Ηράκλεια Σερρών: Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου -video

25/08/25 7:56 μμ

Ηράκλεια Σερρών: Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου -video

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Βερόνικα Ετσεγκί σε ηλικία 42 ετών

25/08/25 7:13 μμ

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Βερόνικα Ετσεγκί σε ηλικία 42 ετών

Αποθέωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τον Ζαφείρη

25/08/25 4:43 μμ

Αποθέωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τον Ζαφείρη

Δεν εμπλέκεται η Βάσω Μαζωνάκη στην αίτηση εγκλεισμού του τραγουδιστή, λέει η οικογένειά του

25/08/25 4:38 μμ

Δεν εμπλέκεται η Βάσω Μαζωνάκη στην αίτηση εγκλεισμού του τραγουδιστή, λέει η οικογένειά του

Φανουρόπιτα παραδοσιακή με 9 υλικά

25/08/25 4:32 μμ

Φανουρόπιτα παραδοσιακή με 9 υλικά

Γιατί ο Άγιος Φανούριος στις εικόνες του κρατάει κερί

25/08/25 4:29 μμ

Γιατί ο Άγιος Φανούριος στις εικόνες του κρατάει κερί

Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

25/08/25 4:24 μμ

Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

25/08/25 3:18 μμ

Βουλή: Στο γραφείο του πρωθυπουργού διαβιβάζεται το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη για προ ημερησίας για την Παλαιστίνη

2 superfoods για νόστιμες φθινοπωρινές συνταγές

25/08/25 3:14 μμ

2 superfoods για νόστιμες φθινοπωρινές συνταγές

Χουρμάδες: Γιατί αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου το γλυκό superfood

25/08/25 3:10 μμ

Χουρμάδες: Γιατί αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου το γλυκό superfood

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη θρησκευτική πανήγυρη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών

25/08/25 3:03 μμ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη θρησκευτική πανήγυρη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών