Δήμος Ηράκλειας: Εννέα υπάλληλοι πήραν “πόδι” από τον τομέα καθαριότητας

Εννέα υπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνταν σε εργολάβο καθαριότητα στον δήμο Ηράκλειας μέχρι και σήμερα απολύθηκαν μετά από σχετική ενημέρωση που είχαν από τον ίδιο το πρωί της Δευτέρας.

 

Η απόφαση του εργολάβου εξόργισε τους υπαλλήλους καθώς όπως λένε δεν υπήρχε αιτιολογία για την απομάκρυνσή τους από τη δουλειά.

 

Οι απολυμένοι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή είναι πολιτική, μιας και δεν ήταν προεκλογικά φύλα προσκείμενοι στη νέα δημοτική αρχή.

  

Η τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ ζήτησε απαντήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χρήστο Τσομπανίδης, ο οποίος μας παρέπεμψε στον εργολάβο που έχει αναλάβει την καθαριότητα του δήμου Ηράκλειας.

 

Μεταξύ άλλων, ο εργολάβος εξήγησε τα παρακάτω:

«Όπως ξέρετε υπάρχει ανάγκη από δουλειά. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Χρησιμοποιήσαμε κάποιους εργάτες για ένα χρονικό διάστημα και για εσωτερικούς λόγους σήμερα κάνουμε μια αλλαγή, για να δώσουμε και άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από δουλειά να δουλέψουν και αυτοί. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πήραν την ευκαιρία και δούλεψαν έναν χρόνο. Κράτησα μερικούς και αλλάζω κάποιους. Αυτό τίποτε άλλο. Δεν «τρέχει» κάτι άλλο»

Ήταν στη σύμβαση των εργαζομένων ότι θα δουλέψουν έναν χρόνο;

«Οι συμβάσεις έλεγαν ότι ξεκινάνε οι εργαζόμενοι αορίστου. Εάν ανανεώσεις τη σύμβαση θα πρέπει να πας μέχρι τη λήξη του έργο. Οπότε σήμερα δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις. Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες και σε άλλους να δουλέψουν»

 

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στο Κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Επιλογές 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *