Στις 25-26 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη της Ιταλίας διεθνής συνάντηση των νέων του έργου Europe Reunited με το ακρωνύμιο rEUnite, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» της Ε.Ε., σκέλος 1 «Ιστορική μνήμη». Η εν λόγω συνάντηση διοργανώθηκε από τον εταίρο της Ιταλίας, το Διεθνές Κέντρο για τη Νότια Ευρώπη (International Center for Southern Europe – ICSE & CO). 

Στόχος του προγράμματος είναι η κινητοποίηση των νέων της Ευρώπης και η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά μέσα από την κατανόηση της εξέλιξης και του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και του σημαντικού ρόλου της συνύπαρξης των εθνών. 

Advertisement

Το θέμα της συνάντησης, η οποία διεξήχθη υπό τη μορφή διεθνούς εργαστηρίου, ήταν «Η Συνθήκη της Ρώμης και η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας», όπου νέοι και νέες από την Ισπανία (Μαδρίτη), την Πολωνία (Βαρσοβία), την Ελλάδα (Σέρρες), τη Γερμανία (Ζουλ), τη Βουλγαρία (Βελίκο Τάρνοβο), την Ιταλία (Φλωρεντία) και την Αγγλία (Λονδίνο) είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά. 

Τον Δήμο Σερρών εκπροσώπησαν τρία άτομα που συμμετέχουν στην τοπική ομάδα νέων του έργου rEUnite, ήτοι: Αθανάσιος Αναστασιάδης (Φιλόλογος) Ευαγγελία Κεχαγιά (Φοιτήτρια Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ.), Αναστάσιος-Φώτιος Τσοχατζίδης (Φοιτητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.). 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα (ατζέντα) της συνάντησης, η έναρξη των εργασιών ξεκίνησε με τον επίσημο χαιρετισμό-καλωσόρισμα από εκπρόσωπο του εταίρου υποδοχής του Διεθνούς Κέντρου για τη Νότια Ευρώπη (Ιταλία) και την παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων.  

Advertisement

Στη συνέχεια, ακολούθησε, ως εισαγωγή στο κύριο θέμα της συνάντησης, το πρώτο εργαστήριο υπό τον τίτλο «Η απαρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τι μπορούμε να μάθουμε», όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις. 

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, οι εκπρόσωποι από τις διάφορες χώρες της Ευρώπης καθώς και τοπικοί φορείς από τον διοργανωτή εταίρο συμμετείχαν στο εργαστήριο υπό τον τίτλο «Αναμορφώστε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη», χρησιμοποιώντας χαρτογραφία προς εξερεύνηση των ευρωπαϊκών αξιών και της τρέχουσας κατάστασης. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε περιήγηση στην πόλη με πολιτιστικό χαρακτήρα, εστιάζοντας στις πιο σημαντικές γυναίκες από την Φλωρεντία που διαδραμάτισαν ιδιαίτερο ρόλο στη διάρκεια της ιστορίας. 

Στο τέλος της συνάντησης, οι εταίροι/συμμετέχοντες του έργου συμφώνησαν στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφερε στους ανθρώπους αξίες και δικαιώματα, όπως ισότητα, ελευθερία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δημοκρατία και το κράτος δικαίου, καθώς επίσης ότι οι κυβερνήσεις και οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται για αυτά για τη διασφάλισή τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

06/08/25 9:31 μμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

06/08/25 9:35 μμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα - video

06/08/25 7:24 μμ

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα – video

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά - video

06/08/25 9:32 μμ

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά – video