-Διαφήμιση-

Δημοτικό Βαμβακοφύτου Σερρών: Όταν τα περισσότερα παιδιά τα έντυνε η ΟΥΝΤΡΑ

Η ανάρτηση από την σελίδα Βαμβακόφυτο Σερρών: Από το χθες στο σήμερα.

Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοφύτου…..Τα περισσότερα παιδιά ντυμένα με ρούχα από την ΟΥΝΤΡΑ (UNRRA).
UNRRA ήταν ένας διεθνής οργανισμός περίθαλψης με έτος ίδρυσης το 1943. Η ίδρυση και βασική υποστήριξη του οργανισμού προέρχονταν από τις ΗΠΑ. Σύντομα και άλλα κράτη συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Οργανισμού, ενώ η είσοδος σαν μέλος του ΟΗΕ απέδωσε μια μοναδικότητα στο να προγραμματίζει – συντονίζει,- διαχειρίζεται ή να μεριμνά για τη διαχείριση των μέτρων περίθαλψης των θυμάτων πολέμου.
Στην Χώρα μας η UNRRA είναι γνωστή ως ΟΥΝΤΡΑ. Εχει ταυτιστεί με την έννοια της αναμενόμενης βοήθειας και της υποστήριξης των απόρων.
Η δραστηριότητα της UNRRA στην Ελλάδα άρχισε την 1η Απριλίου 1945 και μέχρι τον Μάιο του 1947 προσέφεραν εισήγαγαν στη χώρα μας τρόφιμα αξίας 171,9 εκατομμυρίων δολαρίων…
Για την ανάπτυξη της γεωργίας η Οργάνωση διέθεσε μηχανήματα αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ για φάρμακα πρόσφερε 7.540.000 δολάρια.
Όπως σε κάθε ύπαρξη παροχής βοήθειας, έτσι και σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν αρκετές «παρεμβάσεις» επιτήδειων οι οποίοι κρατούσαν σημαντικό μέρος της βοήθειας για λογαριασμό τους.
Ανεξάρτητα των «άσχημων και κακότροπων» ενεργειών ορισμένων, οι τροφές της Ούντρα βοήθησαν τον πληθυσμό της Ελλάδας που μόλις είχε βγει από την πείνα της κατοχής.
Η Ούντρα στην Ελλάδα είχε πολυπληθές σχήμα (συνήθως αμερικανικής υπηκοότητας) για την υποστήριξη και συντονισμό της βοήθειας. Τηρούσε αρχείο δραστηριοτήτων και απαιτούσε πάντα να υπάρχει γραπτή αναφορά για κάθε γεγονός που συνέβαινε ή για κάθε αίτημα που κατατίθονταν εκατέρωθεν από τις δύο πλευρές.

-Διαφήμιση-Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version