Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία ασκήθηκε εις βάρος του σημερινού αντιπρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ) Κωνσταντίνου Βαρσαμίδη, ύστερα από έρευνα για συνεχείς απουσίες υπαλλήλων του Ιδρύματος από ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία ασκήθηκε εις βάρος του σημερινού αντιπρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ) Κωνσταντίνου Βαρσαμίδη, ύστερα από έρευνα για συνεχείς απουσίες υπαλλήλων του Ιδρύματος από την εργασία τους.

 

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν, επίσης, κατά συγγενικών του προσώπων, πρώτου βαθμού, και μίας υπαλλήλου του ΑΤΕΙ-Θ, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

Η παραπάνω δίωξη κατά του αντιπρύτανη αφορά την περίοδο 2012-2017, διάστημα κατά το οποίο κατείχε το αξίωμα του προέδρου του Ιδρύματος, ενώ συνδέεται με έρευνα που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), κατόπιν σχετικών καταγγελιών. Ανάμεσα στους υπαλλήλους που καταγγέλθηκε ότι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την υπηρεσία τους και πληρώνονταν κανονικά τους μισθούς τους, συγκαταλέγονταν η σύζυγος και η κόρη του πρώην προέδρου.

 

Επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ πραγματοποίησαν ελέγχους στο ΑΤΕΙ-Θ , κάνοντας “φύλλο και φτερό” τα παρουσιολόγια των εργαζομένων, τους εσωτερικούς κανονισμούς του Ιδρύματος, όπως επίσης πλήθος αποφάσεων ορισμού ή ανάθεσης καθηκόντων υπαλλήλων σε νευραλγικές θέσεις κ.ά.

 

Η πορισματική έκθεση που συνέταξαν οι ελεγκτές και εστάλη στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Β. Ελλάδος, φαίνεται πως επιβεβαίωνε τις προηγούμενες καταγγελίες. Στην έκθεση περιγράφονται παραποιήσεις και αταξίες στις σχετιζόμενες με την πιστοποίηση της παρουσίας υπαλλήλων διαδικασίες, ενώ στο “κάδρο” των ελεγκτών βρέθηκαν, εκτός από τον πρώην πρόεδρο, τόσο τα δύο συγγενικά του πρόσωπα, όσο και μία υψηλόβαθμη υπάλληλος του τμήματος μισθοδοσίας του Ιδρύματος κατά την επίμαχη περίοδο.

 

Μελετώντας το πόρισμα ο εισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των συνολικά τεσσάρων εμπλεκόμενων προσώπων. Εκτός από τον νυν αντιπρύτανη του ΑΤΕΙ-Θ, η ίδια δίωξη ασκήθηκε κατά της τότε προϊσταμένης μισθοδοσίας του Ιδρύματος, ενώ η σύζυγος και η κόρη του πρώτου αντιμετωπίζουν την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην υπηρεσιακή απιστία.

Advertisement
Family Kitchen

 

Σύμφωνα με το πόρισμα, η κατηγορία (που είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου) αφορά σε μισθούς συνολικού ύψους 330.000 ευρώ που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν το υπό έρευνα διάστημα οι δύο γυναίκες. Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ειδικού ανακριτή διαφθοράς.

 

(AΠΕ-ΜΠΕ)


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βαρύ πένθος για τα θύματα των Τρικάλων - Τα πρόσωπα της τραγωδίας και τα σενάρια

27/01/26 9:17 πμ

Βαρύ πένθος για τα θύματα των Τρικάλων – Τα πρόσωπα της τραγωδίας και τα σενάρια

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με περιφερειάρχες για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

27/01/26 9:05 πμ

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με περιφερειάρχες για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Επιμένει η κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

27/01/26 9:00 πμ

Επιμένει η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Γιατί πολλά πολυτελή ακίνητα μένουν απούλητα ενώ η αγορά κινείται

27/01/26 8:56 πμ

Γιατί πολλά πολυτελή ακίνητα μένουν απούλητα ενώ η αγορά κινείται

ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Πρωτοβουλίες στήριξης των οικογενειών των θυμάτων

27/01/26 8:48 πμ

ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Πρωτοβουλίες στήριξης των οικογενειών των θυμάτων

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν 27 Ιανουαρίου

27/01/26 12:10 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν 27 Ιανουαρίου

ΠΑΣΟΚ- Αναβάλλεται η εκδήλωση της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου στις Σέρρες

27/01/26 12:08 πμ

ΠΑΣΟΚ- Αναβάλλεται η εκδήλωση της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου στις Σέρρες

Γλυφάδα: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 46χρονο πατροκτόνο - Η δικαστική πορεία της υπόθεσης δολοφονίας της μητέρας του πριν από 12 χρόνια

27/01/26 12:02 πμ

Γλυφάδα: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 46χρονο πατροκτόνο – Η δικαστική πορεία της υπόθεσης δολοφονίας της μητέρας του πριν από 12 χρόνια

Κυρ. Μητσοτάκης: «Προτείνουμε τη δημιουργία μίας ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού»

26/01/26 11:55 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Προτείνουμε τη δημιουργία μίας ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού»

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για μια ακόμη γυναίκα που αγνοείται στη μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα»

26/01/26 11:51 μμ

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για μια ακόμη γυναίκα που αγνοείται στη μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα»

Ομιλία Παύλου Πολάκη στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα

26/01/26 11:44 μμ

Ομιλία Παύλου Πολάκη στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα

Τροχαίο στις Σέρρες με παράσυρση πεζού και εγκατάλειψη

26/01/26 8:54 μμ

Τροχαίο στις Σέρρες με παράσυρση πεζού και εγκατάλειψη