Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία ασκήθηκε εις βάρος του σημερινού αντιπρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ) Κωνσταντίνου Βαρσαμίδη, ύστερα από έρευνα για συνεχείς απουσίες υπαλλήλων του Ιδρύματος από ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία ασκήθηκε εις βάρος του σημερινού αντιπρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ) Κωνσταντίνου Βαρσαμίδη, ύστερα από έρευνα για συνεχείς απουσίες υπαλλήλων του Ιδρύματος από την εργασία τους.

 

Advertisement
 

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν, επίσης, κατά συγγενικών του προσώπων, πρώτου βαθμού, και μίας υπαλλήλου του ΑΤΕΙ-Θ, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

Η παραπάνω δίωξη κατά του αντιπρύτανη αφορά την περίοδο 2012-2017, διάστημα κατά το οποίο κατείχε το αξίωμα του προέδρου του Ιδρύματος, ενώ συνδέεται με έρευνα που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), κατόπιν σχετικών καταγγελιών. Ανάμεσα στους υπαλλήλους που καταγγέλθηκε ότι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την υπηρεσία τους και πληρώνονταν κανονικά τους μισθούς τους, συγκαταλέγονταν η σύζυγος και η κόρη του πρώην προέδρου.

 

Επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ πραγματοποίησαν ελέγχους στο ΑΤΕΙ-Θ , κάνοντας “φύλλο και φτερό” τα παρουσιολόγια των εργαζομένων, τους εσωτερικούς κανονισμούς του Ιδρύματος, όπως επίσης πλήθος αποφάσεων ορισμού ή ανάθεσης καθηκόντων υπαλλήλων σε νευραλγικές θέσεις κ.ά.

 

Η πορισματική έκθεση που συνέταξαν οι ελεγκτές και εστάλη στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Β. Ελλάδος, φαίνεται πως επιβεβαίωνε τις προηγούμενες καταγγελίες. Στην έκθεση περιγράφονται παραποιήσεις και αταξίες στις σχετιζόμενες με την πιστοποίηση της παρουσίας υπαλλήλων διαδικασίες, ενώ στο “κάδρο” των ελεγκτών βρέθηκαν, εκτός από τον πρώην πρόεδρο, τόσο τα δύο συγγενικά του πρόσωπα, όσο και μία υψηλόβαθμη υπάλληλος του τμήματος μισθοδοσίας του Ιδρύματος κατά την επίμαχη περίοδο.

 

Μελετώντας το πόρισμα ο εισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των συνολικά τεσσάρων εμπλεκόμενων προσώπων. Εκτός από τον νυν αντιπρύτανη του ΑΤΕΙ-Θ, η ίδια δίωξη ασκήθηκε κατά της τότε προϊσταμένης μισθοδοσίας του Ιδρύματος, ενώ η σύζυγος και η κόρη του πρώτου αντιμετωπίζουν την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην υπηρεσιακή απιστία.

Advertisement
MEGA

 

Σύμφωνα με το πόρισμα, η κατηγορία (που είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου) αφορά σε μισθούς συνολικού ύψους 330.000 ευρώ που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν το υπό έρευνα διάστημα οι δύο γυναίκες. Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ειδικού ανακριτή διαφθοράς.

 

(AΠΕ-ΜΠΕ)


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με Βιλένα ο Παναθηναϊκός στις Σέρρες

22/11/25 2:43 μμ

Με Βιλένα ο Παναθηναϊκός στις Σέρρες

Μυτιλήνη: Ο τελευταίος τσουρχανάς της Αγιάσου

22/11/25 2:08 μμ

Μυτιλήνη: Ο τελευταίος τσουρχανάς της Αγιάσου

Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι Χρ. Τριαντόπουλος και Κ. Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

22/11/25 1:57 μμ

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ιδέες για να αποφύγετε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

22/11/25 1:48 μμ

Ιδέες για να αποφύγετε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Χιονούλα

22/11/25 1:46 μμ

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Χιονούλα

Παύλος Μαρινάκης: Η πετυχημένη οικονομική πολιτική μειώνει φόρους και αυξάνει τα έσοδα του κράτους

22/11/25 1:22 μμ

Παύλος Μαρινάκης: Η πετυχημένη οικονομική πολιτική μειώνει φόρους και αυξάνει τα έσοδα του κράτους

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες τραυματίστηκαν όταν βρέθηκαν στο κενό από μπαλκόνι 6 μέτρων

22/11/25 1:18 μμ

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες τραυματίστηκαν όταν βρέθηκαν στο κενό από μπαλκόνι 6 μέτρων

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 42χρονης Βίκυς που αγνοείται από τον Ιούλιο – “Έψαξα παντού” λέει ο πρώην της

22/11/25 1:13 μμ

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 42χρονης Βίκυς που αγνοείται από τον Ιούλιο

Σέρρες: "Τα τρακτέρ στους δρόμους" - Κάλεσμα για κινητοποιήσεις - video

22/11/25 11:38 πμ

Σέρρες: “Τα τρακτέρ στους δρόμους” – Κάλεσμα για κινητοποιήσεις – video

Τσιάρας: Η έγκριση του Αction Plan 2 για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανοίγει τον δρόμο για πληρωμές

22/11/25 11:29 πμ

Τσιάρας: Η έγκριση του Αction Plan 2 για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανοίγει τον δρόμο για πληρωμές

Τ.Χατζηβασιλείου: "Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει την Ουκρανία στο τραπέζι"

22/11/25 11:24 πμ

Τ.Χατζηβασιλείου: “Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει την Ουκρανία στο τραπέζι”

Νέες εργασίες σε σχολικά κτήρια του δήμου Σερρών - video

22/11/25 11:17 πμ

Νέες εργασίες σε σχολικά κτήρια του δήμου Σερρών – video