23.6 C
Serres

Δυσαρέσκεια των ξενοδόχων για το “μπλόκο” στους Σέρβους τουρίστες

Date:

Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού μετά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής αναφορικά με το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, η οποία σήμερα είχε ως συνέπεια αρκετοί τουρίστες από την Σερβία να μην καταφέρουν να έρθουν στη χώρα μας.

 

Ειδικότερα, σε ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες, αναφέρεται πως παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν.

“Παρατείνεται εκ νέου, από τη λήξη της, η ισχύς της με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.19030/17.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών

«Επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 916), όπως είχε παραταθεί με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.25134/14.4.2020 (Β’ 1419) όμοια απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών και με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.29837/13.5.2020 (Β’ 1839) όμοια απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, έως και τις 30.6.2020″, αναφέρεται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε χθες

Μιλώντας στο thestival.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, έκανε λόγο για «αλλαγή στο 90ο λεπτό» και τόνισε πως οι ξενοδόχοι ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί για την εξέλιξη αυτή.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση νωρίτερα σχετικά με αυτό και σημείωσε πως αρκετοί Σέρβοι τουρίστες έφτασαν μέχρι τα σύνορα της χώρας μας και τελικά υποχρεώθηκαν να γυρίσουν πίσω.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΞ, οι άνθρωποι αυτοί επρόκειτο να μείνουν σε μικρά καταλύματα της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Θάσου, καθώς και σε κάποια μικρά ξενοδοχεία.

«Υπάρχει μια μεγάλη δυσαρέσκεια», τόνισε ο κ. Τάσιος στο thestival.gr ενώ δήλωσε πως υπήρξε ήδη επικοινωνία με το υπουργείο Τουρισμού σχετικά με την εξέλιξη αυτή.Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΟΞ είπε ότι και οι προξενικές αρχές της Σερβίας στην Ελλάδα έλαβαν ενημέρωση για την αλλαγή αυτή σήμερα το πρωί, όπως επίσης και οι αρχές στα σύνορα της χώρας μας.

«Η σεζόν Covid είναι πολεμική»

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο κ. Τάσιος χαρακτήρισε τη «σεζόν covid» ως «πολεμική». «Μέσα σε έναν πόλεμο έχουμε και απώλειες. Αυτή ήταν μία πρώτη απώλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση πως στο μέλλον δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα.

Τόνισε επίσης την ανάγκη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, να υπάρξει μεγαλύτερη ετοιμότητα και προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα.

Αναφορά στο ζήτημα που προέκυψε έκανε κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε την απόφαση να είναι ανοιχτές οι μετακινήσεις μεταξύ των 27 χωρών, συν της Νορβηγίας, Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Ελβετίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Θεοχάρης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πρόσθεσε:

«Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα με τα δυτικά Βαλκάνια, προφανώς. Φαίνεται ότι έγινε ένα βήμα πίσω από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο σχετίζεται με υγειονομικά δεδομένα και κάποιο φόβο που μπορεί να υπάρχει. Εμείς συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα, όσο μπορούμε πιο συστηματικά»

Φωτογραφία: Κεντρικό Δελτίο Open

ΕλλάδαΔυσαρέσκεια των ξενοδόχων για το "μπλόκο" στους Σέρβους τουρίστες

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Νέα καταγγελία από 43χρονη για γνωστό δικηγόρο: Με χτύπησε με το αυτοκίνητο εν κινήσει

Ένα ακόμα «βαρύ» όνομα δικηγόρου κατηγορείται από 43χρονη δικηγόρο...

Πεδίον του Άρεως: Η αυλή των Αθηναίων

Οάσεις γαλήνης και ανακούφισης φαντάζουν τα πάρκα, οι κόλποι...

Εθελοντική ομάδα ομορφαίνει τις γειτονιές και τα χωριά της Ρόδου

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, κάτοικοι και επισκέπτες στο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα