24.9 C
Serres

Education Leaders Awards: Χρυσό βραβείο στο 13ο Δημοτικό Σερρών- Ο Ανδρέας Λατίνης στους 25 καλύτερους Δασκάλους του 2020

Date:

Για 5η συνεχή χρονιά, οι καλύτερες πρακτικές από τον χώρο της εκπαίδευσης ξεχώρισαν στον ετήσιο διαγωνισμό Education Leaders Awards από την Boussias Communications.
 
Από τις Σέρρες το 13ο Δημοτικό Σχολείο απέσπασε ακόμη ένα Χρυσό βραβείο για την συλλογή του καθώς ανακηρύχθηκε ως ένα από τα καλύτερα Δημόσια Σχολεία της Χώρας για την δράση του «F1 in Schools Zoompast Wheels» Σερρών.
 
Ταυτόχρονα ο Δάσκαλος Ανδρέας Λατίνης που διδάσκει στα παιδιά του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, και είναι η ψυχή των καινοτόμων δράσεων του σχολείου, ανακηρύχθηκε στους καλύτερους 25 δασκάλους της χώρας για το έτος 2020.
Παρά τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν, το ξέσπασμα του Covid-19 δεν κατάφερε να επισκιάσει τον ετήσιο διαγωνισμό Education Leaders Awards, που πραγματοποιήθηκε και φέτος, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από την Boussias Communications, συγκεντρώνοντας τις καλές πρακτικές στην εκπαίδευση από κάθε περιοχή της χώρας και από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.
Η πρόεδρος των βραβείων, Άννα Διαμαντοπούλου και τα 36 μέλη της κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελούνταν από εκπαιδευτικούς, εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, είχαν εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς κλήθηκαν να αξιολογήσουν, εν μέσω πανδημίας και με τους δεδομένους περιορισμούς, περισσότερες από 200 υποψηφιότητες.

Η Α. Διαμαντοπούλου δήλωσε για τη φετινή διοργάνωση:

«Το 2020 θα μείνει στην μνήμη μας ως η χρονιά της πανδημίας. Μία χρονιά, όμως, που αναδείχθηκαν οι συγκλονιστικές αλλαγές που απαιτούνται και συντελούνται στα εκπαιδευτικά συστήματα. Ο διαγωνισμός Education Leaders Awards 2020 δείχνει τους πρωτοπόρους αυτών των αλλαγών. Εκπαιδευτικοί από όλα τα σημεία της Ελλάδας, απ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα απέδειξαν με την συμμετοχή τους και την κατάθεση του έργου τους τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Σχολεία, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, Πανεπιστήμια, καινοτόμα προγράμματα αποτυπώνουν τη δημιουργία και την αριστεία σε όλους τους επιμέρους τομείς του εκπαιδευτικού συστήματος.

«Η πανδημία ανέδειξε τις συγκλονιστικές αλλαγές που απαιτούνται από τα εκπαιδευτικά συστήματα»

Φέτος, για πρώτη φορά, καθιερώθηκαν και απονεμήθηκαν ειδικά βραβεία τόσο για διακεκριμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς όσο και για τον εκπαιδευτικό της χρονιάς.
Συγκεκριμένα, Εκπαιδευτικός της Χρονιάς για το 2020 ανακηρύχθηκε η Έλενα Αναστασίου, προϊσταμένη στο Νηπιαγωγείο Κατακόλου Ηλείας, το έργο της οποίας εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή, με πολλές διακρίσεις σε σχολικούς διαγωνισμούς, συμμετοχή σε προγράμματα για την αειφορία και το περιβάλλον, καθώς και με έντονη δραστηριότητα στην τοπική κοινωνία και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Εκτός της Ε. Αναστασίου, τον πίνακα των 25 διακεκριμένων εκπαιδευτικών για το 2020, απαρτίζουν οι:

Ευαγγελία Βασιλάκου, Κωνσταντίνος Βλαστάρης, Αργυρώ Γεωργάκη, Γουλιέλμος Δούναβης, Αναστασία Ευσταθίου, Δέσποινα Κορεντίνη, Άννα Κωσταρέλου, Ολυμπία Λαμπάκη, Ουρανία Λάμπου, Ανδρέας Λατίνης, Νικόλαος Μίλης, Βασίλης Μισαηλίδης, Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου, Δημήτρης Μωραΐτης, Βίκυ Ξανθοπούλου, Φώτιος Παπαναστασίου, Κατερίνα Παπαποστόλου, Αθηνά Σκανδάμη, Γαρυφαλιά Τεριζάκη, Θεοδώρα Τζιαμπάζη, Χριστούλα Τσελίκα, Γεώργιος Τσιάντας, Μαρία Τσιάχρη και Γιάννης Φαρσάρης.
Επιπροσθέτως, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί που διακρίθηκαν, ένεκα των εξαιρετικών υποψηφιοτήτων που υπέβαλαν, είναι οι εξής:
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο της Χρονιάς: Εκπαιδευτήρια ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ
Ιδιωτικό Γυμνάσιο / Λύκειο της Χρονιάς: Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου – Εκπαιδευτική Αναγέννηση
Κολλέγιο της Χρονιάς: BCA College
Φροντιστήριο Μέση Εκπαίδευσης της Χρονιάς: 2001 ΟΡΟΣΗΜΟ
Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών της Χρονιάς: Myrsini Educational Centre
Ιδιωτικό Κέντρο Εκπαίδευσης της Χρονιάς: Ελληνική Αγωγή Σχολή Αρχαίων Ελληνικών
 
13ο Δημοτικο βραβειο

Επιπλέον, στον διαγωνισμό συμμετείχαν, για άλλη μια χρονιά, δεκάδες σχολεία από όλη την επικράτεια, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη και από το Ιόνιο μέχρι το ανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα, τα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κέρδισαν Χρυσά βραβεία είναι τα παρακάτω: Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, 32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, 6ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου, 3ο Νηπιαγωγείο Θρακομακεδόνων, 2ο Νηπιαγωγείο Ιτέας-1ο Νηπιαγωγείο Λουτρών Αιδηψού (κοινή υποψηφιότητα), Νηπιαγωγείο Καραβομύλου Φθιώτιδας, Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου «Κυβέλη» & Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Πόρτα Ανοιχτή» 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου Λασιθίου, 2ο Γυμνάσιο Γέρακα Αττικής, Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, Γενικό Λύκειο Αμφίκλειας Φθιώτιδας.
πηγή anexartitos.gr
 
 

ΠολιτικήΠαιδείαEducation Leaders Awards: Χρυσό βραβείο στο 13ο Δημοτικό Σερρών- Ο Ανδρέας Λατίνης...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Απεβίωσε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας...

Λήγει τις επόμενες ημέρες η προθεσμία εγγραφών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να ολοκληρώσουν και...

Σχολεία: Όλες οι αλλαγές που έρχονται τη νέα χρονιά

Τις αλλαγές στα σχολεία από τη νέα χρονιά περιγράφει...

Συμφωνία επί της αρχής για την αναγνώριση των ελληνικών πτυχίων από την Αλβανία

Σε κατ' αρχήν συμφωνία για την αναγνώριση από την...