Οι πάροχοι της κινητής τηλεφωνίας δεν θα μπορούν πλέον να βάζουν φραγή στις εισερχόμενες κλήσεις των συνδρομητών τους λόγω οφειλών, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).  Παράλληλα θα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Οι πάροχοι της κινητής τηλεφωνίας δεν θα μπορούν πλέον να βάζουν φραγή στις εισερχόμενες κλήσεις των συνδρομητών τους λόγω οφειλών, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

 
Παράλληλα θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά με χαμηλότερες ταχύτητες. Συγκεκριμένα νέους όρους και υποχρεώσεις στους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών υπηρεσιών τηλεφωνίας και Διαδικτύου θέτει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

 
Ειδικότερα ο νέος Κανονισμός της ΕΕΤΤ επιφέρει αλλαγές στις συμβάσεις των παρόχων με τους καταναλωτές και επιβάλλει στους παρόχους, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

Να παρέχουν ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσίας στον συνδρομητή σε περίπτωση προσωρινής ή μόνιμης διακοπής υπηρεσιών λόγω οφειλών, όπως λήψη εισερχόμενων κλήσεων, πραγματοποίηση εξερχόμενων κλήσεων που δεν συνεπάγονται χρέωση για τον συνδρομητή, πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα τουλάχιστον 256 Κbps ή πρόσβαση κατ’ ελάχιστον στις ιστοσελίδες gov.gr, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Να προειδοποιούν τον συνδρομητή για την επικείμενη λήξη της σύμβασής του το αργότερο δύο μήνες πριν την λήξη αυτής, ενώ τον συνδρομητή καρτοκινητής, 15 ημέρες πριν την λήξη της προπληρωμένης αξίας υπηρεσιών.
Να μην προβαίνουν σε αύξηση του παγίου σε σύμβαση ορισμένου χρόνου, με μόνη εξαίρεση την περίπτωση τεχνολογικών αλλαγών στο δίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνδρομητής διατηρεί το δικαίωμα να καταγγείλει αζημίως τη σύμβαση λόγω της συγκεκριμένης αύξησης. Αντίθετα, ο συνδρομητής δεν έχει δικαίωμα καταγγελίας, αν οι προτεινόμενες αλλαγές στην σύμβασή του δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτόν.
Να παρέχουν συμβουλές στον συνδρομητή για καλύτερα τρέχοντα τιμολόγια, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες που λαμβάνει, τουλάχιστον ένα μήνα πριν την λήξη της σύμβασής του.
Να ενημερώνουν τον συνδρομητή υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, όταν υπάρχει υπέρβαση της κατανάλωσης του προγράμματός του (στο 80% και στο 100% της κατανάλωσης).
Να αναφέρουν στην σύνοψη της σύμβασης πληροφορίες σχετικά με τα κύρια προϊόντα και τις υπηρεσίες για τους τελικούς χρήστες με αναπηρία (π.χ. ταχύτητες της υπηρεσίας πρόσβασης στο Διαδίκτυο).

Advertisement
MEGA


Επιπλέον, με τον Νέο Κανονισμό Γενικών Αδειών:

 
Απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού του τέλους πρόωρης διακοπής, στην περίπτωση που ο συνδρομητής διακόψει τη σύμβασή του πριν την παρέλευση του ορισμένου χρόνου του συμβολαίου του.
Μειώνεται το ελάχιστο όριο, που ο πάροχος υποχρεούται, κατόπιν εντολής του συνδρομητή, να διακόπτει την παροχή υπηρεσιών, όταν διαπιστώνει ότι η χρέωση του συνδρομητή υπερβεί το όριο αυτό. Το νέο όριο ορίζεται στα 100 ευρώ για μηνιαίο κύκλο τιμολόγησης και στα 200 ευρώ για διμηνιαίο κύκλο τιμολόγησης, από 150 ευρώ και 300 ευρώ που ίσχυαν αντίστοιχα.
Εάν ο συνδρομητής λαμβάνει δέσμη υπηρεσιών από έναν πάροχο και θέλει να καταγγείλει μία υπηρεσία της δέσμης πριν από τη λήξη της συμφωνημένης διάρκειας της σύμβασης, για λόγους αδυναμίας συμμόρφωσης με τη σύμβαση ή αδυναμίας παροχής της υπηρεσίας, τότε μπορεί να καταγγείλει αζημίως το σύνολο υπηρεσιών της δέσμης.
Σημειώνεται ότι οι διατάξεις του νέου Κανονισμού θα τεθούν σε ισχύ σταδιακά, ενώ θα είναι όλες σε πλήρη ισχύ σε εννέα μήνες από τη δημοσίευση του Κανονισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πηγή thestival.gr
 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αλλάζει με το νέο ν/σ για χορήγηση στεγαστικής αρωγής μετά από φυσικές καταστροφές

15/03/26 12:47 μμ

Τι αλλάζει με το νέο ν/σ για χορήγηση στεγαστικής αρωγής μετά από φυσικές καταστροφές

Τζέρι Λιούις - Ο Βασιλιάς της Κωμωδίας, ο ιδιοφυής καλλιτέχνης, ο αντιφατικός σταρ

15/03/26 12:44 μμ

Τζέρι Λιούις – Ο Βασιλιάς της Κωμωδίας, ο ιδιοφυής καλλιτέχνης, ο αντιφατικός σταρ

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: Οι οργανώσεις καλούν τους πολίτες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

15/03/26 12:39 μμ

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: Οι οργανώσεις καλούν τους πολίτες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

28ο ΦΝΘ: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος απονεμήθηκε στον Γιώργο Παπαλιό

15/03/26 12:30 μμ

28ο ΦΝΘ: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος απονεμήθηκε στον Γιώργο Παπαλιό

Αλλαγή καιρού από την Τρίτη με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες

15/03/26 12:21 μμ

Αλλαγή καιρού από την Τρίτη με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες

Η Ελλάδα από τις ελάχιστες χώρες όπου αυξάνεται το κάπνισμα και το άτμισμα στους εφήβους - Συμβουλές ειδικών

15/03/26 12:14 μμ

Η Ελλάδα από τις ελάχιστες χώρες όπου αυξάνεται το κάπνισμα και το άτμισμα στους εφήβους – Συμβουλές ειδικών

Κυρ. Μητσοτάκης: Σε μια περίοδο διεθνούς αναταραχής στις αγορές και στις τιμές, η πολιτεία οφείλει να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει

15/03/26 12:08 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Σε μια περίοδο διεθνούς αναταραχής στις αγορές, η πολιτεία οφείλει να παρεμβαίνει

Η λάμψη του Οίκου Bulgari στην Παραμυθιά

15/03/26 11:15 πμ

Η λάμψη του Οίκου Bulgari στην Παραμυθιά

Η Ιωάννα της Ηρακλειάς - Η δασκάλα που διορίστηκε τυχαία σε ένα νησάκι, το οποίο λάτρεψε και έμεινε μόνιμα εκεί

15/03/26 10:52 πμ

Η Ιωάννα της Ηρακλειάς – Η δασκάλα που διορίστηκε τυχαία σε ένα νησάκι, το οποίο λάτρεψε και έμεινε μόνιμα εκεί

Τέσσερις μειώσεις φόρων ενεργοποιεί η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες

15/03/26 10:30 πμ

Τέσσερις μειώσεις φόρων ενεργοποιεί η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες

Τα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ οδηγούν σε εργασία - «Πάνω από 260.000 ωφελούμενοι»

15/03/26 10:25 πμ

Τα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ οδηγούν σε εργασία – «Πάνω από 260.000 ωφελούμενοι»

Νεαρός άνδρας οδηγούσε τα ξημερώματα με 179χλμ/ώρα και συνελήφθη

15/03/26 10:16 πμ

Νεαρός άνδρας οδηγούσε τα ξημερώματα με 179χλμ/ώρα και συνελήφθη