Advertisement
Τελευταία Νέα

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, στον “ALPHA 98,9”

«Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους συνταξιούχους, τους διαμήνυσε ότι θα δουν στην τσέπη τους σημαντικές οριζόντιες αυξήσεις,τις οποίες όχι μόνο δεν είδαν αλλά αντί αυτών τους έκοψε και τη 13η σύνταξη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ALPHA 98,9”.

Advertisement

Αναφερόμενη στην αλλαγή των συντελεστών αναπλήρωσης για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης τόνισε ότι «με τον νόμο Βρούτση ελάχιστοι συνταξιούχοι είδαν μία κάποια μεταβολή.Οι περισσότεροι δεν είδαν καμία αλλαγή και εκεί που υπάρχει μεταβολή είναι πάρα πολύ μικρή, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μόνο λογιστική εντός των ορίων της προσωπικής διαφοράς, ενώ ακόμα οφείλονται αναδρομικά».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έκοψε τη 13η σύνταξη που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν πλήρης για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική από ένα επίπεδο σύνταξης και μετά. Οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν από το 2019 και μετά, κάθε χρόνο, ένα σημαντικό ποσό -κονδύλι 900 εκατ. ευρώ- που θα τους βοηθούσε στην καθημερινότητα,ιδίως τώρα με τις ανατιμήσεις.Το επόμενο Πάσχα θα έπαιρναν για 4η φορά τη 13η σύνταξη, αλλά αυτό το κονδύλι κόπηκε και πάει για να καλύψει τις ζημίες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

Advertisement
MEGA

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ «ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μόνο ένα μέρος των αναδρομικών για τις περικοπές συντάξεων του 2012, επί ΝΔ, και το υπόλοιπο το διέγραψε».

Για τα σωρευμένα χρέη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. έχει εισηγηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με ένα σοβαρό “κούρεμα” της βασικής οφειλής. Είναι χρέη για τα οποία δεν ευθύνονται οι πολίτες και δημοσιονομικά η διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής είναι εντός των δυνατοτήτων της χώρας. Μόνο το δοσολόγιο, σε μία τόσο μεγάλη κρίση, δεν μπορεί να βοηθήσει. Οι επιχειρήσεις θα κουβαλάνε το βάρος των χρεών και τελικά η ανάπτυξη δεν θα αφορά την πλειοψηφία της κοινωνίας».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση σχεδίασε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης να περάσουν μέσα από τις συστημικές τράπεζες, με τα κριτήρια που αυτές ακολουθούν για τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων», έτσι «η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποκλείονται από τη χρηματοδότηση», πρόκειται για «ένα συνολικό σχέδιο “φυσικής εξόντωσης” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που απασχολούν».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέθανε ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, o κυβερνήτης του Apollo 13

09/08/25 8:34 μμ

Πέθανε ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, o κυβερνήτης του Apollo 13

Κρουαζιέρα με σούπερ γιοτ πραγματοποιεί στην Ελλάδα η βασίλισσα Καμίλα

09/08/25 8:31 μμ

Κρουαζιέρα με σούπερ γιοτ πραγματοποιεί στην Ελλάδα η βασίλισσα Καμίλα

Παραλία Οφρυνίου: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος

09/08/25 8:20 μμ

Παραλία Οφρυνίου: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος

Σέρρες: Κρούσμα ευλογιάς προβάτων στο Βαλτοτόπι

09/08/25 8:12 μμ

Σέρρες: Κρούσμα ευλογιάς προβάτων στο Βαλτοτόπι

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

09/08/25 8:09 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

«Κολοκυθοαντάμωμα Βιταστιανών» στην Κρηνίδα Σερρών

09/08/25 8:07 μμ

«Κολοκυθοαντάμωμα Βιταστιανών» σήμερα στην Κρηνίδα Σερρών

Σέρρες – Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα σε τμήμα της πόλης

09/08/25 7:59 μμ

ΔΕΥΑΣ – Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα 11 Αυγούστου σε τμήμα της πόλης

ΝΟΔΕ Σερρών: Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της κόρης του Αντώνη Σαμαρά

09/08/25 7:54 μμ

ΝΟΔΕ Σερρών: Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της κόρης του Αντώνη Σαμαρά

Συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στις 15/8 στην Αλάσκα - Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε τη γη στους κατακτητές

09/08/25 7:46 μμ

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στις 15/8 στην Αλάσκα – Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε τη γη στους κατακτητές

38χρονος Έλληνας υποχρέωνε ανήλικη στη Βουλγαρία να κακοποιεί σεξουαλικά την αδελφή της

09/08/25 7:40 μμ

38χρονος Έλληνας υποχρέωνε ανήλικη στη Βουλγαρία να κακοποιεί σεξουαλικά την αδελφή της

Σ. Ζαχαράκη: Εξοπλίζουμε με 10.000 απινιδωτές τα σχολεία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας

09/08/25 7:35 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Εξοπλίζουμε με 10.000 απινιδωτές τα σχολεία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη

09/08/25 7:30 μμ

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη