Οργανωμένο κύκλωμα που νομιμοποιούσε παράνομα αλλοδαπούς, με πλαστά δικαιολογητικά και την εμφάνιση ημερομισθίων και όλων των απαραίτητων εγγράφων, για κάθε ένα από τα οποία υπήρχε “ταρίφα”, εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Οργανωμένο κύκλωμα που νομιμοποιούσε παράνομα αλλοδαπούς, με πλαστά δικαιολογητικά και την εμφάνιση ημερομισθίων και όλων των απαραίτητων εγγράφων, για κάθε ένα από τα οποία υπήρχε “ταρίφα”, εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες, από το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της διεύθυνσης αλλοδαπών Αττικής.

Advertisement
 

 

Σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα έπαιζαν ένας εφοριακός και ένας υπάλληλος του ΕΦΚΑ. Ο πρώτος εξέδιδε ΑΦΜ και κλειδάριθμους, (ή τα έκλεινε όταν χρειαζόταν), για τους αλλοδαπούς και ο δεύτερος κανόνιζε όλα τα ασφαλιστικά και την έκδοση ΑΜΚΑ.

 

Μετά από συντονισμένη ευρεία επιχείρηση που έγινε χτες και προχθές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά εννέα μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες και πέντε αλλοδαποί. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται τα δύο ηγετικά μέλη του κυκλώματος και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι.

 

Τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος είχαν στήσει όλο τον μηχανισμό για την νομιμοποίηση των αλλοδαπών.

 

Όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες γίνονταν μέσω εικονικών εταιρειών που έδιναν βεβαιώσεις για εικονικά ημερομίσθια, ενώ πλαστογραφούσαν μισθωτήρια κατοικιών με ανύπαρκτες διευθύνσεις, βεβαιώσεις ασφάλισης, βιβλιάρια υγείας, φορολογικά στοιχεία, βεβαιώσεις εργοδότη, κ.λ.π.

 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώνεται ότι το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον, αλλά η έρευνα είναι ακόμα στην αρχή της.

 

Από τις πιο επικερδείς δραστηριότητες της οργάνωσης ήταν η καταχώρηση εικονικών ημερομισθίων (ενσήμων), η οποία πραγματοποιούνταν μέσω τουλάχιστον 10 επιχειρήσεων, οι φερόμενοι ιδιοκτήτες των οποίων ήταν αχυράνθρωποι.

 

Όπως διαπιστώθηκε, οι εν λόγω επιχειρήσεις ήταν εικονικές, δηλωμένες με δραστηριότητες, κυρίως ως βιοτεχνίες ενδυμάτων (φασόν), καθαρισμούς κτιρίων καθώς και μία κατασκευαστική εταιρεία.

 

Οι “πελάτες” του κυκλώματος, πλήρωναν συνήθως για την καταχώρηση 50 εικονικών ενσήμων, 1.200 ευρώ – δραστηριότητα που ήταν και η πιο επικερδής για το κύκλωμα, αλλά και για όλες τις άλλες παροχές υπήρχε συγκεκριμένη τιμή: 500 ευρώ για ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, 120 ευρώ για κλειδάριθμο, 100 για μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας, 120 για βεβαίωση εργοδότη, 100 ευρώ για φορολογική δήλωση- εκκαθαριστικό σημείωμα, κ.ά..

 

Advertisement

Από την έρευνα πραγματοποιήθηκε η πλήρης ταύτιση των στοιχείων 68 αλλοδαπών “πελατών” της οργάνωσης, ενώ συνολικά διερευνώνται περίπου 600 υποθέσεις χορήγησης-ανανέωσης αδειών διαμονής.

 

Κατά την διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε εργαστήριο κατάρτισης πλαστών διοικητικών εγγράφων, όπου βρέθηκαν, εκτός των άλλων, και 33 σφραγίδες, που χρησιμοποιούνταν για τη κατάρτιση εξαρχής πλαστών εγγράφων ή για τη νοθεία γνησίων.

 

Επίσης, κατασχέθηκαν 36.170 ευρώ, 19 κινητά τηλέφωνα, πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια και πακέτα διακαιολογητικών για τη νομιμοποίηση αλλοδαπών.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιανμάρ-βουλευτικές εκλογές: Το μάθημα "δημοκρατίας" του ηγέτη της χούντας

28/12/25 2:03 μμ

Μιανμάρ-βουλευτικές εκλογές: Το μάθημα “δημοκρατίας” του ηγέτη της χούντας

Αντιγόνη Καββαθά: Η ανησυχητική εικονοποιΐα της «νεκρής φύσης»

28/12/25 2:01 μμ

Αντιγόνη Καββαθά: Η ανησυχητική εικονοποιΐα της «νεκρής φύσης»

Μπριζίτ Μπαρντό:  Το τέλος ενός μύθου

28/12/25 1:40 μμ

Μπριζίτ Μπαρντό:  Το τέλος ενός μύθου

Β. Κικίλιας: «Διαχρονικός μοχλός ανάπτυξης η ναυτιλία»

28/12/25 1:41 μμ

Β. Κικίλιας: «Διαχρονικός μοχλός ανάπτυξης η ναυτιλία»

Ισχυρός βόρειος άνεμος 6 μποφόρ που θα φτάσει και τα 7 πνέει στη Θεσσαλονίκη

28/12/25 1:40 μμ

Ισχυρός βόρειος άνεμος 6 μποφόρ που θα φτάσει και τα 7 πνέει στη Θεσσαλονίκη

Ανοικτά τα καταστήματα, τελευταία Κυριακή του χρόνου – Στα 4,5 δισ. ευρώ ο χριστουγεννιάτικος τζίρος του 2025

28/12/25 1:28 μμ

Ανοικτά τα καταστήματα, τελευταία Κυριακή του χρόνου – Στα 4,5 δισ. ευρώ ο χριστουγεννιάτικος τζίρος του 2025

Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό 

28/12/25 1:28 μμ

Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό 

Δήμος Σερρών: Ισχυροί και θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή

28/12/25 12:04 μμ

Δήμος Σερρών: Ισχυροί και θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή

Πολιτεία των Ευχών: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων σήμερα Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

28/12/25 11:58 πμ

Πολιτεία των Ευχών: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων σήμερα Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Δωρεά έξι μοτοσυκλετών από τον Αντιπεριφερειάρχη στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών

28/12/25 11:53 πμ

6 καινούργιες μοτοσυκλέτες δωρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών στην ομάδα ΔΙΑΣ Σερρών

Στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου το έργο Last Days για τον Κερτ Κομπέιν

28/12/25 11:48 πμ

Στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου το έργο Last Days για τον Κερτ Κομπέιν

Η κατάσταση στα μπλόκα των αγροτών στη Μακεδονία

28/12/25 11:48 πμ

Η κατάσταση στα μπλόκα των αγροτών στη Μακεδονία