Δύο φορές πυροβόλησε με την καραμπίνα την 42χρονη – Σοκάρουν τα νέα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης Κηδεύτηκαν το πρωί της Πέμπτης (14/9) ο 38χρονος αστυνομικός που δολοφόνησε την 42χρονη πρώην ... Περισσότερα

Έγκλημα στην Καλαμαριά: “Κανείς δεν περίμενε ότι θα έκανε κάτι τέτοιο” λέει φίλος του 42χρονου που δολοφόνησε τη σύζυγό του

Epiloges Press

Epiloges Press

Δύο φορές πυροβόλησε με την καραμπίνα την 42χρονη – Σοκάρουν τα νέα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης

Κηδεύτηκαν το πρωί της Πέμπτης (14/9) ο 38χρονος αστυνομικός που δολοφόνησε την 42χρονη πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στο πρώην ζευγάρι με τους γονείς του 38χρονου να αδυνατούν να πιστέψουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Την ίδια ώρα φίλος του αυτόχειρα δήλωσε στο Mega ότι «δεν περίμενε κανένας ότι θα κάνει αυτό το πράγμα. To παιδί δεν μπορούσε να διαχειριστεί το διαζύγιο. Οι άνθρωποι ήταν νοικοκυραίοι, ήταν ευγενέστατοι».

«Ήταν 17 χρόνια μαζί, είχαν δύο παιδάκια. Αυτός μετά που χώρισαν έμενε με τον μπαμπά του και έλεγε “να βρούμε κανένα σπιτάκι μήπως βρει καμιά κοπέλα άλλη το παιδί να κάνει…” τώρα έγινε το κακό. Δεν δικαιολογεί κανένας το κακό που έκανε», συμπλήρωσε.

«Το παιδί ήταν της εκκλησίας. Στο Άγιο Όρος εκεί πήγαινε. Δεν είναι ο άνθρωπος να λέει κάτι, να εναντιωθεί και να κατηγορεί την γυναίκα του, προς Θεού, ούτε καν ανέφερε κάτι τέτοιο, απλώς στεναχωριόταν πολύ, γιατί του είπε η γυναίκα του να χωρίσουν. Ποιος περίμενε αυτό το πράγμα;», επεσήμανε ακόμη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης. Ο 38χρονος αστυνομικός φαίνεται πως περίμενε να φύγουν για το σχολείο τα δύο παιδιά τους, 12 και 14 ετών, και μόλις τα αγόρια μπήκαν στο σχολικό λεωφορείο τότε ανέβηκε στην πολυκατοικία και σκότωσε τη σύζυγό του. Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, ο δράστης δεν μπήκε μέσα στο διαμέρισμα αλλά φέρεται ότι δολοφόνησε την 42χρονη στον κοινόχρηστο διάδρομο του 6ου ορόφου, με τα αίματα να φτάνουν έως και τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας και τους ενοίκους να καλούν έντρομοι το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και να αναφέρουν ότι άκουσαν πυροβολισμούς.

Advertisement
MEGA

Όταν οι αστυνομικοί ανέβηκαν στον 6ο όροφο, έξω από το διαμέρισμα όπου εκτυλίχθηκε το έγκλημα και η αυτοκτονία, αντίκρισαν το θύμα και τον δράστη πεσμένους στο έδαφος και μέσα σε λίμνη αίματος. Η 42χρονη φέρεται να πυροβολήθηκε κοντά στην εξώπορτα του διαμερίσματος και δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν αντίκρισε οπλισμένο τον πρώην σύζυγό της. Άγνωστο παραμένει, για την ώρα, αν προηγήθηκε κάποιος καβγάς ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά. Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά.

Ο αστυνομικός Λ. Μ. υπηρετούσε στο τμήμα της Υ.Τ.Ε.Β.Ε. (Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος), ενώ του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο. Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε. Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού.

Τα παιδιά την ώρα του φονικού, περίπου στις 08.15, βρίσκονταν στο σχολείο και δεν γνώριζαν ότι οι γονείς τους ήταν νεκροί. Ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους.

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 11:56 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026