Στο γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει, βρέθηκε την Παρασκευή ο γιατρός της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η κατάθεση του ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στο γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει, βρέθηκε την Παρασκευή ο γιατρός της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατάθεση του κ. Ηλιάδη διήρκησε περίπου 4 ώρες με τον ουσιώδη για την ανάκριση μάρτυρα να δηλώνει εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ότι νιώθει ήρεμος και ότι άσκησε το χρέος του ως ιατρός.

Η συμβολή του κ. Ηλιάδη στην ανάκριση θεωρείται πολύ σημαντική καθώς είναι αυτός και η ομάδα του που είχαν δώσει έναν τεράστιο αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα, όταν είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο στο Ρίο όπου παρέμεινε περίπου 4 μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Ο κ. Ηλιάδης ήταν ο πρώτος επιστήμονας που μετά τον θάνατο της Τζωτρζίνας απευθύνθηκε στις αρχές παραδίδοντας υλικό που είχε ληφθεί από την νοσηλεία του παιδιού. Ο εντατικολόγος, με αφορμή τα «αιφνίδια δυσεξήγητα επεισόδια» της 9χρονης φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στο δωμάτιο νοσηλείας όπου βρισκόταν το παιδί μαζί με την κατηγορουμένη, έχοντας παράλληλα προτείνει στην Ρούλα Πισπιρίγκου να βιντεοσκοπεί τους σπασμούς, που τους έλεγε η μητέρα ότι έκανε το παιδί.

Όταν βγήκε από το γραφείο, δήλωσε ότι κατέθεσε όσα γνώριζε και ευχήθηκε η Τζωρτζίνα να είναι το τελευταίο παιδί που χάνεται με αυτόν τον τρόπο.

«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά την είσοδο του στα δικαστήρια ο εντατικολόγος αναφέρθηκε, με δηλώσεις του, στην 9χρονη, λέγοντας:

Advertisement
Babis

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από την μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μανώλης Δ. Βονικάκης & Συνεργάτες Δικηγορικό Γραφείο

12/01/26 8:53 πμ

Σέρρες: Ανακοίνωση του νέου συνήγορου υπεράσπισης του 16χρονου Μανώλη Βονικάκη

Ο γιος του πάλαι ποτέ σάχη του Ιράν κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»

12/01/26 8:30 πμ

Ο γιος του πάλαι ποτέ σάχη του Ιράν κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»

Kρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα - Νέος υπαρχηγός του ΠΣ ο αντιστράτηγος Αν. Παππάς

12/01/26 8:25 πμ

Kρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα – Νέος υπαρχηγός του ΠΣ ο αντιστράτηγος Αν. Παππάς

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Μαδρίτη - Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή

12/01/26 8:18 πμ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Μαδρίτη – Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Έντονο κύμα ψύχους «σαρώνει» τη χώρα - Πού θα χιονίσει

12/01/26 8:14 πμ

Έντονο κύμα ψύχους «σαρώνει» τη χώρα – Πού θα χιονίσει

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της