Ένα καίριο πλήγμα στο γύρισμα των χιλιομέτρων στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη χρήση ιστοσελίδων του εξωτερικού μεταξύ των οποίων και κάποιων που έχει ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ένα καίριο πλήγμα στο γύρισμα των χιλιομέτρων στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη χρήση ιστοσελίδων του εξωτερικού μεταξύ των οποίων και κάποιων που έχει δημοσιεύσει αποκλειστικά το Newsauto.gr.

 
 
Ειδικότερα η αρχή έγινε όταν το Newsauto.gr ξεκίνησε να δημοσιεύει ιστοσελίδες που λειτουργούν σε άλλα κράτη-μέλη όπου ο οποιασδήποτε μπορεί να ελέγξει τα ΚΤΕΟ των προηγούμενων ετών και να διαπιστώσει αν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα κάποιο αυτοκίνητο.

Η αρχή έγινε με την Ιταλία και κατόπιν με την Γαλλία όπου το Newsauto.gr είχε δημοσιεύσει τα sites όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να ελέγξουν τους προηγούμενους ελέγχους ΚΤΕΟ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

 
Πλέον το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται ότι υιοθέτησε την μέθοδο ελέγχου των χιλιομέτρων σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και προχώρησε το θέμα ένα βήμα παραπάνω καθώς οι ενδιαφερόμενοι φαίνεται ότι μπορούν να δουν το ιστορικό των ελέγχων ΚΤΕΟ στα εισαγόμενα αυτοκίνητα που προέρχονται από Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Εσθονία και Λιθουανία ενώ αναζητά πηγές πληροφόρησης και από άλλες χώρες.

Μάλιστα το όχημα δεν θα ταξινομείται αν διαπιστωθεί ανακολουθία στα διανυθένα χιλιόμετρα!

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος επικροτεί την συγκεκριμένη ενέργεια και μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ κ. Κωνσταντίνος Κυράτσος επισημαίνει στο Newsauto.gr ότι: «Ο ΣΕΕΑΕ επικροτεί την ενέργεια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την οποία μπαίνει ένα τέλος στα παραποιημένα χλμ. των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που προέρχονται από Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Εσθονία και Λιθουανία και ευελπιστούμε άμεσα να μπορεί να υπάρξει online έλεγχος και για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ. Ο ΣΕΕΑΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έμπρακτα βοήθησε τα στελέχη της ώστε να βρεθούν οι πηγές άντλησης πληροφοριών ώστε να σταματήσει η μάστιγα του γυρίσματος των χιλιομέτρων από μια μικρή μερίδα εμπόρων αυτοκινήτων. Ωστόσο το μεγάλο πλήγμα προκαλείται αυτή τη στιγμή από την Βουλγαρία και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που προέρχονται από την συγκεκριμένη αγορά καθώς κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πιστοποιήσει την γνησιότητα των χιλιομέτρων τους. Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί λύση και για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της Βουλγαρίας καθώς εκεί διαπιστώνετε ότι λίγοι κακοί έμποροι κάνουν χρυσές δουλειές καθώς ο έλεγχος είναι περιορισμένος…»

Η εγκύκλιος

 
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε συνεργασία με τα Υπουργεία της Ιταλίας, Γαλλίας, Ρουμανία, Εσθονίας, Λιθουανίας και Πολωνίας στον έλεγχο του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους παλαιότερους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων.

Ειδικότερα στην σχετική εγκύκλιο επισημαίνεται ότι: «1) Έλεγχος, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους επιβατηγών οχημάτων στην Γαλλία.

2) Έλεγχος, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Μητρώου Αυτοκινήτων της Ρουμανίας, του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους επιβατηγών οχημάτων στην Ρουμανία.

Advertisement
Babis

3) Έλεγχος, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Μητρώου του Ιστορικού των Τεχνικών Ελέγχων των Οχημάτων της Εσθονίας, του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους επιβατηγών οχημάτων στην Εσθονία.

4) Έλεγχος, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της Κρατικής Υπηρεσίας Ταξινόμησης της Λιθουανίας, του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους επιβατηγών οχημάτων στην Λιθουανία.

5) Έλεγχος, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Κεντρικού Μητρώου Οχημάτων της Πολωνίας, του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους επιβατηγών οχημάτων στην Πολωνία.

Αναφορικά με την ταξινόμηση στη χώρα μας μεταχειρισμένων επιβατηγών οχημάτων με προηγούμενη χώρα ταξινόμησης τη Γαλλία, σας ενημερώνουμε ότι διενεργείται επιπλέον έλεγχος μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (όσον αφορά στα χιλιόμετρα κατά τους τεχνικούς ελέγχους στη Γαλλία), ως εξής:

Τόσο κατά τη διαδικασία Αναγνώρισης σε ΚΤΕΟ της χώρας μας Γαλλικού Πιστοποιητικού Τεχνικού Ελέγχου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη (β) σχετική, όσο και κατά τη διαδικασία ταξινόμησης από τις αρμόδιες Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο (α) σχετικό, σε περίπτωση που διαπιστώνεται παραποίηση του αριθμού των αναγραφόμενων χιλιομέτρων στο Γαλλικό Πιστοποιητικό Τεχνικού Ελέγχου σε σχέση με τα ευρεθέντα χιλιόμετρα από την εκτέλεση της παρακάτω αναφερόμενης εφαρμογής, τίθενται στο Γαλλικό Πιστοποιητικό Τεχνικού Ελέγχου η παρατήρηση «ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΔΕΝ ΤΑΞΙΝΟΜΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ», η σφραγίδα της Υπηρεσίας και η υπογραφή του αρμοδίου υπαλλήλου της.

Η εφαρμογή για τον έλεγχο παραποίησης του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων, διατίθεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών και εκτελείται ακολουθώντας τον κάτωθι σύνδεσμο (link) (Ctrl+αριστερό κλικ για μετάβαση στο σύνδεσμο):

https://histovec.interieur.gouv.fr/histovec/search

Στην ανωτέρω εφαρμογή:
– Επιλέγετε στο κάτω μέρος της σελίδας την αντίστοιχη πινακίδα ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησης του οχήματος στη Γαλλία (στοιχείο που φαίνεται στην άδεια κυκλοφορίας):

Περισσότερα στο newsauto.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eurobasket 2025: Η Ελλάδα πρώτο φαβορί για το χρυσό στην ψηφοφορία της FIBA

11/09/25 8:04 μμ

Eurobasket 2025: Η Ελλάδα πρώτο φαβορί για το χρυσό στην ψηφοφορία της FIBA

Το Art Athina 2025 από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο - Πρόγραμμα και συμμετοχές

11/09/25 7:55 μμ

Το Art Athina 2025 από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο – Πρόγραμμα και συμμετοχές

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη Χαρίτση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο- Κριτική για τις ελλείψεις στο Ε.Σ.Υ

11/09/25 7:42 μμ

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη Χαρίτση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο- Κριτική για τις ελλείψεις στο Ε.Σ.Υ

ΔΕΘ: Γυναίκες επιστήμονες μιλούν για τις προκλήσεις και το μέλλον της τεχνολογίας

11/09/25 7:37 μμ

ΔΕΘ: Γυναίκες επιστήμονες μιλούν για τις προκλήσεις και το μέλλον της τεχνολογίας

Ελεονώρα Μελέτη: Η οργισμένη αντίδραση στο Instagram – “Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όλα όσα πρεσβεύεις”

11/09/25 7:31 μμ

Ελεονώρα Μελέτη: Η οργισμένη αντίδραση στο Instagram – “Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όλα όσα πρεσβεύεις”

Φωτιά στην Αχαΐα: Αναζωπύρωση στη Λάκκα - Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν αγροικίες και καλλιέργειες

11/09/25 7:33 μμ

Φωτιά στην Αχαΐα: Αναζωπύρωση στη Λάκκα – Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν αγροικίες και καλλιέργειες

Τσάρλι Κερκ: Αυτός είναι ο ύποπτος για την δολοφονία του – Το FBI έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες του

11/09/25 7:23 μμ

Τσάρλι Κερκ: Αυτός είναι ο ύποπτος για την δολοφονία του – Το FBI έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες του

Παράνομες ιχθυοπαγίδες στον Θερμαϊκό κόλπο και στο θρακικό πέλαγος

11/09/25 7:24 μμ

Παράνομες ιχθυοπαγίδες στον Θερμαϊκό κόλπο και στο θρακικό πέλαγος

Αταμάν: «Δεν προπονήθηκε ο Οσμάν, πριν τον αγώνα με την Ελλάδα η αξιολόγηση της κατάστασης του»

11/09/25 7:12 μμ

Αταμάν: «Δεν προπονήθηκε ο Οσμάν, πριν τον αγώνα με την Ελλάδα η αξιολόγηση της κατάστασης του»

Μέσω του gov.gr μπορούν να συνυπογράφουν έγγραφα νομικά πρόσωπα και πολίτες

11/09/25 7:09 μμ

Μέσω του gov.gr μπορούν να συνυπογράφουν έγγραφα νομικά πρόσωπα και πολίτες

Ανακτήθηκε το όπλο του δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ

11/09/25 7:05 μμ

Ανακτήθηκε το όπλο του δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα προσβλέπει στην περαιτέρω ενεργειακή συνεργασία με τις ΗΠΑ

11/09/25 6:59 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα προσβλέπει στην περαιτέρω ενεργειακή συνεργασία με τις ΗΠΑ