4.6 C
Serres

Εκδήλωση για το Μακεδονικό σήμα «M MACEDONIA THE GREAT» στο Επιμελητήριο Σερρών- video

Date:

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και το Επιμελητήριο Σερρών πραγματοποίησαν εκδήλωση παρουσίασης και ενημέρωσης για το Συλλογικό Σήμα της ΕΕ «M MACEDONIA THE GREAT» το Μακεδονικό Σήμα και τον τρόπο της δωρεάν απόκτησης του το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Σερρών.

Η σημασία της απόκτησης και χρήσης από τις επιχειρήσεις του Συλλογικού Σήματος της Ε.Ε. «M MACEDONIA THE GREAT» (Μακεδονικό Σήμα) παρουσιάστηκε στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 31/10/2022 το Επιμελητήριο Σερρών και ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων, παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Εκδήλωση για το Μακεδονικό σήμα «M MACEDONIA THE GREAT» στο Επιμελητήριο Σερρών- video

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Αθανάσιος Μαλλιαράς, συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ για την επιτυχία του να είναι ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων o φορέας κατοχύρωσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης του Συλλογικού Μακεδονικού Σήματος «M MACEDONIA THE GREAT», καθώς, όπως είπε,  το σήμα αυτό θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις της περιοχής της Μακεδονίας να αποκτήσουν ένα κοινό brand, το οποίο θα τις καθιστά ξεχωριστές, καθώς θα τους προσδίδει τη φυσιογνωμία της γεωγραφικής προέλευσης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ποιότητα αυτών των προϊόντων και των υπηρεσιών, τα οποία θα αποκτήσουν γεωγραφικό χαρακτηρισμό ως προϊόντα ελληνικά της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. 

Στην ιστορική αναδρομή της ανάγκης κατοχύρωσης ενός συλλογικού σήματος για τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας, καθώς και για τα προϊόντα τους, αλλά και τις υπηρεσίες που αυτές παρέχουν, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κος Συμεών Διαμαντίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την πίστη του στο όλο εγχείρημα του Συνδέσμου και παρότρυνε τις επιχειρήσεις να ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ αυτού ΣΗΜΑΤΟΣ, ώστε να αποκτήσουν μία κοινή ταυτότητα, αποτελώντας μέλος ενός ευρύτερου συνόλου με κοινά χαρακτηριστικά, που θα τις καθιστά έτσι και ξεχωριστές ως ελληνικές επιχειρήσεις της Μακεδονίας. «Λόγος σύστασης του εν λόγω Συλλογικού Σήματος είναι η επιδίωξη ενός νέου διακριτικού γνωρίσματος ως μέσου αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης τοπικών παραγωγών και των προϊόντων τους στις αγορές του εξωτερικού, ώστε να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου και των προϊόντων τους με τρόπο ευκρινή, διαφανή και αδιάβλητο, προς όφελος της ασφάλειας δικαίου και του ανόθευτου και υγιούς ανταγωνισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντίδης.


Επιμελητήριο 1

Την παρουσίαση της πράξης – έργου με τον τίτλο «Ανάπτυξη Μηχανισμού Υποστήριξης της Εξαγωγικής Ικανότητας και Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας», με φορέα υλοποίησης τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται δράσεις που αφορούν την πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΒΕ έκανε ο κ. Παντελής Μάνης,  Project Manager από την εταιρεία ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε., ο οποίος εξήγησε τι είναι το Συλλογικό Σήμα, αναφέροντας ότι αυτό μπορούν να το αποκτήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων της Καβάλας και της Δράμας, με την προϋπόθεση να είναι ή να γίνουν μέλη του ΣΕΒΕ. Έτσι, όπως είπε, θα μπορέσουν να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, κάτι που είναι και ζητούμενο του όλου εγχειρήματος.

  Στις νομικές διαστάσεις του θέματος αναφέρθηκε ο ΔρΝ, Δικηγόρος Ευστάθιος Κουτσοχήνας, ο οποίος ανέπτυξε τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν από το ΣΕΒΕ και ξεκίνησαν από το 2019 μέχρι τελικά να ξεπεραστούν οι νομικές δυσκολίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν τέλει να επιτευχθεί η καταχώρηση του Συλλογικού Σήματος «M MΑCEDONIA THE GREAT» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). 

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό, τα μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να απευθύνονται στην κα Θωμαή Μπόζιου, Προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματοβιοτεχνικών και Εμποροβιομηχανικών Θεμάτων, τηλ. 2321099732, e-mail: [email protected]

ΣέρρεςΕκδήλωση για το Μακεδονικό σήμα «M MACEDONIA THE GREAT» στο Επιμελητήριο Σερρών-...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Προμαχώνας Σερρών: Κατασχέθηκαν πάνω από 1200 λαθραίες συσκευασίες τσιγάρων

Ακόμα μια επιτυχία για την Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίου...

Σέρρες: Ημερίδα Πολιτικής Προστασίας και άσκηση εκκένωσης σχολικού συγκροτήματος- video

Ενημερωτική ημερίδα και άσκηση Πολιτικής Προστασίας, στο Σχολικό Συγκρότημα...

«Αγανακτισμένοι» οι κάτοικοι από τις κακοτεχνίες και την λάσπη στο Φλάμπουρο Σερρών- video

Μεγάλη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Φλάμπουρου Δήμου...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα