Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και το Επιμελητήριο Σερρών πραγματοποίησαν εκδήλωση παρουσίασης και ενημέρωσης για το Συλλογικό Σήμα της ΕΕ «M MACEDONIA THE GREAT» το Μακεδονικό Σήμα και τον τρόπο της ... Περισσότερα

Εκδήλωση για το Μακεδονικό σήμα «M MACEDONIA THE GREAT» στο Επιμελητήριο Σερρών- video

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και το Επιμελητήριο Σερρών πραγματοποίησαν εκδήλωση παρουσίασης και ενημέρωσης για το Συλλογικό Σήμα της ΕΕ «M MACEDONIA THE GREAT» το Μακεδονικό Σήμα και τον τρόπο της δωρεάν απόκτησης του το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Σερρών.

Η σημασία της απόκτησης και χρήσης από τις επιχειρήσεις του Συλλογικού Σήματος της Ε.Ε. «M MACEDONIA THE GREAT» (Μακεδονικό Σήμα) παρουσιάστηκε στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 31/10/2022 το Επιμελητήριο Σερρών και ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων, παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Εκδήλωση για το Μακεδονικό σήμα «M MACEDONIA THE GREAT» στο Επιμελητήριο Σερρών- video

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Αθανάσιος Μαλλιαράς, συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ για την επιτυχία του να είναι ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων o φορέας κατοχύρωσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης του Συλλογικού Μακεδονικού Σήματος «M MACEDONIA THE GREAT», καθώς, όπως είπε,  το σήμα αυτό θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις της περιοχής της Μακεδονίας να αποκτήσουν ένα κοινό brand, το οποίο θα τις καθιστά ξεχωριστές, καθώς θα τους προσδίδει τη φυσιογνωμία της γεωγραφικής προέλευσης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ποιότητα αυτών των προϊόντων και των υπηρεσιών, τα οποία θα αποκτήσουν γεωγραφικό χαρακτηρισμό ως προϊόντα ελληνικά της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. 

Στην ιστορική αναδρομή της ανάγκης κατοχύρωσης ενός συλλογικού σήματος για τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας, καθώς και για τα προϊόντα τους, αλλά και τις υπηρεσίες που αυτές παρέχουν, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κος Συμεών Διαμαντίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την πίστη του στο όλο εγχείρημα του Συνδέσμου και παρότρυνε τις επιχειρήσεις να ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ αυτού ΣΗΜΑΤΟΣ, ώστε να αποκτήσουν μία κοινή ταυτότητα, αποτελώντας μέλος ενός ευρύτερου συνόλου με κοινά χαρακτηριστικά, που θα τις καθιστά έτσι και ξεχωριστές ως ελληνικές επιχειρήσεις της Μακεδονίας. «Λόγος σύστασης του εν λόγω Συλλογικού Σήματος είναι η επιδίωξη ενός νέου διακριτικού γνωρίσματος ως μέσου αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης τοπικών παραγωγών και των προϊόντων τους στις αγορές του εξωτερικού, ώστε να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου και των προϊόντων τους με τρόπο ευκρινή, διαφανή και αδιάβλητο, προς όφελος της ασφάλειας δικαίου και του ανόθευτου και υγιούς ανταγωνισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντίδης.

Advertisement
Family Kitchen

Την παρουσίαση της πράξης – έργου με τον τίτλο «Ανάπτυξη Μηχανισμού Υποστήριξης της Εξαγωγικής Ικανότητας και Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας», με φορέα υλοποίησης τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται δράσεις που αφορούν την πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΒΕ έκανε ο κ. Παντελής Μάνης,  Project Manager από την εταιρεία ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε., ο οποίος εξήγησε τι είναι το Συλλογικό Σήμα, αναφέροντας ότι αυτό μπορούν να το αποκτήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων της Καβάλας και της Δράμας, με την προϋπόθεση να είναι ή να γίνουν μέλη του ΣΕΒΕ. Έτσι, όπως είπε, θα μπορέσουν να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, κάτι που είναι και ζητούμενο του όλου εγχειρήματος.

  Στις νομικές διαστάσεις του θέματος αναφέρθηκε ο ΔρΝ, Δικηγόρος Ευστάθιος Κουτσοχήνας, ο οποίος ανέπτυξε τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν από το ΣΕΒΕ και ξεκίνησαν από το 2019 μέχρι τελικά να ξεπεραστούν οι νομικές δυσκολίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν τέλει να επιτευχθεί η καταχώρηση του Συλλογικού Σήματος «M MΑCEDONIA THE GREAT» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). 

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό, τα μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να απευθύνονται στην κα Θωμαή Μπόζιου, Προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματοβιοτεχνικών και Εμποροβιομηχανικών Θεμάτων, τηλ. 2321099732, e-mail: [email protected]


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαρμελάδα σύκο

26/08/25 12:02 πμ

Μαρμελάδα σύκο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στη Στοκχόλμη

25/08/25 11:57 μμ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στη Στοκχόλμη

Φορολογικές ελαφρύνσεις στη ΔΕΘ: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο 2026

25/08/25 11:50 μμ

Φορολογικές ελαφρύνσεις στη ΔΕΘ: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο 2026

Δοκιμασμένοι τρόποι να αφαιρέσετε  τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

25/08/25 11:30 μμ

Δοκιμασμένοι τρόποι να αφαιρέσετε  τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

25/08/25 11:29 μμ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα τροπή στην υπόθεση – Θα κατονομάσει τον δολοφόνο του Παναγιώτη

25/08/25 11:24 μμ

Βόλος: Ο 13χρονος γιος πάλεψε με τον πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Φώτης Σπύρος: Το μήνυμα ζωής μετά τη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

25/08/25 11:12 μμ

Φώτης Σπύρος: Το μήνυμα ζωής μετά τη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Αυγούστου

25/08/25 11:03 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Αυγούστου

Προφυλακίστηκαν οι 5 Τούρκοι μαφιόζοι: Αρνούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά - Τι υποστήριξαν

25/08/25 11:00 μμ

Προφυλακίστηκαν οι 5 Τούρκοι μαφιόζοι: Αρνούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά – Τι υποστήριξαν

Κούραση: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

25/08/25 10:55 μμ

Κούραση: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

Ξέφυγες το σαββατοκύριακο με το φαγητό; Δες τι συμβουλεύει μια διαιτολόγος

25/08/25 10:47 μμ

Ξέφυγες το σαββατοκύριακο με το φαγητό; Δες τι συμβουλεύει μια διαιτολόγος

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

25/08/25 10:38 μμ

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων