Την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η πόλη των Σερρών που από χθες βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό, κατά τις νυχτερινές ώρες, και την καθολική χρήση μάσκας προστασίας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του σημερινού διαγγέλματος που απηύθυνε στον ελληνικό λαό.
 

Η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων, σε έναν βαθμό οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, συνέχισε, φαίνεται πως σε μερικές περιοχές ο ιός διαδίδεται ταχύτατα. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το προσωπικό Υγείας της χώρας και στη συνέχεια τόνισε πως το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι εδώ και είναι επικίνδυνο. Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται δύσκολοι», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως ένα γενικό lockdown δεν αποτελεί επιλογή, άρα χρειαζόμαστε πιο έξυπνα μέτρα ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε τους ρυθμούς της ζωής μας, κάνοντας όμως μικρές παραχωρήσεις για να προστατεύσουμε την υγεία. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι δυναμικό, που σημαίνει πως προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις.

Τα δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

Σε περιοχές επιπέδου επιτήρησης 3 και 4, όπως η πόλη των Σερρών και η Θεσσαλονίκη, με αυξημένο δηλαδή επιδημιολογικό φορτίο, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12 30 έως τις 5 το πρωί, εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.
Στόχος να μειωθούν οι βραδινές μετακινήσεις και συναθροίσεις που ευνοούν την εξάπλωση του ιού.

  • Η χρήση μάσκας υποχρεωτική παντού, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Ο ιός καραδοκεί παντού.

  • Τα νέα μέτρα εφαρμόζονται από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 178