Ελληνίδα ερευνήτρια του Cambridge: “Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο”

Για τις νέες θεραπείες και τη μάχη με τον χρόνο που δίνουν επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambridge, κ. Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα

Όπως τόνισε η κ. Γκρανιά, η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή γιατί υπάρχουν στη χώρα λαμπροί επιστήμονες. Επεσήμανε δε, ότι η χώρα δε θα βρισκόταν σε αυτή την καλή θέση στον παγκόσμιο χάρτη κρουσμάτων κορονοϊού, αν δεν ηγείτο της προσπάθειας αυτής ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, με τον οποίο σπούδαζαν μαζί στην Αμερική.

“Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο”

“Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο” δήλωσε η κορυφαία ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambridge και πρόσθεσε ότι: “ήδη υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία από κάποια φάρμακα που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, τα οποία τα μελετάμε ήδη και σε συνδυασμό μεταξύ τους για τον κορωνοϊό“.

Μελέτες γίνονται και για θεραπείες που συνδυάζονται μεταξύ τους, όπως είπε η κ.Γκρανιά, η οποία δήλωσε αισιόδοξη ότι τους επόμενους μήνες, ίσως και συντομότερα, να έχουμε απαντήσεις για την αποτελεσματικότητά τους. “Σύντομα θα ξεκινήσουν θεραπείες που σώζουν ζωές” ανέφερε.

“Θεωρώ ότι δε θα υπάρχει μεγάλη διαφορά το καλοκαίρι”

Η λοιμωξιολόγος του Cambridge, κ. Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα τόνισε ότι δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα αν το εύκρατο κλίμα βοηθά στον περιορισμό του κορωνοϊού. “Ακόμα κι αν υπάρχει μείωση το καλοκαίρι, επειδή ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία, όταν και αν επιστρέψει ο ιός το φθινόπωρο θα νοσήσουν αυτοί που δεν είχαν νοσήσει. Συνεπώς ακόμα κι αν υπάρξει ένα διάλειμμα δε θα κάνει μεγάλη διαφορά” σημείωσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει κάποια διαφορά το καλοκαίρι.

“Πιθανότατα ο ιός να γίνει ενδημικός”

Babis



Η ίδια εκτιμά ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας αλλά θα είναι ενδημικός και δε θα έχει αυτή την επιθετική μορφή. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα όπως είπε, είναι το αν οι άνθρωποι που νόσησαν, έχουν μόνιμη ανοσία – το οποίο φαίνεται πιο πιθανό- ή το αν επαναμολύνονται όπως είχε γίνει με άλλους κορωνοϊούς.

 

 

Πηγή: madata.gr

Επιστήμη- ΤεχνολογίαΕλληνίδα ερευνήτρια του Cambridge: "Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο"

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Χημική ουσία στα πλαστικά συνδέεται με εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους από καρδιοπάθεια

Τα ευρήματα νέας, παγκόσμιας ανάλυσης. Τι ποσοστό της καρδιαγγειακής...

Ο εμβολιασμός παιδιών έχει αποσοβήσει σε ετήσια βάση 289.000 κρούσματα, 266 θανάτους και την απώλεια 7.470 ετών ζωής

Στην ανεκτίμητη αξία των εμβολίων αναφέρεται ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών...

Ποια συμπτώματα προειδοποιούν ότι χρειαζόμαστε ένα check up;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγεία μας είναι πολύτιμη. Πόσο...

Ξηροφθαλμία: Η lifestyle επιδημία που πλήττει κατά συρροή τους νέους – Τι μπορείτε να κάνετε

Οι ερευνητές ζητούν να δίνονται περισσότερες συμβουλές στους νέους...

Τελευταία Νέα