10.1 C
Serres

Έλον Μασκ: «Να εκφράζονται όλες οι απόψεις» στο Twitter, αλλά να μην μετατραπεί σε «κόλαση» η πλατφόρμα

Date:

Ο Έλον Μασκ δήλωσε σήμερα, μια ημέρα πριν από την καταληκτική ημερομηνία για την εξαγορά του Twitter, ότι θα ήθελε να επιτρέψει σε όλες τις απόψεις να εκφράζονται στην πλατφόρμα, αλλά χωρίς να την μετατρέψει σε «κόλαση».

«Είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να έχει έναν δημόσιο διαδικτυακό χώρο όπου να μπορούν να εκφράζονται με υγιή τρόπο ποικίλες απόψεις, χωρίς προσφυγή στη βία», έγραψε σε ένα μήνυμά του που απευθύνεται στους διαφημιστές. «Τούτου λεχθέντος, το Twitter δεν μπορεί προφανώς να είναι ένα κολασμένο μέρος ανοιχτό σε όλους, όπου όλα μπορούν να λέγονται χωρίς συνέπειες», πρόσθεσε.

Ο Μασκ δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει επισήμως την αγορά του Twitter όμως όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι, εκτός και αν υπάρξει κάποια ανατροπή την τελευταία στιγμή, ο «γάμος» θα ολοκληρωθεί αύριο. Την Τετάρτη πήγε στην έδρα του Twitter ενώ άλλαξε και το προφίλ του στη σελίδα του, σε «Chef Twit» – αν και η λέξη twit στα αγγλικά σημαίνει «κρετίνος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, οι τράπεζες που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση του εγχειρήματος άρχισαν ήδη να στέλνουν κεφάλαια. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι αύριο Παρασκευή θα διακοπεί η διαπραγμάτευση της μετοχής του Twitter πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Στο σημερινό μήνυμά του ο Μασκ διαβεβαίωσε ότι δεν ανέλαβε το εγχείρημα αυτό επειδή ήταν «εύκολο» ή «για να βγάλει χρήματα» αλλά για «να προσπαθήσει να βοηθήσει την ανθρωπότητα». Καθώς εμφανίζεται ως ένθερμος υποστηρικτής της ελευθερίας της έκφρασης, είχε ήδη πει ότι σκόπευε να χαλαρώσει τον έλεγχο περιεχομένου, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες ότι θα αυξηθούν τα προσβλητικά σχόλια και η παραπληροφόρηση.

«Υπάρχει επί του παρόντος ένας μεγάλος κίνδυνος οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης να μοιραστούν σε εκείνους που θα απηχούν τις απόψεις της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς, προκαλώντας περισσότερο μίσος και διχασμό στην κοινωνία μας. Πέρα από το να σέβεται τους νόμους, η πλατφόρμα μας πρέπει να είναι θερμή και καταδεκτική με όλους», ανέφερε ο Μασκ.

Οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να επιλέξουν τι θα βλέπουν στο δίκτυο «ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε για παράδειγμα να δείτε ταινίες ή να παίξετε βιντεοπαιχνίδια για όλες τις ηλικίες». Είναι επίσης σημαντικό, κατά τον Μασκ, να προβάλλονται διαφημίσεις που να αντιστοιχούν όσο είναι δυνατόν στις «ανάγκες» των χρηστών.

Το Twitter φιλοδοξεί να είναι η πιο αξιοσέβαστη διαφημιστική πλατφόρμα στον κόσμο», κατέληξε.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο Έλον Μασκ μπορεί να αντικαταστήσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της διεύθυνσης της εταιρείας. Έχει ήδη πει σε επενδυτές ότι θέλει, εν καιρώ, να απολύσει σχεδόν το 75% των 7.500 εργαζομένων του Twitter, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚόσμοςΈλον Μασκ: «Να εκφράζονται όλες οι απόψεις» στο Twitter, αλλά να μην...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γρίπη των πτηνών: Σχεδόν 14.000 θαλασσοπούλια βρέθηκαν νεκρά στο Περού

Σχεδόν 14.000 θαλασσοπούλια, στη μεγάλη πλειονότητά τους πελεκάνοι, πέθαναν...

Το ΝΑΤΟ δεσμεύθηκε για περισσότερη στήριξη στην Ουκρανία

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν...

Γάλλος πρέσβης: Η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα και την ασφάλεια

«Η Γαλλία βρίσκεται προφανώς στο πλευρό της Ελλάδας στο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα