Δεύτερη δόση με Biontech ή Moderna για τους νεότερους Παρά τη θετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Δεύτερη δόση με Biontech ή Moderna για τους νεότερους

Advertisement
 

Παρά τη θετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας εμμένει στη σύστασή της να χορηγείται το εμβόλιό της μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αξιολογεί με βάση την ιδέα της δημόσιας υγείας, δηλαδή, με βάση το ερώτημα τι είναι ωφέλιμο για ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Γερμανία η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Η Γερμανία δεν εξαρτάται τόσο από το εμβόλιο της Astrazeneca. Μπορούμε να αναβάλουμε τα (συγκεκριμένα) εμβόλια και να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα», δήλωσε ο επικεφαλής της του Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) Τόμας Μέρτενς σήμερα Πέμπτη στο δεύτερο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Η Stiko συνιστά στους νεότερους ανθρώπους που έχουν ήδη κάνει έναν πρώτο εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca να κάνουν τον δεύτερο εμβολιασμό με το εμβόλιο της Biontech ή της Moderna. Πολλοί πιστεύουν ότι τότε τα δύο εμβόλια θα λειτουργήσουν ανταγωνιστικά στον οργανισμό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αντιθέτως, το πραγματικό εμβόλιο εξαφανίζεται γρήγορα από το σώμα. Αυτό που απομένει είναι η ανοσία», εξήγησε ο Mέρτενς, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Advertisement
MEGA

Όσον αφορά στην ιδέα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και προέδρου του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Μάρκους Ζέντερ να παραγγείλει 2,5 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για το κρατίδιό του, ο Mέρτενς είπε: «Καταρχάς, είναι καλό να εξασφαλίζονται εμβόλια, αλλά μια μονομερής βαυαρική προσπάθεια δεν με πείθει. Δεν γνωρίζω τι στοιχεία για το εμβόλιο Sputnik V έχει η EMA. Ο ίδιος γνωρίζω μόνο τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο ειδικό περιοδικό “Lancet”. Φαίνονται πολύ καλά. Εάν το Sputnik V ελεγχθεί και εγκριθεί στην Ευρώπη, δεν θα είχα καμία αντίρρηση για το εμβόλιο αυτό», τόνισε.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

03/12/25 10:11 μμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

03/12/25 10:01 μμ

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

03/12/25 9:54 μμ

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

03/12/25 9:48 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

03/12/25 9:43 μμ

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, από αύριο, Πέμπτη 04/12, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα και οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Την Πέμπτη 04/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και στη συνέχεια στην Κρήτη, το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και σταδιακά τη Θεσσαλία. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Την Παρασκευή 05/12 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με παρόμοια χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI) που εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο της Παρασκευής 05/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 5 (Ακραία). Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr/ΕΑΑ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, ενώ θα επηρεαστούν πλέον και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι.

03/12/25 9:39 μμ

ΜΕΤΕΟ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο – Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 5, την Παρασκευή

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

03/12/25 9:29 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

03/12/25 9:20 μμ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

03/12/25 9:12 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

ΣΤΑΣΥ : H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

03/12/25 9:06 μμ

ΣΤΑΣΥ: H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

Εγκαίνια βιβλιοθήκης ΣΘΕ του ΑΠΘ στον χώρο όπου υπήρχε η κατάληψη του Βιολογικού

03/12/25 9:03 μμ

Εγκαίνια βιβλιοθήκης ΣΘΕ του ΑΠΘ στον χώρο όπου υπήρχε η κατάληψη του Βιολογικού

O Όμιλος AKTOR Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες Los Angeles 2028

03/12/25 8:24 μμ

O Όμιλος AKTOR Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες Los Angeles 2028