«Τα οφέλη του υπερτερούν οποιουδήποτε κινδύνου» Μετά από «αυστηρό έλεγχο ως προς την ασφάλειά του», οργανισμός φαρμάκων (MHRA) της Βρετανίας επέκτεινε την άδεια χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNtech κατά της ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Τα οφέλη του υπερτερούν οποιουδήποτε κινδύνου»

Μετά από «αυστηρό έλεγχο ως προς την ασφάλειά του», οργανισμός φαρμάκων (MHRA) της Βρετανίας επέκτεινε την άδεια χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNtech κατά της Covid-19 στους εφήβους 12 έως 15 ετών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια του MHRA Τζουν Ρέιν, «εξετάσαμε με προσοχή τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών στα παιδιά 12 έως 15 ετών και συμπεράναμε ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech κατά της Covid-19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα».

Η ίδια προσθέτει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «τα οφέλη του εμβολίου αυτού υπερτερούν οποιουδήποτε κινδύνου».

Οι κλινικές δοκιμές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε 2.000 παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας έδειξαν ότι «το εμβόλιο δρα στο ίδιο επίπεδο που παρατηρήθηκε και στους ενήλικες 16-25 ετών», εξήγησε ο καθηγητής Μουνίρ Πιρμοχάμεντ, πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση, προσθέτοντας ότι «τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά θετικά».

Advertisement
Family Kitchen

Τώρα ανήκει στην αρμοδιότητα της επιτροπής προγραμματισμού εμβολιασμών να αποφασίσει εάν αυτή η ηλικιακή ομάδα πρέπει να εμβολιασθεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση του MHRA.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία με περισσότερους των 128.000 θανάτων, λειτουργεί ένα πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών που έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα την χορήγηση δύο δόσεων εμβολίου στο ήμισυ των ενηλίκων (άνω των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων) και μίας δόσης σε περισσότερο από το 75% των ενηλίκων (περί τα 40 εκατομμύρια άνθρωποι), με την χρησιμοποίηση των εμβολίων των AstraZeneca (κατά κύριο λόγο), Pfizer/BioNTech και Moderna.

Η βρετανική εμβολιαστική εκστρατεία δεν συνιστά την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών, εξαιτίας των φόβων για εμφάνιση σπάνιων θρομβοεμβολικών περιστατικών.

Έπειτα από το τρίτο lockdown τον φετινό χειμώνα, το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει μία πορεία θεαματικής βελτίωσης των δεικτών της επιδημίας, αλλά το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με κύμα αύξησης των κρουσμάτων που αποδίδεται στην διάδοση της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, της παραλλαγής που εμφανίσθηκε στην Ινδία. Η εξέλιξη αυτή απειλεί την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων που έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Τζόνσον στις 21 Ιουνίου, καθώς σειρά ειδικών καλεί την κυβέρνηση να την αναβάλει.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του

23/08/25 7:23 μμ

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του – video