Η έκθεση «Minor Misery», η οποία συντάχθηκε από ερευνητές του Combating Terrorism Center (CTC/Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας), της αμερικανικής στρατιωτικής σχολής του Γουέστ Πόιντ,Advertisement     δείχνει ότι περισσότεροι από ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η έκθεση «Minor Misery», η οποία συντάχθηκε από ερευνητές του Combating Terrorism Center (CTC/Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας), της αμερικανικής στρατιωτικής σχολής του Γουέστ Πόιντ,

Advertisement
 

 

δείχνει ότι περισσότεροι από 100.000 ανήλικοι ήταν καταγεγραμμένοι ως εξαρτώμενα μέλη του ΙΚ.

 

Μεταξύ αυτών φέρεται να βρίσκεται και ένα παιδί από την Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη έκθεση που παρουσιάζει μητρώα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, τα οποία κατασχέθηκαν επί του πεδίου από Αμερικανούς στρατιώτες.

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα έγγραφα που μελετήθηκαν αφορούν 101.850 ανήλικους που έχουν σχέση με τουλάχιστον έναν ενήλικο που λάμβανε χρήματα από το ΙΚ, χωρισμένοι σχεδόν κατά το ήμισυ μεταξύ κοριτσιών και αγοριών (50,2% κορίτσια, 49,78% αγόρια).

 

Επί του συνόλου του καταλόγου αυτού, 16.121 ανήλικοι (δηλαδή 16% του συνόλου) γεννήθηκαν μετά τον Ιούνιο του 2014, ημερομηνία της ανακοίνωσης της ίδρυσης του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου. Τίθεται συνεπώς θέμα εθνικότητάς τους, καθώς τα πιστοποιητικά γέννησής τους δεν αναγνωρίζονται από κανέναν.

 

Οι ερευνητές του CTC κατάφεραν να προσδιορίσουν την αρχική ιθαγένεια 76.273 ανηλίκων: η μεγάλη πλειοψηφία (70.213) είναι Ιρακινοί. Συνολικά, αντιπροσωπεύονται 57 χώρες, μέσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη που παρουσιάζει ο ιστότοπος CTC.

Advertisement
Family Kitchen

 

 

Advertisement
ΔΕΗ

Περισσότεροι από 1.200 κατάγονται από την Ιορδανία, 654 από τη Συρία, 380 από την Τουρκία, 375 από τη Σαουδική Αραβία. Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, οι πιο πολυάριθμοι είναι οι Γάλλοι (52), μετά οι Γερμανοί (17).

 

Οι ερευνητές του CTC υπενθυμίζουν ότι τα στοιχεία αυτά είναι κατ΄ανάγκην μερικά και ότι ο αριθμός των παιδιών των τζιχαντιστών που γεννήθηκαν ή έζησαν υπό την κυριαρχία του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία είναι σίγουρα μεγαλύτερος.

 

«Είναι αντιπαραγωγικό να θεωρεί κανείς όλους τους ανήλικους που έζησαν υπό την κυριαρχία του ΙΚ ότι συνιστούν βραδυφλεγείς βόμβες ή εν υπνώσει πράκτορες», εκτιμούν οι ερευνητές του CTC.

 

«Αν και ορισμένοι ανάμεσά τους ενδέχεται να διέπραξαν τρομοκρατικές ενέργειες ή να έλαβαν μέρος στη σύγκρουση, οι προκλήσεις με τις οποίες είναι πιθανότερο να βρεθούν αντιμέτωποι βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, είναι μάλλον ο κίνδυνος να βρεθούν άστεγοι, άνεργοι, να βιώσουν τραυματική εμπειρία, άγχος, κατάθλιψη, ενδοοικογενειακή βία, εγκληματικότητα», προσθέτουν.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δικό μας χρέος είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι περιορισμοί της νομοθεσίας, που ισχύουν στο Αιγαίο, θα ισχύουν για όλους»

05/10/25 12:08 μμ

Μητσοτάκης: Με το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» προστατεύεται η θάλασσα και υποστηρίζεται η αλιεία

Η Λευκή Νύχτα επιστρέφει στις Σέρρες!

05/10/25 11:32 πμ

Η Λευκή Νύχτα επιστρέφει στις Σέρρες!

5 βότανα που δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί

05/10/25 11:31 πμ

5 βότανα που δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί

Μαρμελάδα σύκο

05/10/25 9:57 πμ

Μαρμελάδα σύκο

Μοντέλο «βάτραχος» ή «χταπόδι»; Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της καινοτομίας στην ΠΚΜ

05/10/25 11:20 πμ

Μοντέλο «βάτραχος» ή «χταπόδι»; Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της καινοτομίας στην ΠΚΜ

Αντετοκούνμπο: «Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα»

05/10/25 11:18 πμ

Αντετοκούνμπο: «Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα»

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας

05/10/25 9:56 πμ

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας

Προβληματισμός των εξαγωγέων για την φέτα, λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

05/10/25 11:16 πμ

Προβληματισμός των εξαγωγέων για την φέτα, λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

05/10/25 10:48 πμ

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

«Eternity»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας στην Ιταλία με τους Γουίλιαμ Χ. Μέισι και Μίντοου Γουίλιαμς

05/10/25 10:45 πμ

«Eternity»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας στην Ιταλία με τους Γουίλιαμ Χ. Μέισι και Μίντοου Γουίλιαμς

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην έκτη...στροφή

05/10/25 10:40 πμ

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην έκτη…στροφή

Oasis: Ο κιθαρίστας Paul Arthurs αποχωρεί προσωρινά από την περιοδεία επανένωσης για λόγους υγείας

05/10/25 10:39 πμ

Oasis: Ο κιθαρίστας Paul Arthurs αποχωρεί προσωρινά από την περιοδεία επανένωσης για λόγους υγείας