Ένα σουρεαλιστικό οπτικό παραμύθι σε γειτονιές της Αθήνας δια χειρός Γιώργου Λάνθιμου

Πριν από τα γυρίσματα της ταινίας «Poor Things», ο διακεκριμένος κινηματογραφικός δημιουργός Γιώργος Λάνθιμος και η βραβευμένη με Όσκαρ Έμα Στόουν (Emma Stone) ταξίδεψαν στην Τήνο για τα γυρίσματα της μικρού μήκους ταινίας «Βληχή», που έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα το 2022 ενώ φέτος «βρέθηκε» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Για να γιορτάσει το έργο, ο σκηνοθέτης οραματίστηκε ένα ασπρόμαυρο γύρισμα σε σημεία της Αθήνας και του Πειραιά για το διάσημο περιοδικό W’s Art Issue.

«Λατρεύω τις αντιφάσεις που συναντάς στην πόλη: το μείγμα του πολύ μοντέρνου και μάλλον άσχημου δίπλα στο πολύ όμορφο. Θέλαμε να κάνουμε έναν συνδυασμό από μεγάλα τοπία και οικεία πορτρέτα. Και θέλαμε να πούμε μια μικρή ιστορία», δήλωσε ο Λάνθιμος στο περιοδικό.



Babis

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠολιτισμόςΈνα σουρεαλιστικό οπτικό παραμύθι σε γειτονιές της Αθήνας δια χειρός Γιώργου Λάνθιμου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κ. Π. Καβάφης: 162 χρόνια από τη γέννησή του σε 120 λεπτά

Πώς συνομιλούν σύγχρονοι δημιουργοί της εικόνας και του ήχου...

Άγρια Θάλασσα, της Ελευθερίας Καλογνωμά

Ο κόσμος της κάποτε έχασε την ισορροπία του, έγειρε...

“1958”: Ένας θεατρικός μονόλογος για την πρώτη περίοδο του Μίκη Θεοδωράκη στο Παρίσι

Το “1958” είναι ένας μουσικός θεατρικός μονόλογος για την...

Τελευταία Νέα