Τεράστιας σημασίας κι αξίας νίκη σημείωσε η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, επικρατώντας με το εμφατικό 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play off, έπειτα από ένα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τεράστιας σημασίας κι αξίας νίκη σημείωσε η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, επικρατώντας με το εμφατικό 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play off, έπειτα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό στους 72 βαθμούς, σε μία μάχη σώμα με σώμα των «πράσινων» και των «κιτρινόμαυρων» για τον εφετινό τίτλο της Super League.

Το ματς στο Φάληρο στιγματίστηκε από τα επεισόδια με το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή Νταβίντε Μάσα, όταν οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς τους ρέφερι, αν και κοντά βρισκόταν οι δυνάμεις της αστυνομίας. Εκτοξεύθηκαν φωτοβολίδες και κροτίδες από την κερκίδα προς τον αγωνιστικό χώρο, την ωρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης και όλοι οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονταν έντονα για το πέναλτι με το οποίο πήρε το προβάδισμα (2-1) η Ενωση, αλλά και για το μη καταλογισμό του φάουλ πάνω στον Ρέαμπτσουκ από τον Αμραμπατ, φάση από την οποία προήλθε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ από τον Μάνταλο.

Ο Γκατσίνοβιτς στο 7’, ο Λιβάι Γκαρσία με πέναλτι στο 82’ κι ο Μάνταλος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σημείωσαν τα γκολ της νίκης των «κιτρινόμαυρων», με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο 54’ με τον Μπακαμπού.

Το πρώτο ημίωρο ανήκε απόλυτα στην ΑΕΚ η οποία έβγαλε μία κυριαρχική εικόνα, σημειώνοντας ένα γκολ και χάνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρό προβάδισμα.

Στο 3’ ο Τσούμπερ έδωσε στον Γκαρσία, ο οποίος απέφυγε τον Μπα, αλλά από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ελίασον πλάσαρε με τη μια μέσα απ’ την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη δεξιά γωνιά του και απομάκρυνε.

Στο 7ο λεπτό η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Γκατσίνοβιτς συνδυάστηκε υπέροχα με τον Τσούμπερ και με πλασέ μέσα από την περιοχή με σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία μετά το γκολ και στο 21’ έχασε άλλη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Πινέδα, ο οποίος σούταρε από το όριο της περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του και απομάκρυνε. Στο 27’ από σέντρα του Λιβάι Γκαρσία, ο Τσούμπερ δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και στο πρώτο τέταρτο προσπάθησε να κλείσει την ΑΕΚ στα δικά της «καρέ». Πίεση που δικαιώθηκε στο 54’ όταν από ασταθή απομάκρυνση του Αθανασιάδη, ο Μασούρας πήρε την μπάλα, έβγαλε τη σέντρα κι ο Μπακαμπού με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Με αναπτερωμένο το ηθικό ο Ολυμπιακός έχασε άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία στο 64 όταν ο Φορτούνης προσπάθησε να γεμίσει την μπάλα προς την περιοχή και τον Μπακαμπού, ο Μουκουντί του έβαλε την κόντρα και η μπάλα παίρνοντας περίεργη τροχιά λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ ανέβασε ξανά «στροφές» μετά το 70’ άρχισε να γίνεται ξανά πιεστική και στο 80’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βίντα απ’ τον Ρέαμπτσιουκ. Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα ψηλά κι έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 82ο λεπτό.

Advertisement
Babis

Με τον Ολυμπιακό να βγαίνει μπροστά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» ξανά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από πάσα του Άμραμπατ, ο Μάνταλος «άδειασε» τον Εμβιλά και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-1, «σφραγίζοντας» τη μεγάλη νίκη των «κιτρινόμαυρων» στο Φάληρο.

Διαιτητής: Νταβίντε Μάσα (Ιταλία)
Κίτρινες: Ροντινέι, Φορτούνης – Σιμάνσκι, Πινέδα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ροντινέι (84’ Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (51’ Βρουσάι), Βαλμπουενά (51’ Μασούρας), Φορτούνης (84’ Κασάμι), Μπακαμπού (77’ λ.τρ. Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70’ Γιόνσον), Ελίασον (70’ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (84’ Φερνάντες), Πινέδα (89’ Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (84’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

Onassis Dance Days'26: Μια τρυφερή περιπλάνηση ανάμεσα στο οικείο και το ανοίκειο

01/02/26 3:26 μμ

Onassis Dance Days’26: Μια τρυφερή περιπλάνηση ανάμεσα στο οικείο και το ανοίκειο