Επεκτείνεται ο κύκλος των Δήμων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από προγράμματα του Πράσινου Ταμείου για την απολιγνιτοποίηση

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και ύστερα από άμεση συνεννόηση του Συντονιστή Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωστή Μουσουρούλη με τη Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου

 

επεκτείνεται ο κύκλος των δυνητικών δικαιούχων των δύο προκηρύξεων του Ταμείου για την απολιγνιτοποίηση που είναι σε εξέλιξη, για τα Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα και την Κυκλική Οικονομία και στους υπόλοιπους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας που είναι δικαιούχοι λιγνιτικού πόρου.

Κατά συνέπεια, δυνητικοί δικαιούχοι θα είναι και οι Δήμοι Βοΐου, Βελβεντού,Σερβίων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Πρεσπών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Η διοικητική διαδικασία και οι σχετικές αποφάσεις του Πράσινου Ταμείου θα έχουν εκδοθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Babis



Οι δύο αυτές προκηρύξεις εκδόθηκαν από το Πράσινο Ταμείο τον Ιούλιο και εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς. Ήδη έχουν ενταχθεί οι προτάσεις των Δήμων Κοζάνης και Μεγαλόπολης, ενώ αξιολογούνται προς άμεση ένταξη και αυτές των Δήμων Εορδαίας, Φλώρινας και Αμυνταίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω των Σχεδίων Δράσης για την Κυκλική Οικονομία προωθούνται καινοτόμες μέθοδοι για την επαναχρησιμοποίηση των υλικών μέσω ανάπτυξης τοπικής «πράσινης» επιχειρηματικότητας. Ενδεικτικά παραδείγματα δράσεων, εξάλλου που καλύπτονται από τα Σχέδια δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα είναι η εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ για ηλεκτροπαραγωγή και θέρμανση/ψύξη κτιρίων, προώθηση μονάδων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια και επιχειρήσεις, καθώς και δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

ΟικονομίαΕπεκτείνεται ο κύκλος των Δήμων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από προγράμματα του...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Με 5 άξονες για φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις θα πάει στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός

Με σαφή προσανατολισμό την στήριξη των πολιτών της μεσαίας...

ΑΑΔΕ: Απλοποιείται η διακοπή εργασιών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Σημαντικές βελτιώσεις στη διαδικασία διακοπής εργασιών για επαγγελματίες και...

Στις αρχές Μαΐου οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος

Επιδοτήσεις για περισσότερες από 1 εκατ. επιχειρήσεις για την...

Τελευταία Νέα