Επέστρεψε στα θρανία ύστερα από τέσσερις δεκαετίες για να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής

Στα 61 της χρόνια, η Ευγενία Μαρτυγάκη ετοιμάζεται να καθίσει στα φοιτητικά έδρανα για να σπουδάσει Οικονομικά αφού τα 17.310 μόρια φαίνεται να της εξασφαλίζουν τη φοίτηση στη Σχολή Οικονομικών του ΑΠΘ.

«Έδωσα πρώτη φορά πανελλαδικές πριν από 42 χρόνια και παρότι είχα συγκεντρώσει καλά μόρια δεν ήταν αρκετά ώστε να περάσω στη Φιλοσοφική. Έτσι, λοιπόν, άφησα το νησί μου, στην Αμμουλιανή και ήρθα στη Θεσσαλονίκη όπου έκανα διάφορες δουλειές- δούλεψα ως μικροπωλήτρια ασημένιων κοσμημάτων αλλά και σε μια εταιρεία με το ίδιο αντικείμενο για καμιά δεκαριά χρόνια. Ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα, ωστόσο, επέστρεψα στο νησί κι έφτιαξα κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αφού, λοιπόν, είδα ότι πλέον είχα τη δυνατότητα να προσπαθήσω να σπουδάσω, είπα να κάνω πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής και γράφτηκα στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ», αφηγείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μαρτυγάκη.

«Είμαι ευτυχισμένη», τονίζει κι ευχαριστεί τους καθηγητές της για τις γνώσεις που κατάφεραν να τής μεταλαμπαδεύσουν. «Βοήθησαν κι εμένα και όλους τους συμμαθητές μου με όλη τους τη δύναμη και την αγάπη», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα έξτρα μαθήματα και οι επιπλέον ώρες που αφιέρωναν οι καθηγητές του ΕΠΑΛ στους μαθητές τους ήταν κατ’ ουσίαν ένα δωρεάν φροντιστήριο για όλους όσοι προετοιμάζονταν για τις πανελλήνιες.



Babis

Επέστρεψε στα θρανία ύστερα από τέσσερις δεκαετίες για να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής

Διανύοντας ήδη την έκτη δεκαετία της ζωής της, η Ευγενία Μαρτυγάκη δεν επιζητεί επαγγελματική αποκατάσταση με τις σπουδές της στα οικονομικά αλλά «τη χαρά της γνώσης» και τη δυνατότητα, εφόσον τής δοθεί η ευκαιρία, να βοηθήσει νέα παιδιά που θέλουν να δουν τα δικά τους όνειρα να παίρνουν «σάρκα και οστά».

ΕλλάδαΠαιδείαΕπέστρεψε στα θρανία ύστερα από τέσσερις δεκαετίες για να κάνει πραγματικότητα ένα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 36χρονος που παρενόχλησε σεξουαλικά νεαρή μέσα σε αστικό λεωφορείο

Σε 12μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε 36χρονος, που...

Θεσσαλονίκη: Εντός Μαΐου η μετεγκατάσταση στη ΔΕΘ του Α.Τ. Λευκού Πύργου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος...

Ταξίδι επιβίωσης: Από τη Θεσσαλονίκη στη Χάιφα λίγο πριν ρίξει τη σκιά του ο πόλεμος

Όταν ο Μότι Μπαρ Τοβ επισκέφθηκε πριν από κάποια...

Τελευταία Νέα