Από 80 έως 600 -700 ευρώ το ποσό που θα δοθεί στους δικαιούχους Τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να καθορίζει υπουργική απόφαση που θα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Από 80 έως 600 -700 ευρώ το ποσό που θα δοθεί στους δικαιούχους

Τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να καθορίζει υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα, ενώ αμέσως μετά θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις από τα νοικοκυριά.

Το επίδομα ξεκινάει από τα 80 ευρώ και φτάνει ακόμη και τα 600 – 700 ευρώ, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή. Η ίδια απόφαση θα προβλέπει επιδότηση πρώτη φορά και άλλων μορφών θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και η βιομάζα (Pellet). Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Για τον υπολογισμό του επιδόματος, το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα που στηρίζεται σε μελέτη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα 750 μ. x 750 μ., ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι.

Η υπουργική απόφαση θα προβλέπει:

-Το επίδομα πετρελαίου μετατρέπεται σε επίδομα θέρμανσης ανεξαρτήτως καυσίμων. Ετσι, θα δίνεται και σε νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο, υγραέριο, ενώ σε οικισμούς με λιγότερους από 2.500 κατοίκους θα δίνεται και σε νοικοκυριά που καταναλώνουν καυσόξυλα και Pellet.

-Το ελάχιστο επίδομα ξεκινά από τα 80 ευρώ και φτάνει τα 600 -700 ευρώ (από 350 ευρώ που ήταν πέρυσι) για τους οικισμούς με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

-Το ύψος του επιδόματος θα υπολογίζεται με βάση το πόσες ημέρες του χρόνου η θερμοκρασία μιας περιοχής υποχωρεί κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement
MEGA

Κριτήρια
Το επίδομα, ανεξαρτήτως καυσίμου δικαιούνται:

α) Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος (2019) είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2020 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

β) Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι το 2019 είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η-1-2020 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

γ) Μονογονεϊκές οικογένειες που είχαν το 2019 ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η-1-2020 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Πηγή: newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή