Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης έχει προγραμματίσει να προωθήσει άμεσα ο ΟΑΕΔ, με στόχο την οικονομική ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών.     Στην πράξη, πρόκειται ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης έχει προγραμματίσει να προωθήσει άμεσα ο ΟΑΕΔ, με στόχο την οικονομική ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών.

Advertisement
 

 

 

Στην πράξη, πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της αυτοαπασχόλησης, μετά από αυτό της δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας που “έτρεξε” εντός του 2019, ενώ βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού τον Σεπτέμβριο έχουν μπει στη σειρά για να ξεκινήσει και το πρόγραμμα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με το οποίο ο ΟΑΕΔ, πέραν της επιχορήγησης, θα παρέχει σε άνεργους νέους υποστήριξη στην εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων με καθοδήγηση από ειδικούς.

 

 

 

 

 

 

Το νέο πρόγραμμα που βρίσκεται πρώτο στην σειρά, αφορά την στήριξη 10.000 άνεργων ηλικίας 18-66 ετών που επιθυμούν να υλοποιήσουν το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο. Για τον λόγο αυτό, θα επιδοτούνται με ποσά έως και 12.000 ευρώ.

Αναλυτικά, δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα είναι άνεργοι ηλικίας 18-66 ετών, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί από την διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης. Θα. πρέπει δε, να προβούν στην έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και μετά. Δικαιούχοι θα είναι επίσης και οι άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και την διέκοψαν έως την 31/12/2011.

Η ένταξή τους στο πρόγραμμα θα γίνεται είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες είτε ως μέλη Ο.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε και Συνεταιρισμών Εργαζομένων.

Η διάρκεια της επιχορήγησης αναμένεται να οριστεί σε 2 μήνες και οι δικαιούχοι θα πρέπει να δεσμευθούν ότι θα διατηρήσουν την επιχείρηση τους για 3 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.

Όπως συμβαίνει σε τέτοια προγράμματα, τα ποσά των επιχορηγήσεων θα καταβάλλονται σε 3 δόσεις και μπορεί να φθάσουν έως και τα 12.000 ευρώ.

Αναλυτικά:

– Έως 12.000 ευρώ μπορεί να δοθούν σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%

– Έως 9.000 θα δίνονται σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το ½ του εταιρικού κεφαλαίου

Advertisement
MEGA

– Έως 8.000 ευρώ θα δίνονται σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου

Η διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα έχει τρία στάδια:

1. Ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπαγωγής επιχειρηματικού σχεδίου στον διαδικτυακό τόπο του OAEΔ www.oaed.gr.

2. Αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων με βάση συγκεκριμένων κριτηρίων. Τα προς χρηματοδότηση σχέδια αξιολογούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης. Αξιολογούνται πρώτον όσον αφορά την πληρότητα της υποβαλλόμενης αίτησης και δεύτερον τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού σχεδίου. Η βαθμολόγηση των κριτηρίων εξειδικεύεται στην Δημόσια Πρόσκληση.

3. Υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση καθώς και επιχειρηματικό σχέδιο για υπαγωγή στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβληθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό πρόγραμμα στην ειδική περιοχή διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ.

Μετά την καταχώρηση της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα, θα εμφανίζεται ο αριθμός πρωτοκόλλου και η ημερομηνία υποβολής της. Ο ΟΑΕΔ μέσω των ελεγκτών του θα ελέγξει την αίτηση και μετά την θετική γνωμοδότηση θα εγκρίνεται η υπαγωγή στο πρόγραμμα

 

topontiki.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην Αρτέμιδα

03/12/25 1:03 μμ

Αρτέμιδα: Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

03/12/25 10:41 πμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

03/12/25 10:32 πμ

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:55 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027

03/12/25 8:47 πμ

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027