Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ,απευθύνει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την πρόσφατη επίσκεψη του ,Ισραήλ. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ζητά να πληροφορηθεί «τον λόγο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ,απευθύνει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την πρόσφατη επίσκεψη του ,Ισραήλ. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ζητά να πληροφορηθεί «τον λόγο για τον οποίο ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος χθες το Ισραήλ, λίγο πριν την προαναγγελθείσα χερσαία επίθεση στη Γάζα, ενέπλεξε την Ελλάδα σε μονομερείς, μεροληπτικές κινήσεις στήριξης του Κράτους του Ισραήλ, σε διεθνή εγκλήματα σε βάρος αμάχων και γιατί δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον και συμπαράσταση στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό».

Advertisement
 

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, στην επίκαιρη ερώτηση, ο πρωθυπουργός σε συνθήκες άκρας μυστικότητας, για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ, μετέβη στις 23/10/23 αυθημερόν στο Ισραήλ για «επίσκεψη-αστραπή» και δήλωσε την υποστήριξη και θερμή συμπαράστασή του (“έρχομαι όχι απλώς ως σύμμαχος, αλλά ως αληθινός φίλος”) στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, “την ώρα που η Κυβέρνησή του και το Κράτος του Ισραήλ ετοιμάζονται για χερσαία επίθεση στη Γάζα, με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να εξακολουθούν να διαπράττονται σε βάρος αμάχων και πολιτικών στόχων στην Παλαιστίνη”.

«Παρά τα καταγεγραμμένα διεθνή εγκλήματα του Κράτους του Ισραήλ σε βάρος αμάχων και σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, πολιτικών στόχων, νοσοκομείων, μνημείων, δεν πήρατε την παραμικρή δημόσια θέση καταδίκης των εγκλημάτων, αλλά αντίθετα ενθαρρύνατε τη συνέχισή τους, με την αδιανόητη προτροπή: «Whatever happens, happens without too much of a humanitarian cost», από την οποία προκύπτει αφ´ενός ότι γνωρίζετε τι θα συμβεί κι αφετέρου αποδέχεστε το ανθρωπιστικό κόστος, αρκεί «αυτό να μην είναι υπερβολικό»!!! Επιχαίροντας της εμπλοκής σας στην εγκληματική πολιτική του Κράτους του Ισραήλ, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπός σας κ. Μαρινάκης δήλωσε με υπερηφάνεια ότι: «Η χώρα μας δεν έχει πια το ρόλο του απλού θεατή», ενώ εσείς ακούσατε συγκατανεύοντας την αποικιοκρατική και πολλαπλώς προβληματική ρητορική Νετανιάχου περί «πολέμου του πολιτισμού κατά της βαρβαρότητας»», αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και προσθέτει ότι με αυτή τη στάση του, ο πρωθυπουργός «ήρθε σε ευθεία ρήξη τόσο με την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου όσο και με την υπεράσπιση του Παλαιστινιακού λαού, ενώ ουδεμία υπηρεσία προσέφερε στους απλούς ανθρώπους του Ισραήλ, που είναι και αυτοί θύματα και της δικής τους Κυβέρνησης».

Advertisement
ΔΕΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας:

Advertisement

1. Για ποιο λόγο ενέπλεξε τη χώρα μας, με μονομερείς, μεροληπτικές κινήσεις στήριξης του Κράτους του Ισραήλ, σε διεθνή εγκλήματα; Για ποιο λόγο επισκέφθηκε μόνο το κράτος του Ισραήλ και δεν επιδίωξε την παραμικρή επαφή με την Παλαιστινιακή πλευρά, ούτε με οποιονδήποτε τρόπο δήλωσε τη στήριξή του στον χειμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

2. Ποια η θέση του για το γεγονός ότι το Ισραήλ καταψήφισε το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κι αρνείται να δεσμευθεί στην ποινική απαγόρευση διάπραξης διεθνών εγκλημάτων, επιθετικού πολέμου, γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, εγκλημάτων πολέμου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 12:06 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

02/10/25 11:44 μμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

02/10/25 10:33 μμ

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

02/10/25 10:27 μμ

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

02/10/25 10:29 μμ

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ