Επικουρικές επτά μηνών θα πληρωθούν αύριο οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ

Αύριο καταβάλλονται οι επικουρικές συντάξεις για 16.000 συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ καθώς απορρίφθηκε από το Α΄Τμήμα του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της Εθνικής Τράπεζας

 

σχετικά με την υποχρέωση καταβολής 36 εκ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων αναδρομικά από την αρχή του έτους.

 

Η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην καταβάλει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) το ποσό των 36 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης που της αναλογούσε για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργείου, η επικουρική σύνταξη του Ιουλίου και τα αναδρομικά από τον Ιανουάριο θα πρέπει να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αύριο, 2 Ιουλίου.Το Υπουργείο Εργασίας πάντως αναφέρει ότι από σήμερα, οι συνταξιούχοι μπορούν με τους κωδικούς του taxisnet, να μπουν στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΕΠ και να βλέπουν την πορεία πίστωσης των χρημάτων, καθώς και το ακριβές ποσό που τους αναλογεί μετά τον νέο υπολογισμό τόσο για τη σύνταξη όσο και για τα αναδρομικά.

Σύμφωνα με το ΕΤΕΑΕΠ συντάξεις έως 300 ευρώ θα λαμβάνουν στο εξής 6.300 συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ, από 301 έως 500 ευρώ θα εισπράττουν 6.572 δικαιούχοι, ενώ άλλοι 3.170 συνταξιούχοι θα παίρνουν σύνταξη μεγαλύτερη των 500 ευρώ.

Η μέση σύνταξη καθορίζεται στα 364 ευρώ.

Οι επανυπολογισθείσες συντάξεις του ΛΕΠΕΤΕ (με βάση το αρχείο που παρέδωσε στο ΕΤΕΑΕΠ) έχουν κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ και ΤΥΠΕΤ, όπως αυτές εφαρμόζονταν από το ΛΕΠΕΤΕ.

Στις αναδρομικές καταβολές παρακρατείται φόρος 20% σύμφωνα με το άρθρο 60, παρ. 5, του νόμου 4172/2013.

 

dikaiologitika.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *