12.1 C
Serres

Επιμελητήριο Σερρών: Παρουσίαση του βιβλίου «Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» του Πολύκαρπου Αδαμίδη

Date:

Το βιβλίο «Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» του Πολύκαρπου Αδαμίδη, παρουσιάζεται στην αίθουσα «Γ.Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 7 μμ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης και έχει παρουσιαστεί σε 21 μέχρι σήμερα πόλεις στην Ελλάδα. 

Το θέμα του βιβλίου είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ, Υφαλοκρηπίδας) που είναι πάντα επίκαιρο και μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος. 

Η παρουσίαση τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Σερρών και του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

Το βιβλίο

Το έργο «Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» παρουσιάζει κατά τον πλέον εκτεκταμένο και εμπεριστατωμένο τρόπο, την αρχή της μέσης γραμμής και τον κρίσιμο ρόλο αυτής στη διαδικασία προσδιορισμού των θαλάσσιων ζωνών και την αντίστοιχη στοιχειοθέτηση των δικαιωμάτων των κρατών. Η σημασία της διαφαίνεται κυρίως μέσα από την επίκληση και εφαρμογή της από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας και τα Διεθνή Διαιτητικά Δικαστήρια, προσαρμοσμένη στις γεωμορφικές συνθήκες της κάθε κρινόμενης υπόθεσης, λαμβανομένων υπόψη και άλλων κρίσιμων παραμέτρων, όπως η αρχή της αναλογικότητας και η νησιωτικότητα.

Επιμελητήριο Σερρών: Παρουσίαση του βιβλίου «Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» του Πολύκαρπου Αδαμίδη

Ο συγγραφέας
Ο Πολύκαρπος Αδαμίδης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με μεγάλη εξειδίκευση και πλούσια εμπειρία στον χώρο του Αστικού, Εταιρικού, Ναυτικού και Τραπεζικού Δικαίου. Είναι αν. Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Διεθνών Σχέσεων και Προμηθειών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στον τομέα του Ποινικού Δικαίου.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακός απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου HARVARD. Τον Μάρτιο του 2004 αναγορεύθηκε Διδάκτορας των Νομικών Επιστημών (Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης) ενώ δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Πολύκαρπος Αδαμίδης διετέλεσε νομικός σύμβουλος σε οργανισμούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ενώ επί σειρά ετών προσέφερε τις υπηρεσίες του ως ειδικός συνεργάτης και νομικός σύμβουλος στο γραφείο του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και του Υπουργού Εξωτερικών.

Από τον Ιούλιο του 2013 έως και τον Οκτώβριο του 2014 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντού Διεθνών Σχέσεων και Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πέραν των δημοσιευθέντων νομικών του μελετών, σειρά άρθρων που φέρουν την υπογραφή του, έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικούς ιστότοπους και εφημερίδες Πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Ο Πολύκαρπος Αδαμίδης είναι εγγεγραμμένος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και μιλάει την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.

ΣέρρεςΕπιμελητήριο Σερρών: Παρουσίαση του βιβλίου «Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δήμος Νέας Ζίχνης: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλάκος

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Βασίλης...

Ένωση Αστυνομικών Σερρών: Ελπίζουμε να είναι η απαρχή του τέλους της οπαδικής βίας η δολοφονία του Λυγγερίδη- Video

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν  προκειμένου να απολογηθούν αντιμετωπίζοντας βαρύτατες καταγγελίες...

Σέρρες: Με μικρή συμμετοχή είπαν όχι στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας- Video

Με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Νέος Δικαστικός ...

26 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Κωνσταντίνος Καραμανλής: Κορυφαίος Έλληνας πολιτικός, με καθοριστική συμβολή στον...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα