23.6 C
Serres

Επίσκεψη Σ. Λιβανού στις καπνοβιομηχανίες της Θράκης

Date:

Στις προοπτικές περεταίρω ανάπτυξης της μεγαλύτερης μονάδας επεξεργασίας καπνού στα Βαλκάνια, της ΣΕΚΕ, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος επισκέπτεται την Ξάνθη και τη Ροδόπη στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης για την ΚΑΠ που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή.

Ο κ. Λιβανός ξεκίνησε την περιοδεία του από τη Ξάνθη, με επίσκεψη στη βιομηχανία JTI (πρώην ΣΕΚΑΠ) τα προϊόντα της οποίας καλύπτουν το 25% της ελληνικής αγοράς. Η JTI, από το 2018, που ανέλαβε τη λειτουργία του εργοστασίου της πρώην ΣΕΚΑΠ, τετραπλασίασε την παραγωγή της και το 60% των προϊόντων της εξάγονται σε χώρες της Ε.Ε.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τη Σ.Ε.Κ.Ε όπου ο πρόεδρός της, Αλέκος Κοντός, τον ενημέρωσε για το έργο και τις προοπτικές της εταιρείας. Η Σ.Ε.Κ.Ε επεξεργάζεται προϊόντα καπνού και κάνει εξαγωγές σε 30 χώρες. Τα προϊόντα της τα προμηθεύεται από 15.000 παραγωγούς από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Σε δήλωσή του ο κ. Λιβανός, τόνισε, μεταξύ άλλων: «όταν ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής οραματίστηκε την εθνική στρατηγική για τον καπνό, σκέφτηκε σωστά. Ένωσε τις δυνάμεις των παραγωγών και «έχτισε» τη λογική των συλλογικών σχημάτων που σήμερα, μετά από σχεδόν εβδομήντα χρόνια, αναζητεί η Ευρώπη, ενώ μπόλιασε αυτή την προσπάθεια με τον ιδιωτικό τομέα. Ήταν μπροστά από την εποχή του, γι αυτό και σήμερα, με την άξια συνέχεια μόνο τριών διευθύνσεων όλα αυτά τα χρόνια, η ΣΕΚΕ έχει καταφέρει να είναι η μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα στα Βαλκάνια και να μας κάνει περήφανους για την ιστορία της, τη σχέση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αλλά και γιατί αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών». «Ενημερωθήκαμε με χαρά για το νέο όραμα της ΣΕΚΕ», συνέχισε ο κ. Λιβανός, «για τη δημιουργία ενός ελληνικού brand, το οποίο θα καλύπτει όλα μας τα προϊόντα που κάνουν τη διαφορά: Φρούτα, λαχανικά και άλλα προϊόντα που είναι εξαιρετικής ποιότητας, συμβάλουν στην ευζωία και τη μακροζωία των ανθρώπων και συνιστούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας».


Αναφερόμενος στο σύγχρονο εργοστάσιο της Japan Tobaco (πρώην ΣΕΚΑΠ) ο κ. Λιβανός,, επισήμανε, ότι «είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως μπορεί μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία να επενδύσει με σύγχρονους, καινοτόμους τρόπους και να αλλάξει την πορεία προς το καλύτερο μιας άλλης παραδοσιακής παραγωγικής ελληνικής επιχείρησης και να καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Να αυξήσει πάρα πολύ την παραγωγή της, να προσλάβει νέους εργαζόμενους από την τοπική κοινωνία, άρα να δώσει ζωή στην περιοχή, να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μεθόδους ανακύκλωσης των αποβλήτων και ταυτόχρονα να συμπεριλάβει στη στρατηγική της όλα τα περιβαλλοντικά μέτρα που ζητάει σήμερα η Ευρώπη. Διαπίστωσα με μεγάλη χαρά ότι ταυτόχρονα διαθέτει και σημαντική κοινωνική ευαισθησία, την οποία αποδεικνύει με τη μεγάλη καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού».

Τον ΥΠΑΑΤ συνόδευαν στην περιοδεία του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, Σπύρος Τσιλιγγίρης.

Πηγή ΑΠΕ


ΕλλάδαΕπίσκεψη Σ. Λιβανού στις καπνοβιομηχανίες της Θράκης

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Νέα καταγγελία από 43χρονη για γνωστό δικηγόρο: Με χτύπησε με το αυτοκίνητο εν κινήσει

Ένα ακόμα «βαρύ» όνομα δικηγόρου κατηγορείται από 43χρονη δικηγόρο...

Πεδίον του Άρεως: Η αυλή των Αθηναίων

Οάσεις γαλήνης και ανακούφισης φαντάζουν τα πάρκα, οι κόλποι...

Εθελοντική ομάδα ομορφαίνει τις γειτονιές και τα χωριά της Ρόδου

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, κάτοικοι και επισκέπτες στο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα