Επιστολή- παρέμβαση του Χρήστου Μέγκλα με αίτημα την ένταξη των δυο προτάσεων Open Mall

Επιστολή- παρέμβαση του Χρήστου Μέγκλα στον υπουργό οικονομίας και ανάπτυξης με αίτημα την ένταξη των δυο προτάσεων του νομού Σερρών στα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου “Open Mall”

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: Ένταξη των δύο (2) Προτεινόμενων Πράξεων του Νομού Σερρών στη Δράση «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑΝεΚ 2014-2020): 

 

«Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πόλης Σερρών» (Κωδ. ΟΠΣ 5035482)
«Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Σιδηροκάστρου» (Κωδ. ΟΠΣ 5037465)

Αξιότιμε κε Υφυπουργέ,

Με το παρόν, ένθερμα ζητάμε την αρωγή και άμεση στήριξη σας για την ένταξη των δύο προτεινόμενων Πράξεων του Νομού Σερρών στη Δράση «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» του ΕΠΑΝεΚ 2014-2020, στις οποίες συμμετέχουμε ως Συνδικαιούχος.

Ο Νομός Σερρών και δη η Επιχειρηματική Κοινότητα που το Επιμελητήριο Σερρών εκπροσωπεί, μέσω των δύο Πράξεων, δικαιούνται να είναι αποδέκτες των ωφελειών και αποτελεσμάτων της εν λόγω Δράσης.

Διότι ο Νομός Σερρών, όπως επανειλημμένως έχουμε τονίσει σε υποβληθέντα Υπομνήματα, χρήζει ειδικής αντιμετώπισης και έμπρακτης ενίσχυσης, δεδομένου του θλιβερού του προνομίου, εξαιτίας πολλαπλών προβλημάτων, να κατατάσσεται στην τελευταία θέση ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ του συνόλου των Νομών της χώρας.

Η Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» είναι πραγματική ευκαιρία και όχημα καθοριστικής σημασίας για την τοπική οικονομία των δύο μεγαλύτερων αστικών ιστών του Νομού, ήτοι των Σερρών και του Σιδηροκάστρου.

Μέσω του δημοσίου έργου, ως εφαλτήριο για την τόνωση της εμπορικής κίνησης, την προσέλκυση επισκεπτών από χώρες των Βαλκανίων, και την αναβίωση του τουριστικού ενδιαφέροντος, προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας, εισροή συναλλάγματος, και εν γένει αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων με πολλαπλά οφέλη για την ίδια την τοπική μας Κοινωνία.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή τη φορά θα εισακουστούνε οι εκκλήσεις μας, και το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης θα διαδραματίσει τον καθοριστικό του ρόλο εντάσσοντας και τις δύο προτεινόμενες Πράξεις του Νομού μας.
Μόνο με τη στήριξη του Υπουργείου σας μπορούμε να δώσουμε απτή ώθηση ανάπτυξης στον ακριτικό Νομό Σερρών.

Με τιμή
Χρήστος Μέγκλας
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών

 

 

 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *