Επιστρέφει το «Κουτί της Πανδώρας» μετά από 8 ολόκληρα χρόνια«Στη ζωή μου όποτε αναπολώ, ξέρω πως είναι ώρα των αποφάσεων» σημειώνει ο Κώστας Βαξεβάνης

 

 

Ήταν Φθινόπωρο του 2012 όταν το «Κουτί της Πανδώρας» έκλεισε για τους τηλεθεατές του. Τώρα όμως, 8 ολόκληρα χρόνια μετά το φινάλε, ήρθε η ώρα το «Κουτί» να ανοίξει ξανά.

«Η κρίση έδειξε πως το Κουτί της Πανδώρας δε μπορούσε πλέον να σταθεί στην ελληνική τηλεόραση. Δε γινόταν στα κανάλια της διαπλοκής να λες ότι φταίνε οι καναλάρχες και οι φίλοι τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για την επιστροφή της εκπομπής.

«Στη ζωή μου όποτε αναπολώ, ξέρω πως είναι ώρα των αποφάσεων», γράφει μεταξύ άλλων στο σημείωμά του ο Κώστας Βαξεβάνης.

Η εκπομπή θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 21.00, όχι σε κάποιο κανάλι αλλά με ταυτόχρονη προβολή στο site της εκπομπής, στο επίσημο κανάλι στο YouTube και στην επίσημη σελίδα στο Facebook.


Στην πρώτη εκπομπή, ο Κώστας Βαξεβάνης και η ομάδα του θα ασχοληθούν με ένα θέμα της επικαιρότητας, τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, η πρώτη εκπομπή θα αναλύσει τον κοινωνικό αυτοματισμό ως όπλο του συστήματος με στόχο την «ανοησία της αγέλης».

Η ανακοίνωση για την επιστροφή της εκπομπής «το Κουτί της Πανδώρας»

Το Κουτί της Πανδώρας ανοίγει ξανά! Προσδεθείτε, ερχόμαστε

Φθινόπωρο 2012. Το τηλεοπτικό «Κουτί της Πανδώρας», έκλεισε για τους τηλεθεατές του.

Το γαλατικό χωριό της ελληνικής τηλεόρασης που κατάφερε να επιβιώσει, να αγαπηθεί, να σπάσει ταμεία και να γράψει ιστορία. Μια εκπομπή έρευνας, σε ένα τηλεοπτικό τοπίο με πρωϊνάδικα και γραβατωμένους lifestyle παρουσιαστές.

Η κρίση έδειξε πως το Κουτί της Πανδώρας δε μπορούσε πλέον να σταθεί στην ελληνική τηλεόραση. Δε γινόταν στα κανάλια της διαπλοκής να λες ότι φταίνε οι καναλάρχες και οι φίλοι τους.

Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις συνεχίστηκαν με τον ίδιο ρυθμό μέσα από το διαδικτυακό koutipandoras.gr, το περιοδικό Hot Doc και στη συνέχεια από την εφημερίδα Documento.

Οκτώ χρόνια μετά, δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην νοσταλγήσαμε τις στιγμές που μας προσέφερε η Πανδώρα. Πολύωρες συσκέψεις και ατελείωτες ώρες μοντάζ, καθηλωτικές συνεντεύξεις, αγωνία από τον αμείλικτο τηλεοπτικό χρόνο, γέλια, κλάματα, φωνές, τσακωμοί αλλά και μεγάλες σημαντικές φιλίες. Αξέχαστες στιγμές που αποφασίσαμε να ξαναζήσουμε.

 

«Στη ζωή μου όποτε αναπολώ, ξέρω πως είναι ώρα των αποφάσεων», γράφει στο σημείωμά του ο Κώστας Βαξεβάνης.

«Όλα αυτά τα χρόνια, μου κάνει εντύπωση που συναντώ ανθρώπους (πολλοί από αυτούς ήταν βρέφη όταν υπήρχε η τηλεοπτική Πανδώρα) που μου λένε πως τους λείπει η εκπομπή την οποία συνεχίζουν να βλέπουν στο διαδίκτυο. Πάντα πίστευα πως η δύναμή του δεν ήμουν εγώ, αλλά ο κόσμος που διψά και αναζητά κάτι διαφορετικό από την ανοησία σε τηλεοπτική μετάδοση», εξηγεί ο δημιουργός του Κουτιού της Πανδώρας.

Η απόφαση πάρθηκε. Το Κουτί της Πανδώρας επιστρέφει. Όχι στην «αφιλόξενη» για εκείνο τηλεόραση αλλά στο διαδίκτυο, με σκοπό να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά: δημοσιογραφική έρευνα και αποκαλύψεις.

Η πρώτη μας εκπομπή ασχολείται με τον κοινωνικό αυτοματισμό ως όπλο του συστήματος με στόχο την “ανοησία της αγέλης”. Αυθαίρετα στερεότυπα που γίνονται τηλεοπτικές βεβαιότητες και στη συνέχεια κοινωνική πραγματικότητα.

Προσδεθείτε, ερχόμαστε!

Δευτέρα 13 Ιουλίου, 21.00

 

Πηγή newsbeast.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *