Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου αύριο, Πέμπτη, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το εάν τελικά θα εμφανιστεί η δράστις, που ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου αύριο, Πέμπτη, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το εάν τελικά θα εμφανιστεί η δράστις, που είναι ήδη προφυλακισμένη και έχει ομολογήσει την πράξη της.

 
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο άνθρωπος που φέρεται να εξετάζεται ως πιθανός συνεργός της δράστιδος, εμφανίστηκε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών μαζί με τον δικηγόρο του. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο φερόμενος ως συνεργός της κατηγορουμένης ζήτησε να καταθέσει στη δίκη, που θα συνεχιστεί αύριο. Η διαδικασία, όμως, δεν ολοκληρώθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών τους παρέπεμψαν στη Γραμματεία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν πως είναι πιθανόν αύριο, είτε ο ίδιος ο φερόμενος ως συνεργός είτε ο δικηγόρος του, να εμφανιστεί στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.

Δικηγόρος της Ιωάννας: Θα ζητήσουμε να καταθέσει ο συγκεκριμένος άνδρας
Μιλώντας στο mega, o δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατηγορουμένη δεν θα προσέλθει αύριο στο δικαστήριο, κάτι που ενδεχομένως κάνει κατά την απολογία της.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που θέλουν τον φερόμενο ως συνεργό της δράστιδος να έχει εμφανιστεί στην Εισαγγελία Εφετών, ο Απόστολος Λύτρας σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν έχει δώσει πουθενά κατάθεση και η μαρτυρία του δεν είναι αποτυπωμένη σε κάποιο έγγραφο της δικογραφίας.

Με αυτά τα δεδομένα, όπως είπε, δεν μπορεί να πάει από μόνος του στον εισαγγελέα και είναι δουλειά του δικαστηρίου να τον καλέσει. “Εμείς θα το ζητήσουμε αυτό”, τόνισε ο κ. Λύτρας.

Επίθεση με βιτριόλι: Αύριο η συνέχεια της δίκης – Οι 5 κλήσεις της κατηγορουμένης και ο άνδρας “κλειδί”
Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Όπως σημειώνουν συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης στο MEGA, οι ελπίδες για να εμφανιστεί αύριο στη δίκη είναι μηδαμινές.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισής της, έχει σημειώσει ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα, απλώς είναι άγνωστο το πότε.

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτιμά ότι η κατηγορούμενη θα εμφανιστεί στο δικαστήριο όταν φτάσει η στιγμή της απολογίας της.

«Η Ιωάννα θα είναι στο δικαστήριο και θα περιμένει την κατηγορούμενη, η οποία έχει νόμιμο δικαίωμα να μην παραστεί. Η Ιωάννα θέλει να την δει για να την ρωτήσει το «γιατί;» έγιναν όλα αυτά», ανέφερε ο δικηγόρος.

Σε ότι αγορά τον άνδρα που φέρεται ως το πρόσωπο που «πυροδότησε» τις κινήσεις της κατηγορούμενης, που έχει ομολογήσει την επίθεση, ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου είπε ότι «αυτός έχει κληθεί στο δικαστήριο, η Ιωάννα δεν τον ξέρει καν τον άνθρωπο. Η Ιωάννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη για το πρόσωπο αυτό και από εκεί άρχισαν όλα».

Advertisement
Babis

Μάλιστα, όπως επεσήμανε «αμέσως μετά το έγκλημα που έκανε η κατηγορούμενη, τον πήρε πέντε φορές τηλέφωνο, αμέσως μετά. Είναι καταγεγραμμένες οι κλήσεις. Ξέρουμε ποιος είναι και ακόμη δεν έχει καταθέσει».

Τα πρόσωπα είναι δύο, ένας άνδρας και μία γυναίκα, αποκάλυψε.

 Επίθεση με βιτριόλι: «Η κατηγορούμενη έχει δικαίωμα να μην παραστεί ποτέ στο δικαστήριο»
Ο Νίκος Αλεξανδρής, έτερος δικηγόρος της Ιωάννας, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι  «Περιμένουμε να ξεκινήσει η δίκη. Ελπίζω ότι θα πάμε γρήγορα πια, τα περιθώρια τα χρονικά δεν είναι μεγάλα. Αύριο η Ιωάννα καταθέτει, η δική ξεκινάει με αυτήν. Για την κατηγορούμενη δε γνωρίζω αν θα βρεθεί στο δικαστήριο, είναι δική της επιλογή. Η Ιωάννα θέλει να σταθεί απέναντί της και να της κάνει τα ερωτήματα για τα οποία δικαιούται να λάβει απαντήσεις. Η κατηγορούμενη έχει δικαίωμα να μην εμφανιστεί ποτέ, ή να εμφανιστεί σε μία – δύο συνεδριάσεις».

Απαντώντας στο αν εντός της αίθουσας του δικαστηρίου αναμένεται να βρεθεί και ο άντρας που άθελά του έγινε το «μήλο της έριδος», ο κ. Αλεξανδρής είπε ότι «Θεωρητικά οφείλει να έρθει. Οι κλήσεις έχουν γίνει, έχει επικοινωνήσει ο δικηγόρος του μαζί μου. Αν δεν έρθει, θα ζητήσουμε από το δικαστήριο να τον καλέσει. Αλλά ελπίζω ότι θα έρθει».

«Η Ιωάννα έχει δικαιωθεί ηθικά από την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου. Σωματικά, θα ταλαιπωρείται για πολλά χρόνια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NASA: Στις αρχές Μαρτίου η πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

20/02/26 10:44 μμ

NASA: Στις αρχές Μαρτίου η πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

Πλατφόρμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στο πλαίσιο του προγράμματος “ONCODIR

20/02/26 10:35 μμ

Πλατφόρμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στο πλαίσιο του προγράμματος “ONCODIR”

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Φεβρουαρίου

20/02/26 8:36 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Φεβρουαρίου

Nέα συνάντηση ΕΦΑΠΟΘ - Δήμου για τα κάγκελα στο Ανάκτορο του Γαλερίου

20/02/26 8:34 μμ

Nέα συνάντηση ΕΦΑΠΟΘ – Δήμου για τα κάγκελα στο Ανάκτορο του Γαλερίου

"Τιμές θαύμα" στα σούπερ μάρκετ Κάντζας και τις μέρες της Σαρακοστής - video

20/02/26 8:03 μμ

“Τιμές θαύμα” στα σούπερ μάρκετ Κάντζας και τις μέρες της Σαρακοστής – video

Σέρρες: Επιστρέφει η τηλεφωνική χρέωση για τα ταξί - video

20/02/26 7:57 μμ

Σέρρες: Επιστρέφει η τηλεφωνική χρέωση για τα ραδιοταξί – video

Αντίστροφη μέτρηση για το 13ο XTERRA Greece στη Βουλιαγμένη

20/02/26 8:30 μμ

Αντίστροφη μέτρηση για το 13ο XTERRA Greece στη Βουλιαγμένη

Πρόσκληση για την εγγραφή ατόμων στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Ενδυνάμωση Ηλικιωμένων» στο Α΄ ΚΑΠΗ Σερρών

20/02/26 7:41 μμ

Πρόσκληση για την εγγραφή ατόμων στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Ενδυνάμωση Ηλικιωμένων» στο Α΄ ΚΑΠΗ Σερρών

Βουλή- Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβερνητική πολιτική στην ενέργεια τροφοδοτεί την ακρίβεια και θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας»

20/02/26 8:27 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβερνητική πολιτική στην ενέργεια τροφοδοτεί την ακρίβεια και θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας»

Πού κινούνται οι τιμές των σαρακοστιανών – Πάνω από 500 έλεγχοι, ήδη, από την Αρχή Ελέγχου Αγοράς

20/02/26 8:24 μμ

Πού κινούνται οι τιμές των σαρακοστιανών – Πάνω από 500 έλεγχοι, ήδη, από την Αρχή Ελέγχου Αγοράς

Σέρρες: Περισσότερα από 30 τραύματα δέχτηκε ο 17χρονος Άγγελος - Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

20/02/26 8:06 μμ

Σέρρες: Πάνω από 30 τραύματα αναφέρει η νεκροψία στο σώμα του 17χρονου Άγγελου – Σοκαριστικά ευρήματα, τι λέει ο δικηγόρος Στ.Κλειστιώτης – video

Σε εξέλιξη οι απολογίες για την ανθρωποκτονία στις Φυλακές Δομοκού. Τι είπε ο 38χρονος δράστης - Στον ανακριτή ο αρχιφύλακας

20/02/26 8:23 μμ

Σε εξέλιξη οι απολογίες για την ανθρωποκτονία στις Φυλακές Δομοκού. Τι είπε ο 38χρονος δράστης – Στον ανακριτή ο αρχιφύλακας