Στην αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στην αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» από τις 15 Ιουνίου 2020, προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Advertisement
 

 

Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία, που εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19, ισχύει και για τα δύο αεροδρόμια έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59, και αποκλείει τις πτήσεις εξωτερικού από τα λοιπά αεροδρόμια της Ελλάδας.

 

«Υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν κανονικά, ως έχουν και οι υπόλοιπες αεροπορικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την υπηρεσία μας, δηλαδή:

Ανανεώθηκε η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία μέχρι τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου 2020, καθώς και η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία, την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59.

Από τις notam εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών», αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Advertisement
ΔΕΗ

 

Άγριο έγκλημα στη Βούλα: Νεκρός άνδρας από δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι- Φωτο

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/25 10:28 πμ

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Μουλάρια και κορμοί δέντρων - Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

25/10/25 10:20 πμ

Μουλάρια και κορμοί δέντρων – Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

"Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι": Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την "βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου"

25/10/25 10:12 πμ

“Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι”: Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την “βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου”