Την περαιτέρω διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.   Η επέκταση αυτή, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση των αναγκών ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Την περαιτέρω διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Advertisement
 

 

Η επέκταση αυτή, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση των αναγκών των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΕΠ plus».

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε σχεδιάσει για τα ΚΕΠ εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας τους και βελτίωση των υπηρεσιών τους. Είναι από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς του ελληνικού κράτους και γι’ αυτό απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών. Επεκτείνουμε διαρκώς τις υπηρεσίες τους, βελτιώνουμε τις ήδη υφιστάμενες και τώρα, με τα ΚΕΠ Plus, ερχόμαστε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις ανάγκες των επιχειρήσεων, με στόχο πάντα μια βιώσιμη ανάπτυξη» διαμήνυσε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Τι προβλέπει το ΚΕΠ plus

Το πρόγραμμα προβλέπει τη διερεύνηση όλων των πεδίων αξιοποίησης του πανελλαδικού δικτύου των ΚΕΠ, με στόχο την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και ευρύτερα του επιχειρείν, αναζητώντας το μίγμα των διαδικασιών και της πληροφόρησης που επιθυμούν οι νέες επιχειρήσεις.

Άλλωστε, βασική επιδίωξη του ΚΕΠ Plus αποτελεί η δημόσια διοίκηση να συμβάλλει εποικοδομητικά με νέες, σύγχρονες υπηρεσίες. Γι’ αυτό και κρίνεται χρήσιμη η ανάπτυξη ενός προγράμματος διερεύνησης και σχεδίασης πρότυπων φυσικών σημείων εξυπηρέτησης (one stop shops) για επιχειρήσεις.

Advertisement

Το έργο

Διοργάνωση δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ακαδημαϊκών, εκπροσώπων οργανισμών, ΟΤΑ και επιμελητηρίων, εκπροσώπων του οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πολυεθνικών εταιριών συμβουλευτικής και εκπροσώπων από οργανισμούς με σημαντικές παρεμφερείς δράσεις.

Έρευνα σε 50+ νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχο να εντοπίσουμε τα σημεία-κλειδιά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση εργαλείων εξυπηρέτησης πολιτών, με την συνεργασία καταξιωμένων οργανισμών με σημαντική παρουσία στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας.
Διοργάνωση κύκλου συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης με ΟΤΑ και τοπικά επιμελητήρια σε 12+ πόλεις σε όλη την Ελλάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά ώστε να σκιαγραφηθεί μία αρχική εικόνα γύρω από την διείσδυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, εντοπίζοντας ειδικά εργαλεία που τυχόν να απαιτούνται.

Οι πόλεις που συμμετέχουν, είναι οι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κιλκίς, Καστοριά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Αρχαία Ολυμπία, Ναύπλιο, Σπάρτη, Χανιά, Ρέθυμνο, Αχαρνές, Μαρούσι, Αγία Βαρβάρα, Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη και Ηλιούπολη.

Αυτή είναι η βασική ύποπτη για την επίθεση με το βιτριόλι


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον Βόρειο Έβρο

04/12/25 12:35 πμ

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον Βόρειο Έβρο

Eπικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ - Το καιρικό σύστημα "BYRON" θα προκαλέσει κακοκαιρία την Παρασκευή 5/12 στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής χώρας

04/12/25 12:36 πμ

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: O “BYRON” θα προκαλέσει κακοκαιρία την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής χώρας

Φυλάκιση 30 μηνών σε γιατρό για την παράνομη προμήθεια κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι

04/12/25 12:33 πμ

Φυλάκιση 30 μηνών σε γιατρό για την παράνομη προμήθεια κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι

Να στήσουν μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια» την Παρασκευή αποφάσισαν σε συνέλευσή τους αγρότες και κτηνοτρόφοι

04/12/25 12:32 πμ

Να στήσουν μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια» την Παρασκευή αποφάσισαν σε συνέλευσή τους αγρότες και κτηνοτρόφοι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς άρχισαν συζητήσεις για το μέλλον του σταρ στην ομάδα

04/12/25 12:31 πμ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς άρχισαν συζητήσεις για το μέλλον του σταρ στην ομάδα

«Πλημμύρισε» η Αριστοτέλους για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

04/12/25 12:06 πμ

«Πλημμύρισε» η Αριστοτέλους για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ν. Σεβαστάκης: Η δύναμη των Κοινωνικών Επιστημών και η βουτιά στο ριζικά άγνωστο της ΤΝ

04/12/25 12:05 πμ

Ν. Σεβαστάκης: Η δύναμη των Κοινωνικών Επιστημών και η βουτιά στο ριζικά άγνωστο της ΤΝ

Ποια ήταν η Αγία Βαρβάρα, η προστάτιδα του Πυροβολικού που γιορτάζει σήμερα

03/12/25 11:29 μμ

Ποια ήταν η Αγία Βαρβάρα, η προστάτιδα του Πυροβολικού που γιορτάζει σήμερα

Χατζηβασιλείου: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πλαίσιο, δεν χρειάζονται διαμεσολάβηση - Ο Πούτιν δεν φαίνεται διατεθειμένος να τερματιστεί ο πόλεμος

03/12/25 11:56 μμ

Χατζηβασιλείου: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πλαίσιο, δεν χρειάζονται διαμεσολάβηση – Ο Πούτιν δεν φαίνεται διατεθειμένος να τερματιστεί ο πόλεμος

ΒΤΑ: Ο ΟΟΣΑ προβλέπει οικονομική ανάπτυξη 3% στη χώρα το 2025, ακολουθεί μέτρια επιβράδυνση έως το 2027

04/12/25 12:03 πμ

ΒΤΑ: Ο ΟΟΣΑ προβλέπει οικονομική ανάπτυξη 3% στη χώρα το 2025, ακολουθεί μέτρια επιβράδυνση έως το 2027

"Βαρβάρα": Συνταγή για το πεντανόστιμο θρακιώτικο γλυκό - Πώς ξεκίνησε το έθιμο

03/12/25 11:29 μμ

“Βαρβάρα”: Συνταγή για το πεντανόστιμο θρακιώτικο γλυκό – Πώς ξεκίνησε το έθιμο

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία την Πέμπτη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη

03/12/25 11:48 μμ

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία την Πέμπτη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη