Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό ενός συνεργού του 32χρονου «Τοξοβόλου του Συντάγματος», Γιάννη Μιχαηλίδη, και των δύο γυναικών, πριν από μερικές ημέρες στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος επιχείρησε ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό ενός συνεργού του 32χρονου «Τοξοβόλου του Συντάγματος», Γιάννη Μιχαηλίδη, και των δύο γυναικών, πριν από μερικές ημέρες στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος επιχείρησε να εξαφανίσει ίχνη της ομάδας από διαμέρισμα στην περιοχή Αγίου Νικολάου στα Πατήσια, είναι σε εξέλιξη από χθες.

 

Advertisement
 

 

Στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ναυάρχου Βότση 3 και θεωρείται κρησφύγετο της ομάδας, πραγματοποιήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική και την Εγκληματολογική Υπηρεσία, κατά την οποία, εκτός των άλλων, βρέθηκε πλούσιο ψηφιακό υλικό, καθώς και ανταλλακτικά για drone, κλειδιά, πολλά ρούχα, και άλλο υλικό, που εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως διαπιστώθηκε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί από τη φίλη του Μιχαηλίδη, Δήμητρα-Ευδοξία Βαλαβάνη, 26 ετών, με τα πραγματικά στοιχεία της, τον Σεπτέμβριο του 2019, χωρίς όμως να έχει δηλώσει την ενοικίαση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τη δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων, που είχαν στην κατοχή τους κατά τη σύλληψη, ο Μιχαηλίδης, η Βαλαβάνη και η 28χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία έχει καταδικαστεί ερήμην σε πολυετή κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, η Αντιτορμοκρατική πληροφορήθηκε ότι η Βαλαβάνη εμφανιζόταν τον τελευταίο καιρό στην γειτονιά στα Πατήσια, όπου στήθηκε ενέδρα των αστυνομικών.

 

Χθες εμφανίστηκε ο καθαριστής, ο οποίος πήγε στο διαμέρισμα, όπου τον προσέγγισαν οι αστυνομικοί. Όπως είπε ο ιδιώτης, άγνωστος άνδρας, του τηλεφώνησε και έκλεισαν ραντεβού στην Αθήνα, όπου εμφανίστηκε φορώντας κουκούλα, που δεν επέτρεπε να δει καθαρά το πρόσωπό του και του έδωσε τα κλειδιά του διαμερίσματος με εντολή να πετάξει ό,τι υπήρχε μέσα και να το καθαρίσει πολύ καλά. Ο άγνωστος ισχυρίστηκε ότι το διαμέρισμα ήταν του αδελφού του, ο οποίος πέθανε και έδωσε στον καθαριστή ως αμοιβή για τη δουλειά του 60 ευρώ.

Advertisement
Family Kitchen

Από την έρευνα στο κινητό του καθαριστή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι το τηλεφώνημα από τον άγνωστο είχε γίνει από κινητό μη καταχωρημένο σε υπαρκτό πρόσωπο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο κάρτες μνήμης με δύο αντάπτορες, κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM, πολυμηχάνημα-εκτυπωτής, Tablet και τρία USB stick, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και κάρτα SIM, ανταλλακτικά, αξεσουάρ και παρελκόμενα για Drone, πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά, φωτογραφίες ταυτότητας του Ιωάννη Μιχαηλίδη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό δελτίο ταυτότητας που κατείχε, πλήθος από ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) και υποδήματα.

 

Advertisement
MEGA

Σημειώνεται ότι στις 31-1-2020 είχαν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες καταφανώς πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων και κατασχέθηκαν. Συγκεκριμένα, α) του Γιάννη Μιχαηλίδη με στοιχεία Σαχτούρης Νικόλαος του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 23/10/1987 στον Πειραιά Αττικής, δημότης Πειραιά, β) της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, Λαμπίρη Ζωή του Πέτρου και της Αθανασίας, γεν. 17/7/1989 στον Χολαργό Αττικής, δημότης Ηλιουπόλεως Αττικής και γ) της Δήμητρας-Ευδοξίας Βαλαβάνη, με στοιχεία Πέτρου Μαρίνα του Γρηγορίου και της Χριστίνας, γεν. 3-9-1996 στο Μαρούσιο Αττικής, δημότης Αμαρουσίου Αττικής.

Από την αστυνομία παρακαλείται και πάλι όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται, ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

06/10/25 12:17 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

06/10/25 12:14 πμ

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Τέταρτος με νέο... σόου ο Λεβαδειακός

06/10/25 12:12 πμ

Τέταρτος με νέο… σόου ο Λεβαδειακός

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

06/10/25 12:11 πμ

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

06/10/25 12:10 πμ

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

06/10/25 12:07 πμ

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

06/10/25 12:06 πμ

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

Ιταλία: Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

06/10/25 12:04 πμ

Ιταλία – Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

06/10/25 12:03 πμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

06/10/25 12:02 πμ

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

06/10/25 12:00 πμ

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή

05/10/25 9:06 μμ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή