Ερντογάν: Ξεκίνησε η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

Η Τουρκία ήδη στέλνει σταδιακά στρατό στη Λιβύη, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

 

«Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. «Ορισμένοι δεν αντέχουν τη ναυτική συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, τουρκικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αρχίσει να μετακινούνται στη Λιβύη για να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) του Φάγιεζ αλ Σάρατζ.

Η Άγκυρα στέλνει επίσης στην Τρίπολη υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. «Οι στρατιώτες μας αναχωρούν σταδιακά για τη Λιβύη. Θα συντονίσουν (τη δράση τους με την GNA) εκεί. Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση», είπε.

Babis



Η καταδίκη (της αποστολής Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη) εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας «δεν μας ενοχλεί, δεν μας νοιάζει, αντιθέτως εμείς τους καταδικάζουμε» (τους Σαουδάραβες), συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

(Φωτογραφία αρχείου)

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚόσμοςΕρντογάν: Ξεκίνησε η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΠΟΥ: Η παγκόσμια χρηματοδότηση της υγείας αντιμέτωπη με «τη μεγαλύτερη διαταραχή» στα χρονικά

Η παγκόσμια χρηματοδότηση για την υγεία αντιμετωπίζει ιστορικές προκλήσεις,...

Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική ερευνά βίντεο από συναυλίες των Kneecap

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας ανακοίνωσε σήμερα ότι...

Πέθανε στα 116 της χρόνια το γηραιότερο πρόσωπο στον κόσμο, βραζιλιάνα καλόγρια

Ο γηραιότερος άνθρωπος στην υφήλιο, η βραζιλιάνα καλόγρια Ινά...

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικ Γουόλτς αποχωρεί από τη θέση του

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ,...

Τελευταία Νέα