Στον αστερισμό μιας νέας τουριστικής περιόδου κινείται και πάλι η Σκιάθος, το πιο φημισμένο νησί των Σποράδων και ένας από τους διασημότερους ελληνικούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, αφού οι ... Περισσότερα

Σκιάθος: Κατονόμασε τοκογλύφο στο σημείωμα που άφησε ο 55χρονος αυτόχειρας

Epiloges Press

Epiloges Press

Στον αστερισμό μιας νέας τουριστικής περιόδου κινείται και πάλι η Σκιάθος, το πιο φημισμένο νησί των Σποράδων και ένας από τους διασημότερους ελληνικούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, αφού οι προετοιμασίες άρχισαν και οι προσπάθειες για μία νέα αφετηρία φαίνεται ότι ευδοκιμούν στο έπακρον.

 

Μετά το περυσινό σοκ στο τέλος της τουριστικής περιόδου από τη χρεοκοπία του βρετανικού γίγαντα της Thomas Cook, η αρχική αμηχανία, ο προβληματισμός και τα μαύρα σύννεφα που διαφαίνονταν στο νησί του Παπαδιαμάντη για τη φετινή χρονιά ,παραμερίσθηκαν και όπως όλα δείχνουν, θα είναι μια τουριστική περίοδος πολύ καλή και με προοπτικές καλύτερες από το παρελθόν.

Η Σκιάθος, ένα από τα ελληνικά νησιά που θεωρούνται αιχμή του δόρατος για τον ελληνικό τουρισμό, από παλιά αποτελούσε “must” προορισμό για τους Βρετανούς, που μέχρι και σήμερα καλύπτουν σε ποσοστό 45% με 48% το σύνολο των επισκεπτών. Για τον λόγο αυτό η χρεοκοπία της Τhomas Cook ταρακούνησε αρχικά συθέμελα τον τουρισμό του νησιού, προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και αφήνοντας μεγάλα “φέσια” σε ξενοδόχους.

Η ψυχραιμότερη αντιμετώπιση έδειξε ότι “ουδείς αναντικατάστατος” και μετά από προσπάθειες της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και του προέδρου Αλέκου Ευσταθίου, του Δήμου Σκιάθου, αλλά και επιχειρηματιών-ξενοδόχων μεγάλου βεληνεκούς, το κενό της Thomas Cook όχι μόνο καλύφθηκε αλλά και ξεπεράσθηκε κατά πολύ στην μεγάλης βαρύτητας βρετανική αγορά, με την παρουσία με μεγάλο περίπτερο στην Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, την εξαιρετικής σημασίας συμφωνία με την αεροπορική εταιρία “JET2” που ανέλαβε να φέρνει τους Βρετανούς στις Σποράδες με πολλαπλές καθημερινές απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια του Λονδίνου, του Μάντσεστερ, του Μπέρμιγχαμ, του Νιούκαστλ, του Μπρίστολ και του Μπράιτον.

Τις πρώτες ημέρες της καινούριας χρονιάς υπογράφθηκε μία ακόμη εξαιρετική συμφωνία για το νησί. Αποφασίσθηκε από τον δήμο Σκιάθου να διαφημισθεί με μεγάλη προβολή στο Μετρό του Λονδίνου το νησί του Παπαδιαμάντη, μέσω συμφωνίας με την εταιρία “Paramount Pictures”. H προβολή της Σκιάθου θα γίνει σε όλους τους συρμούς και σε όλες τις γραμμές του Λονδρέζικου Μετρό, για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα από τις 10 μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου.

Στα ευοίωνα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο μία ακόμη αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι προγραμμάτισε πτήσεις για τη Σκιάθο από ιταλικά αεροδρόμια μιας και η ιταλική αγορά αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο πελάτη για την Σκιάθο και τις Σποράδες γενικότερα. Το νησί θα συνδέεται από τις 8 Ιουνίου μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου από την εταιρία “Νeos” με τα αεροδρόμια Μαλπένσα του Μιλάνο και το Βιλαφράνκα της Βερόνα.

Advertisement
Family Kitchen

Άλλωστε η Σκιάθος, πέραν των νέων συνδέσεων, έχει απευθείας πτήσεις, με άλλες αεροπορικές εταιρίες, με 14 ιταλικά αεροδρόμια από τον ιταλικό Βορρά μέχρι και τον ιταλικό Νότο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι “θα ζήσουμε μια εξαιρετική χρονιά, έπειτα από το περυσινό σοκ και τις μεγάλες ζημιές στις επιχειρήσεις μας που συνεργαζόμασταν με την Thomas Cook. Ο βρετανικός κολοσσός έφερνε στη Σκιάθο 65.000 – 70.000 τουρίστες, οι οποίοι αντιπροσώπευαν το 35% της τουριστικής κίνησης του αεροδρομίου. Είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να καλύψουμε το κενό. Η Thomas Cook κάλυπτε στις Σποράδες μεγάλο αριθμό πτήσεων από σκανδιναβικές χώρες, αλλά ο σκανδιναβικός βραχίονας του ομίλου αγοράστηκε από όμιλο Δανών και Σουηδών επιχειρηματιών, οι οποίοι πλήρωσαν τις υποχρεώσεις της Thomas Cook. Η ζημιά σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο προήλθε κατά κύριο λόγο από το αγγλικό κομμάτι των αγορών με τις απώλειες ίσως και να ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις έχασαν δεδουλευμένα μηνών από τα συμβόλαια που είχαν κλείσει. Για την αντιμετώπιση των αλυσιδωτών προβλημάτων που προκλήθηκαν η κυβέρνηση κάλυψε ήδη το έλλειμμα των ενσήμων που υπήρχε για τη χορήγηση ταμείου ανεργίας στους εργαζόμενους, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο ο ΟΑΕΔ κατάρτισε πρόγραμμα για 4.500 εργαζόμενους και επιχειρήσεις”.

Ο Αλέκος .Ευσταθίου τόνισε επιπλέον ότι “οι προοπτικές για φέτος είναι πολύ καλές, αλλά όλα αυτά θα επιτευχθούν έπειτα από μεγάλες και συντονισμένες προσπάθειες των ανθρώπων που πραγματικά αγαπούν το νησί και είναι σωστοί επιχειρηματίες. Οφείλουμε να προσαρμοσθούμε στο σήμερα, να προετοιμασθούμε για το αύριο και να βελτιώσουμε κατά πολύ το προσφερόμενο προϊόν μας και τις υπηρεσίες μας”.
Μεταξύ όλων των άλλων βελτιωμένη κατά πολύ θα είναι φέτος και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκιάθου και των Σποράδων αφού θα δρομολογηθεί και νέο ταχύπλοο οχηματαγωγό με αφετηρία τον Βόλο.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 17χρονου για εμπλοκή σε απάτη με το πρόσχημα του «λογιστή»

04/02/26 11:19 πμ

Θεσσαλονίκη: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 17χρονου για εμπλοκή σε απάτη με το πρόσχημα του «λογιστή»

ΠΑΟΚ: Στην Τιμισοάρα το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τρίτο τραυματία

04/02/26 11:15 πμ

ΠΑΟΚ: Στην Τιμισοάρα το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τρίτο τραυματία

Σέρρες: Θρήνος για τον 47χρονο Νίκο Παπαδόπουλο

04/02/26 11:06 πμ

Σέρρες: Θρήνος για τον 47χρονο Νίκο Παπαδόπουλο

Θεσσαλονίκη: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 26χρονο κατήγγειλε ότι έπεσε 15χρονος

04/02/26 10:50 πμ

Θεσσαλονίκη: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 26χρονο κατήγγειλε ότι έπεσε 15χρονος

Χατζηβασιλείου: Καμία απόκλιση από τις εθνικές θέσεις - Και ο Α. Σαμαράς είχε μεταβεί στην Τουρκία για Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας 

04/02/26 10:45 πμ

Χατζηβασιλείου: Καμία απόκλιση από τις εθνικές θέσεις – Και ο Α. Σαμαράς είχε μεταβεί στην Τουρκία για Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας 

Η METLEN συνάπτει συμφωνία με τη Schroders Greencoat για τη πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών 283 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

04/02/26 10:28 πμ

Η METLEN συνάπτει συμφωνία με τη Schroders Greencoat για τη πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών 283 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επίσκεψη του Διαμαντή Γκολιδάκη στο 3ο Πυροσβεστικό Σώμα Θεσσαλονίκης

04/02/26 10:24 πμ

Επίσκεψη του Διαμαντή Γκολιδάκη στο 3ο Πυροσβεστικό Σώμα Θεσσαλονίκης

Αποκριάτικο πάρτυ του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σερρών

04/02/26 10:20 πμ

Αποκριάτικο πάρτι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σερρών

Θ. Δημόπουλος: 14 συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου 

04/02/26 10:01 πμ

Θ. Δημόπουλος: 14 συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου 

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο στη Σίνδο

04/02/26 9:48 πμ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο στη Σίνδο

Χίος: 15 νεκροί από τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες

04/02/26 9:42 πμ

Χίος: 15 νεκροί από τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

04/02/26 9:55 πμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου