8 C
Serres

Έτσι γλιτώνουν τις κλήσεις οι Έλληνες οδηγοί

Date:

Το κόλπο με τον τηλεφωνικό αριθμό, τους λογαριασμούς και τις ληγμένες κάρτες

Όλη τους την εφευρετικότητα επιστρατεύουν ορισμένοι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να γλιτώσουν τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση.

Έτσι γλιτώνουν τις κλήσεις οι Έλληνες οδηγοί

Αναμφίβολα, με το να αναδεικνύαμε περιστατικά παράνομης στάθμευσης δεν θα ανακαλύπταμε την Αμερική. Από την άλλη, κατά την ολιγόλεπτη βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας, οι πατέντες που διαπιστώσαμε ότι επιστρατεύσαν ορισμένοι συμπολίτες μας προκειμένου να παρκάρουν όπου τους κάνει κέφι, χωρίς να τιμωρηθούν, προκαλούν δέος.

Ο πρώτος διεκδικητής του βραβείου κουτοπονηριάς είναι ο οδηγός του εικονιζόμενου, μαύρου ΙΧ, ο οποίος θεώρησε σοφό να καβαλήσει το πεζοδρόμιο. Για να εκμαιεύσει, μάλιστα, τη συμπόνοια από τη δημοτική αστυνομία ή την τροχαία που ενδεχομένως περνούσαν από το σημείο, ο οδηγός του μαύρου ΙΧ τοποθέτησε στο παρμπρίζ ένα… αυστραλιανό Δελτίο Στάθμευσης ΑμεΑ, η ισχύς του οποίου είχε εκπνεύσει από τον Απρίλιο του 2022.

Ακόμα, όμως, και αν το δελτίο ήταν έγκυρο, γεννιούνται απορρίες για το πώς ο οδηγός αποφάσισε να φράξει το πεζοδρόμιο, όταν ο ίδιος ίσως έχει υπάρξει θύμα αυτής της κατακριτέας συνήθειας.

Ο δεύτερος διεκδικητής του βραβείου κουτοπονηριάς είναι ο οδηγός αυτού του πολυτελούς αυτοκινήτου, που, επίσης, έχει σταθμεύσει παράνομα. Για να τη γλιτώσει επιστράτευσε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά… τρία έγγραφα.


Ένα από αυτά ήταν ένα σημείωμα όπου ο οδηγός επικαλούνταν ότι ήταν μόνιμος κάτοικος της περιοχής (σ.σ. αναγραφόταν η διεύθυνση κατοικίας του) και μολονότι έχει ζητήσει από τον Δήμο Αθηναίων μια κάρτα μόνιμου κατοίκου, δεν βρίσκει ευήκοα ώτα.

Στην προσπάθειά του να πείσει τη Δημοτική Αστυνομία, φρόντισε να τοποθετήσει δίπλα στο σημείωμα την άδεια κυκλοφορίας του ΙΧ του, αλλά και έναν… λογαριασμό ρεύματος ως πειστήρια για τη διεύθυνση κατοικίας του.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι ακόμα και αν ο συγκεκριμένος οδηγός πληροί τα κριτήρια για τη χορήγηση κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου, δεν δικαιολογείται να αφήνει το ΙΧ του σε μη προβλεπόμενη θέση.

Επιπροσθέτως, όπως διαπιστώσαμε από τις «δαγκάνες» της δημοτικής αστυνομίας επιχείρησε να ξεφύγει και ένας ακόμα ο οδηγός ο οποίος είχε τοποθετήσει στο παρμπρίζ του ΙΧ του ένα Δελτίο Στάθμευσης για ΑμεΑ, στο οποίο, ωστόσο, δεν αναγράφεται ούτε ο Αριθμός Μητρώου, ούτε η ημερομηνία λήξης.

Παράλληλα, το εν λόγω ΙΧ δεν ήταν σταθμευμένο σε μία ειδική θέση για ΑμεΑ, όπου και θα έπρεπε, αλλά σε θέση επισκεπτών.

Πολλοί οδηγοί, τέλος, που είναι ένθερμοι οπαδοί του διπλοπαρκαρίσματος θεωρούν ότι θα έχουν άφεση αμαρτιών εφόσον αφήσουν στο παρμπρίζ το τηλέφωνό του. Σε περίπτωση, ωστόσο, που το ΙΧ τους γίνει αντιληπτό από τις αρμόδιες αρχές, οι πιθανότητες να τη γλιτώσουν είναι μηδενικές.

Δείτε περισσότερα: carandmotor.gr

ΕλλάδαΈτσι γλιτώνουν τις κλήσεις οι Έλληνες οδηγοί

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κεραμίδι Τρικάλων: Να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους προσπαθούν οι κάτοικοι της περιοχής μετά τις πλημμύρες

Το Κεραμίδι είναι χωριό του δήμου Φαρκαδόνας και ανάμεσα...

Παράνομες ελληνοποιήσεις μελιού: Στο Σύνταγμα σήμερα οι μελισσοπαραγωγοί- Video

Μάστιγα για την ελληνική μελισσοκομία αποτελούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις...

Συνελήφθη 27χρονος που κακοποίησε 19χρονη έγκυο ώστε να αποβάλει

Ένας 27χρονος αλλοδαπός συνελήφθη καθώς φέρεται ότι κακοποίησε σωματικά...

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 78χρονη με τραύματα από μαχαίρι – Σε κωματώδη κατάσταση δίπλα της ο σύζυγός της

Μία 78χρονη γυναίκα εντοπίστηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα