«Είμαι θύμα της σκοπιμότητας της κυρίας Γεννηματά», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ,   το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας στα όσα έγιναν με την πρόεδρο του ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Είμαι θύμα της σκοπιμότητας της κυρίας Γεννηματά», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ,

Advertisement
 

 

το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας στα όσα έγιναν με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και οδήγησαν στο πολιτικό «διαζύγιο». «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Το ΚΙΝΑΛ επλήγη από όλο αυτό που συνέβη», σημείωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως οι εξελίξεις για αυτό το κόμμα, στο εξής, δεν θα είναι ευχάριστες.

 

 

 

 

 

Advertisement
ΔΕΗ

 

Περιγράφοντας το τι διημήφθη στη συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν ήξερε καν γιατί τον κάλεσε: «Αφού κάναμε μια χαλαρή και χλιαρή συζήτηση για εκλογικά αποτελέσματα μου ανακοίνωσε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της. Οτι έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Μου ανακοίνωσε ότι όχι απλώς έχει αποφασίσει, αλλά έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Δεύτερον ότι θέλει να παίζω έναν ευρύτερο ρόλο και, τρίτον, ότι έχουμε διαφορές στρατηγικής».

Advertisement

«Με αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ ενισχύουμε τη Νέα Δημοκρατία και μειώνουμε τον χώρο μας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Σημείωσε, επίσης, ότι ο ίδιος δεν είχε ζητήσει τίποτε από κανέναν. «Το ΚΙΝΑΛ έχει τα κριτήρια και τις διαδικασίες να κάνει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό του» είπε και αποκάλυψε ότι ενώ έχει ο ίδιος ανακοινώσει δημόσια από τον Ιανουάριο ότι δεν θα κατέλθει υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη με σταυρό, είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του και την ίδια τη Φώφη Γεννηματά από τον Νοέμβριο του 2018. «Αλλωστε δεν υπάρχει προηγούμενο διατελέσαντος προέδρου κόμματος να κατέλθει ως υποψήφιος σε εκλογική περιφέρεια. Το φαντάζεστε για τον Ευ. Αβέρωφ ή τον Μ. Εβερτ ή τον Χ. Φλωράκη;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στον Γ. Καμίνη είπε πως «είναι συμπαθέστατος» αλλά «ο κ. Καμίνης δεν εκπέμπει αφ’ εαυτού του κάποιο στίγμα, το μήνυμα το εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση. Ολα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά και υποκριτικά». Οπως είπε ο κ. Βενιζέλος «αν μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά να βοηθήσω την παράταξη ή να παραμείνω απ’ έξω για να προστατεύσω τον ευρύτερο ρόλο μου, εγώ θα το δεχόμουν. Δεν μου είπε αυτό. Μου είπε ότι έχουμε διαφορά στρατηγικής».

«Είμαι μέλος του ΚΙΝΑΛ, δεν διεκδικώ τίποτα για τη συνέχεια», πρόσθεσε. «Εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να έχει και εμένα στη Βουλή. Ήθελε άρα να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στο ΚΙΝΑΛ, ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο. Δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικοί μηχανισμοί, ούτε αν τεθεί θέμα ηγεσίας μετά τις εκλογές. Κάποιοι πρέπει να ασχολούμαστε και με τα μεγάλα». «Η κυρία Γεννηματά ανακοίνωσε ήδη το εκλογικό αποτέλεσμα. Έχρισε την Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εγώ αγωνίζομαι για να μην έχει αυτοδυναμία, αλλά να υπάρξουν στρατηγικές συμπλεύσεις. «Τη στιγμή που αποκαλύπτεται αλλοίωση του πολιτεύματος με την υπόθεση Novartis, εμείς ασχολούμαστε με άλλα».

Στην ερώτηση ποιο θα είναι το πολιτικό μέλλον του, απάντησε: «Θα συνεχίσω να ασχολούμαι με την πολιτική».

ethnos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

03/10/25 9:30 μμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

03/10/25 9:26 μμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

03/10/25 9:18 μμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

03/10/25 9:12 μμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

03/10/25 9:09 μμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

03/10/25 9:02 μμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

03/10/25 8:58 μμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

03/10/25 8:56 μμ

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

03/10/25 8:45 μμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

03/10/25 8:39 μμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο

Ποδηλασία: Ο σταρ των social media Φοντενουά έσπασε το ρεκόρ ανάβασης στον Πύργο του Άιφελ

03/10/25 8:35 μμ

Ποδηλασία: Ο σταρ των social media Φοντενουά έσπασε το ρεκόρ ανάβασης στον Πύργο του Άιφελ