Την τοποθέτηση της απερχόμενης επικεφαλής του ΔΝΤ και μέλλουσας προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για μείωση των υπερπλεονασμάτων, επικαλέστηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γενηματά, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Την τοποθέτηση της απερχόμενης επικεφαλής του ΔΝΤ και μέλλουσας προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για μείωση των υπερπλεονασμάτων, επικαλέστηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γενηματά, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να είναι ένα αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Η κ. Γεννηματά επέκρινε και τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται και ο ίδιος από τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα και δεν διεκδικεί την αλλαγή των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Και έρχεται η κ. Λαγκάρντ να πει αυτό που εγώ προσωπικά και το Κίνημα Αλλαγής λέμε εδώ και δύο χρόνια. Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν ένα σχέδιο με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και χαμηλές δημόσιες επενδύσεις, ενώ πρέπει να γίνει το αντίθετο», τόνισε και πρόσθεσε: «Αν είχαμε μία ισχυρή κυβέρνηση με πολλά κόμματα να τη στηρίζουν, με ολοκληρωμένο σχέδιο, θα είχαμε τη δύναμη να διαπραγματευτούμε».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΙΝΑΛ σχετικά με το άσυλο και σημείωσε: «Οι θέσεις μας ήταν σαφείς. Είπαμε φέρτε τον νόμο Διαμαντοπούλου με νομοτεχνικές βελτιώσεις για να τον ψηφίσουμε. Είπαμε τι πρέπει να προστεθεί στην προηγούμενη διάταξη. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης ήθελε την προληπτική αστυνόμευση των πανεπιστημίων, όπως στις πλατείες. Του είπα ότι είναι ακραία ιδεοληψία. Είχαμε προσωπική επικοινωνία και με την αρμόδια υπουργό. Οι μισοί βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να υιοθετηθεί η πρότασή μας από την υπουργό».

Advertisement
Family Kitchen

Για το προσφυγικό η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει απόσταση από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Το 2017 πήγα στη Μόρια και έντρομη μίλησα για την κατάσταση που επικρατούσε εκεί. Τα παιδιά βιάζονται και δεν ιδρώνει αυτί. Η αποσυμφόρηση των νησιών έπρεπε να γίνει εδώ και δύο χρόνια. Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε γι’ αυτά με τη Μέρκελ και πήγε ο αρμόδιος υπουργός του κ. Μητσοτάκη και είπε πόσο θετική εικόνα αποκόμισε. Είναι λάθος και πρέπει να αλλάξουν. Τα ανήλικα παιδιά και οι οικογένειες πρέπει να φύγουν τώρα από το κολαστήριο», επισήμανε.

Πηγή ΑΠΕ

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας