Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
11.5 C
Serres

FIFA: 300 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση ζητάει ο Ισπανός που δηλώνει εφευρέτης του VAR

Ο Φρανθίσκο Λόπεθ έχει πάει στα δικαστήρια την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία

Μπορεί η FIFA να καμαρώνει για το VAR και για το πώς αυτό μειώνει τα διαιτητικά λάθη, ένας Ισπανός όμως ονόματι Φρανθίσκο Λόπεθ ισχυρίζεται ότι πρόκειται για δική του εφεύρεση και έχει πάει στα δικαστήρια την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ζητώντας αποζημίωση ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Το 2017 η FIFA είχε ανακοινώσει ότι στο Μουντιάλ 2018, στη Ρωσία, θα γινόταν χρήση του VAR, το οποίο τη σεζόν 2017-18 είχε κάνει ντεμπούτο σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη Serie A. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία πανηγύριζε τότε για την είσοδο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο αλλά ένας Ισπανός εκνευριζόταν.

Ο λόγος για τον Φρανθίσκο Λόπεθ, τον άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι δική του ιδέα ήταν το VAR, με αποτέλεσμα να κινηθεί νομικά αξιώνοντας μια πάρα πολύ μεγάλη αποζημίωση.

«Θέλοντας να βοηθήσω το ποδόσφαιρο προκειμένου να μη διαμορφώνονται τα αποτελέσματα από διαιτητικά λάθη ανέπτυξα ένα σύστημα που το ονόμασα «Το ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα» και αφού κατοχύρωσα την πατέντα στο αρμόδιες υπηρεσίες της Ισπανίας έστειλα τα σχετικά emails στην Ομοσπονδία και τη FIFA.




Babis

Μιλούσα συνέχεια με τον Χοσέ Μαρία Αράντα, δεξί χέρι του Άνχελ Μαρία Βιλάρ, προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας και υπευθύνου διαιτησίας της FIFA και υπάρχουν οι αποδείξεις για όλα αυτά», είπε ο Λόπεθ, ο οποίος τελικά πέτυχε να φτάσει ως το δικαστήριο το θέμα.

Το πότε θα βγει η απόφαση αυτού, βέβαια, δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά, ο ίδιος όμως είναι σίγουρος για το τι θέλει: Αποζημίωση ύψους 300 εκατ. ευρώ και προσωρινή διαταγή για απαγόρευση χρήσης του VAR μέχρι να βγει η δικαστική απόφαση.

πηγή newsbeast.gr

ΑθλητικάFIFA: 300 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση ζητάει ο Ισπανός που δηλώνει εφευρέτης...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: EXTREME TRACKDAYS | 2-3-4 Μαΐου 2025

Η διοργάνωση EXTREME TRACKDAYS ανακοινώνει με χαρά την πρώτη...

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών | 24–27 Απριλίου 2025: Τέσσερις Ημέρες Απόλυτης Οδηγικής Δράσης

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, ο μεγαλύτερος και πλέον σύγχρονος χώρος...

Λύγισε στο Βόλο ο Πανσερραϊκός: 3-0

Με το τρίτο σερί τρίποντό του, αυτή τη φορά...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στις Σέρρες – video

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης είναι μια κορυφαία αθλητική  διοργάνωση...

Τελευταία Νέα