Τα «λιοντάρια» αρνούνται να χάσουν φέτος ακόμη και κάτω από «ειδικές συνθήκες», όπως αυτές που έλαβαν χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο της ακριτικής Ορεστιάδας για τον δεύτερο αγώνα των play off ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τα «λιοντάρια» αρνούνται να χάσουν φέτος ακόμη και κάτω από «ειδικές συνθήκες», όπως αυτές που έλαβαν χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο της ακριτικής Ορεστιάδας για τον δεύτερο αγώνα των play off του φετινού Πρωταθλήματος.

Advertisement
 

 

 

Ούτε οι απουσίες, ούτε η κόπωση από τα συνεχόμενα ταξίδια και τους αγώνες το τελευταίο δεκαήμερο, ούτε ο εκνευρισμός από τις τεχνικές ποινές και τις αποβολές, αλλά ούτε η αναπάντεχη ευστοχία των αντιπάλων από την περιφέρεια, κατάφεραν να κάμψουν τη Σερραϊκή ομάδα που πήρε τη νίκη-πρόκριση με δραματικό τρόπο κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

 

 

 

 

Ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι ταξίδεψε στην Ορεστιάδα με τον «αέρα» της δίκαιης και άνετης νίκης που πέτυχε στο γήπεδό του επί της μαχητικής Φιλίας, μόλις 3 ημέρες νωρίτερα, καθώς και με την ασφάλεια του πλεονεκτήματος έδρας σε περίπτωση «στραβοπατήματος». Ωστόσο, οι καλαθοσφαιριστές του Φώτη Κοκολιού ήθελαν να «σκουπίσουν» τη σειρά των αγώνων για να έχουν περισσότερες ημέρες ξεκούρασης έως την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος της τελικής φάσης μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων ομάδων της περιφέρειάς μας που ξεκινά το μεθεπόμενο Σάββατο.

 

Στο αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης όμως οι Θρακιώτες είχαν διαφορετική άποψη και προέβαλαν σθεναρή αντίσταση! Στην πρώτη περίοδο το σκορ ήταν «κλειστό» (18-19), ενώ οι Κυπελλούχοι με την ποιότητα και την εμπειρία τους κατάφεραν να αποκτήσουν μικρό προβάδισμα 5 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου (25-30). Στην επανάληψη όμως το σκηνικό άλλαξε, αφού οι καλαθοσφαιριστές της τοπικής ομάδας τα έβαζαν όλα από την περιφέρεια, και με 4 συνεχόμενα τρίποντα (από τα 11 συνολικά!) απέκτησαν προβάδισμα 8 πόντων στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, οι «κόκκινοι», που είχαν σε καλή ημέρα τους Συμεωνίδη και Φραγκούλη, έδειξαν χαρακτήρα και επανέκτησαν ισχνό προβάδισμα στο 30’ (50-51).

 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο αγώνας απέκτησε χαρακτήρα σκληρού ντέρμπυ, αφού οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ κυριολεκτικά ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Με το χρονόμετρο να δείχνει 10’’ μόλις μέχρι την εκπνοή του δραματικού αγώνα, η πλάστιγγα φάνηκε να γέρνει υπέρ των γηπεδούχων που με δίποντο προηγήθηκαν 69-67. Ο πολύπειρος όμως σμολ-φόργουορντ των «λιονταριών» Κώστας Πεχλιβάνης είχε . . . διαφορετική άποψη και με «τρίποντη βόμβα» στο 1.1″ πριν το τέλος τούς «εκτέλεσε» διαμορφώνοντας το 69-70!!! Το σπουδαίο διπλό της νίκης ήταν γεγονός, όπως και η αυτόματη πρόκριση της Σερραϊκής ομάδας στην τελική φάση του Πρωταθλήματος όπου θα διεκδικήσει τον μεγάλο της στόχο που είναι η επιστροφή στις Εθνικές Κατηγορίες!

Διαιτητές: Ντούρας – Σετερίδης

Advertisement
MEGA

Δεκάλεπτα: 18-19, 7-11, 25-21, 19-19 (69 – 70 τελικό)

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας (Ουζουνίδης): Αλεξανδρίδης, Γκόλαντας 8, Ζιζάκης 5 (1), Σαββουλίδης 19 (3), Τσακαλάκης 13 (1), Κοντούρης 9 (3), Χρήστου 12 (3), Μητκώνης, Ιωάννου 3.

Πανσερραϊκός Κρι Κρι (Κοκολιός): Ιωσηφίδης 4, Κιρκινέζης, Πεχλιβάνης 15 (3), Σταματόπουλος, Συμεωνίδης 19, Τράκας 12 (1), Τσανάκας 4, Φραγκούλης 11 (1), Χατζηστεφάνου 5.

M.V.P: Πεχλιβάνης Κώστας

 

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:
Η Σερραϊκή ομάδα έδωσε τον τέταρτο συνεχόμενο αγώνα της και τρίτο εκτός έδρας (Κομοτηνή και Δράμα οι προηγούμενοι) μέσα σε χρονικό διάστημα 11 ημερών.
Τα «λιοντάρια» αγωνίστηκαν με 3 βασικές απουσίες (Γεωργιανός – επαγγελματικοί λόγοι, Παρχαρίδης και Χορτομάρης τραυματίες) και τον αρχηγό Τσανάκα Δημήτρη με ίωση.
Ιδιαίτερο εκνευρισμό στους «κόκκινους» κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου προκάλεσε η ακατανόητη αποβολή του Ιωσηφίδη με αντιαθλητικό φάουλ έπειτα από δικό του εύστοχο lay – up, ενώ προηγήθηκε τεχνική ποινή στο πρώτο ημίχρονο.
Στην τελική φάση του Πρωταθλήματος προκρίθηκαν κατά σειρά με 2-0 νίκες ο Αστέρας Καβάλας που επιβλήθηκε άνετα στην έδρα του επί του Αρίωνα Ξάνθης, ο Γ.Σ. Σερρών που νίκησε και στην Κομοτηνή τον τοπικό Αίαντα, και, τέλος, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που «απέδρασε» με ανατροπή στο σκορ από τον Ν. Σκοπό.
Αναλυτικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα των αγώνων της δεύτερης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος, έχουν ως εξής:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: 81-66
ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: 53-56
ΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – Γ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ: 61-69

Χορηγοί του αγώνα ήταν το ξενοδοχείο «ΧΑΜΑΜ» στο Άγκιστρο, το ζαχαροπλαστείο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ», το κρεοπωλείο «ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ» και το εστιατόριο «ΚΑΠΠΑΡΗ».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video

Ελαιόλαδο: Τι σημαίνει «εξαιρετικό παρθένο», τι «παρθένο» και τι «εξευγενισμένο»;

06/10/25 9:43 μμ

Ελαιόλαδο: Τι σημαίνει «εξαιρετικό παρθένο», τι «παρθένο» και τι «εξευγενισμένο»;

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde, ο φυλακισμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου καταγγέλλει πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία

06/10/25 10:02 μμ

Ο φυλακισμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου καταγγέλλει πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία

Αποθηκεύετε και ταψιά και ταψιά στο φούρνο; Είναι μεγάλο λάθος

06/10/25 9:40 μμ

Αποθηκεύετε ταψιά και κατσαρόλες στον φούρνο; Δείτε γιατί είναι λάθος

Το ΟΑΚΑ σε δράση: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Σπάτων

06/10/25 9:52 μμ

Το ΟΑΚΑ σε δράση: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Σπάτων

Μητρώο Πιστοποιημένων Μηχανικών Κτηματολογίου: Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Κτηματολογίου και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

06/10/25 9:51 μμ

Μητρώο Πιστοποιημένων Μηχανικών Κτηματολογίου: Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Κτηματολογίου και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Πώς να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα, με φυσικό τρόπο

06/10/25 9:38 μμ

Πώς να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα με φυσικό τρόπο