Φυλακές Νιγρίτας: Άνοιξε η νέα πτέρυγα αλλά τα προβλήματα παραμένουν (video)

Ξεκίνησε από χθες να λειτουργεί η νέα πτέρυγα στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η νέα πτέρυγα θα αποσυμφορήσει άλλες πτέρυγες

 

καθώς έχει τη δυνατότητα στέγασης 60 κρατουμένων. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε λίγο καιρό αναμένεται η λειτουργία ακόμα μίας πτέρυγας στο ίδιο κατάστημα κράτησης αντίστοιχης χωρητικότητας.

 

«Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με συντονισμένες ενέργειες, προέβη στην υλοποίηση ενός προαναγγελθέντος στόχου και εφαρμόζει επιτυχώς το στρατηγικό σχέδιό της, για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές.

Με την λειτουργία της νέας πτέρυγας θα υπάρχει η δυνατότητα στέγασης 60 τουλάχιστον κρατουμένων, γεγονός που θα συνδράμει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση τόσο του συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης, όσο και άλλων.Προσεχώς, επίκειται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία και η Α2 πτέρυγα (αντίστοιχης χωρητικότητας με την ανωτέρω Α1) του εν λόγω Καταστήματος Κράτησης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *